Perfect Slapen in 7 stappen review: onze ervaring!

Perfect Slapen in 7 stappen review

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Perfect Slapen in 7 stappen review! Investeren in een uitstekende nachtrust is van essentieel belang voor zowel je fysieke als mentale gesteldheid. Het e-book heeft lang op zich laten wachten, maar 21 januari 2020 was het dan zo ver. Ik heb de 7 stappen methode van Oscar Helm via de website van Slaapwijzer aangeschaft.

Na vele slapeloze nachten en mijn innerlijke drang naar een perfecte slaap, wilde ik toch mijn slaapproblemen oplossen. Het was bovendien niet eens meer de vraag, of ik de kwaliteit van dit e-book ging testen, maar eerder wanneer ik deze stap daadwerkelijk ging zetten.

Nu, bijna 1 maand later, wil ik mijn ervaring met jullie delen in deze Perfect Slapen in 7 stappen review. En beantwoorden waarom deze investering volgens auteur William van der Klaauw de beste oplossing voor mensen met slaapproblemen.

Want in hoeverre verbetert ‘Perfect Slapen in 7 stappen’ nou daadwerkelijk je slaap?

Via de onderstaande button navigeer je direct naar de site van Slaapwijzer.nl.

Perfect Slapen in 7 Stappen
Dankzij deze unieke methode geniet je binnenkort weer van een betere nachtrust, meer energie en levenslust.

Wat ga je lezen in dit artikel:

Waarom deze review?

Waarom de Perfect Slapen in 7 stappen review? We slapen allemaal. Lang niet iedereen ervaart slapen als een momentje van rust. De een piekert nachtenlang over de zin van het leven. Terwijl de ander nadenkt over al zijn blunders op het werk.

Afgezien daarvan, een goede nachtrust willen we allemaal. Want jij en ik weten donders goed dat slaap onmisbaar is bij een gezond & happy leven.

Slapeloosheid is een opkomend probleem en doet zich dan ook steeds vaker voor in de Nederlandse samenleving. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1 op de 3 Nederlanders geen perfecte slaap ervaart. Dit, terwijl het internet volstaat met talloze middeltjes en slaapprobleem oplossingen.

Daarom is het nu tijd dat ik de slaapcursus eens zelf ga beoordelen in deze Perfect Slapen in 7 stappen review.

Wil je mijn ervaring weten, lees dan verder!

Inhoud van Perfect Slapen in 7 stappen

Waarom werkt de methode van William wel? Simpel gezegd, de Perfect Slapen in 7 stappen methode is geen wondermiddel. Het is WEL een 100% verbetering. Dat ga je allemaal ontdekken in deze Perfect Slapen in 7 stappen review!

Volgens de auteur is er géén drankje, trucje, muziekgenre of ander ontspanningsritueel opgewassen tegen zijn 7 stappen methode.

Perfect Slapen in 7 stappen review

Wanneer je slaapproblemen wilt oplossen, zijn alleen maar kruidenthees, helende zalfjes en dergelijke slaapmiddelen niet de juiste oplossing.

De oorzaak van slecht slapen ligt vaak dieper dan je in eerste instantie denkt. Het is een gevolg van meerdere factoren.

De auteur verklaart ook dat de kwaliteit van ‘het slapen’ onder andere wordt bepaald door ons dagelijkse gedrag.

Wat iemand doet in de ochtend en middag beïnvloedt de kwaliteit van het slapen de volgende dag.

Voor iedereen die daarnaast intensief met de cursus aan de slag gaat, is het een kwestie van tijd om af te rekenen met slaapproblemen.

De Perfect Slapen methode bestaat uit meerdere stappen. Na elke stap voel je direct een verbetering betreft je slaapkwaliteit.

Hoe meer je bezig bent met de cursus, des te beter het beoogde resultaat.

Het is WEL van groot belang dat je doorzet en wat (kleine) aanpassingen doet in je levensstijl.

De oorzaak van slaapproblemen ligt meestal bij jezelf en zonder enige discipline is het buitengewoon lastig om je probleem bij de kern aan te pakken.

Het gaat hierbij om de volgende 4 stappen:

 • Opnieuw instellen van je biologische klok
 • Afrekenen met slaapangst
 • Aanmaken van alléén de belangrijkste hormonen
 • Beheersen van je lichaamstemperatuur

In het volgende hoofdstuk behandel ik de vier belangrijkste methodes uit het Perfect Slapen in 7 stappen ebook.

Wat is het ebook Perfect Slapen in 7 stappen precies?

In Perfect Slapen in 7 stappen word je ‘gecoacht’ bij de strijd tegen slapeloosheid. De auteur William pakt samen met jou alle slaapproblemen direct bij de wortel aan. De volgende problemen zien we daarbij regelmatig terug: slaapangst, spanning en piekergedachten.

Allereerst willen we graag wat meer vertellen over de inhoud van het e-book. Daarom komen we nu met een kort en bondige uitleg.

Dit indrukwekkende boek bestaat uit 7 stappen. Elke stap maakt precies duidelijk waar de verschillende veroorzakers van het probleem zitten. Hieronder leggen we de eerste vier stappen uitgebreid voor je uit.

Stap 1: Afrekenen met angst, spanning en dwalende gedachten

In de eerste stap maak je kennis met slaapangst en is een veelvoorkomende verschijnsel wat niet van de één op de andere dag ontstaat en is vaak niet te verklaren.

Bijvoorbeeld lukt het slapen gaan niet omdat er continu negatieve gedachten rondspoken door je hoofd. Of je schrikt wéér wakker door een akelige nachtmerrie of droom.

Volgens William groeit je slaapangst doordat je allerlei gekmakende vragen stelt aan jezelf. Zoals ‘Hoe overleef ik morgen mijn dag?’ en ‘Waarom lukt mij slapen gewoon niet meer?’

Als je hiermee om leert gaan, dan krijg je volledige controle over het slapen.

Meestal ontstaat de slaapangst vanuit een bepaalde gewoonte of gedachte:

 1. Je ligt in bed en hebt angst om niet te kunnen slapen
 2. Slapen lukt niet en je ligt urenlang wakker
 3. Het gevoel van angst is bevestigd
 4. De volgende avond is de angst om in slaap te vallen nog heviger aanwezig

Wanneer je inziet dat dwalende gedachten een probleem vormen, is de oplossing ervan vinden vaak wat minder moeilijk. Gedachten werken niet alleen tegen, ze kunnen ook zorgen voor verbetering en vooruitgang. Hier heb je volgens William alle controle over.

Hieronder geef ik alvast een eerste indruk van de 7 stappen methode:

 • In hoofdstuk 1.2 leer je hoe je doeltreffend jouw slaapangst kunt stoppen.
 • Je maakt kennis met 8 onbewuste gewoonten, die vaak de boosdoener zijn van je slaapangst (hoofdstuk 1.2).
 • Je ontdekt hoe belangrijke verbindingen in je brein kunnen afrekenen met slaapangst (hoofdstuk 1.3).
 • In het zesde hoofdstuk leer je vervolgens dwalende gedachten de baas te zijn en hoe je deze om kunt omzetten in rustgedachten.
 • Hoe je tot slot weer met een stralende lach op je gezicht in slaap kunt vallen (hoofdstuk 6.5).

Stap 2: Het aanmaken van de belangrijkste (slaap) hormonen op het juiste moment

Stel je bent de hele dag moe en energieloos en juist wanneer je ’s avonds wilt gaan slapen, zit je vol met energie. In dat geval is de hoeveelheid cortisol in je lichaam onvoldoende gedaald. Dit betekent dat je ’s avonds onnodig alert en opgewekt bent.

Cortisol beweegt zich in je bloed en heeft een directe werking op de aanmaak van melatonine. Dit slaaphormoon is belangrijk voor een goede nachtrust, diepe slaap en bepaalt de slaapkwaliteit.

Dankzij de 7 stappen methode ontwikkel je diverse vaardigheden die de balans weer in je slaapritme herstellen. Ga je per direct hiermee aan de slag, dan herstelt ook het evenwicht weer van je slaaphormonen.

Kortom zijn het stuk voor stuk logische en eenvoudige stappen die speciaal ontwikkeld zijn om jou naar een betere slaap te begeleiden.

Eigenlijk is de werking heel simpel.

Je lichaam maakt overdag de stof cortisol aan waardoor je fit, alert en energiek bent. Als het percentage cortisol in je bloed ’s avonds te hoog is, kan het de aanmaak van je slaaphormoon blokkeren (melatonine). Wanneer je minder snel en diep in slaap komt, zijn het vaak de hormonen die mede verantwoordelijk zijn.

In methode 2 leer je het volgende:

 • Wat je in de ochtend kunt doen om de aanmaak van het slaaphormoon in de avond te stimuleren
 • Hoe je een veelvoorkomende fout wat betreft de aanmaak van het slaaphormoon kunt voorkomen
 • Hoe een paar vuilniszakken de aanmaak van cortisol kunnen tegenhouden
 • Welke voeding je vlak voor het slapengaan beter kunt vermijden
 • Welke symptomen wijze op een te hoge cortisolwaarde

Stap 3: Het juist instellen van je biologische klok

Kennismaken met een belangrijk slaaporgaan, ook wel de hypothalamus genaamd, doe je in de derde stap. Dit minuscule orgaan heeft een krachtige invloed op je slaapkwaliteit en is tevens de hoofdverantwoordelijke voor je biologische klok.

Bijvoorbeeld je biologische klok staat perfect ingesteld als er tijdens de avond een gevoel van moeheid ontstaat. Rond dit tijdstip daalt je focus en ben je minder alert als gevolg dat er meestal een gevoel van moeheid ontstaat.

Vandaar dat je in dit hoofdstuk de volgende stappen leert:

 • Welk ontbijt ervoor zorgt dat je de volgende nacht beter slaapt
 • Wat je ’s ochtends moet doen om jouw biologische klok gelijk te stellen
 • Wat je het beste kunt doen na een slechte nachtrust
 • Welke regels je je nooit meer mag vergeten
 • Wat jou unieke slaapritme is

Stap 4: controleer de natuurlijke schommeling van je lichaamstemperatuur

Onze lichaamstemperatuur kent overigens geen vaste waarde en schommelt continu que temperatuur. Je lichaam is overdag een productieve ‘machine’ en heeft op dat moment een hogere temperatuur. Alleen rond de avond wil je deze warmte natuurlijk het liefst kwijt. Je lichaam moet voldoende afkoelen om zich voor te bereiden op ‘het slapengaan’.

Als de temperatuur van je lichaam tegen de avond niet voldoende daalt, is dit nadelig voor je slaap. Bijvoorbeeld in het geval dat je langer wakker blijft, minder vast slaapt en regelmatig opgewekt bent.

De oplossing hiervoor is vrij simpel. Zorg in de avond voor voldoende afkoeling! Oke, klinkt logisch. Maar hoe bereik je dit precies?

In het ebook leer je:

 • Een makkelijke methode om je lichaamstemperatuur te beïnvloeden
 • Slim douchen
 • Effectieve methodes om je lichaam op de juiste temperatuur te krijgen
 • Omgaan met slaapkleding

Waarom zou je Perfect Slapen in 7 stappen kopen?

De Perfect Slapen in 7 stappen methode werkt uitstekend voor iedereen die de volgende punten herkent.

 1. Innerlijke drang naar een goede nachtrust is ontzettend hoog
 2. Je kijkt angstig naar de volgende dag
 3. Je hebt last van vermoeidheid
 4. Ervaart weinig slaap
 5. Je bent vaak moe en energieloos
 6. Je gebruikt liever geen genees- of slaapmiddelen
 7. Bent opzoek naar een oplossing voor je slaapprobleem

Herken je meerdere getallen? Dan slaap je waarschijnlijk niet als een roos, maar eerder als eentje die bedorven is. Om de bloem weer nieuw leven in te blazen, hebben we wat extra onderzoek gedaan naar slapeloosheid.

1 op de 3 mensen in Nederland heeft moeite met slapen.

Wat ons daarbij opvalt is dat Nederlanders geregeld last hebben van slaapproblemen. Want volgens Google zijn steeds meer mensen opzoek naar oplossingen voor dit probleem. We zien ook bij de resultaten een flinke stijging de afgelopen jaren.

Perfect Slapen in 7 Stappen
Dankzij deze unieke methode geniet je binnenkort weer van een betere nachtrust, meer energie en levenslust.

Het ebook kan de beste en enige manier zijn om je slaapprobleem de baas te worden en op te lossen. Waarom zou je dat niet proberen?

Perfect Slapen in 7 stappen extra’s

Behalve dat Perfect Slapen in 7 stappen een goede bron is van exclusieve informatie, die alleen beschikbaar is voor leden. Staat het daarnaast boordevol gratis slaapsnacks en geheime slaaptechnieken.

Een aantal van deze technieken kun je meteen toepassen om gegarandeerd sneller in slaap te vallen.

Mensen die lid worden leren alle verbazingwekkende waarheden kennen over afslanken. Snel en makkelijk afrekenen met buikvet wilt iedereen, toch volgens William kan het beter.

De voordelen van Perfect Slapen in 7 stappen

Bewezen is dat Perfect Slapen in 7 stappen veel lichamelijke voordelen voor je oplevert. Welke extra voordelen mag je nog meer verwachten? Dat onthullen we in deze Perfect Slapen in 7 stappen review hieronder:

Uitgebreide tips, slaaptechnieken van Perfect Slapen in 7 stappen

De voordelen van Perfect Slapen in 7 stappen zijn de bijkomende tips, welterusten snacks en slaaptechnieken. Dit heeft William als bonus toegevoegd en is buitengewoon handig. Immers hoef je zelf geen onderzoek te doen naar wat je kunt eten voor het slapengaan.

100%-geld-terug-garantie

Wanneer de Perfect Slapen in 7 stappen methode geen effectieve werking heeft, krijg je zonder problemen het aankoopbedrag weer teruggestort op je rekening. Het fysieke boek mag je zelfs behouden, alleen leden krijgen toegang tot de digitale uitvoering.

Uitvoering

Koop je het ebook dan ontvang je zowel een digitaal exemplaar, als een fysieke uitgave. Bezorg jezelf ook een goede nachtrust op vakantie of onderweg. Op elk moment van de dag ben je compleet voorzien van een handboek wat de basis legt voor jouw perfecte slaap.

Kijken we naar deze voordelen, extra’s en perfecte voorwaarden dan is het ebook een zeer effectieve keuze wanneer je met hoge urgentie af wilt rekenen met slaapproblemen.

De nadelen van Perfect Slapen in 7 stappen

Nu in onze Perfect Slapen in 7 stappen review komen wat ons betreft de nadelen en tekortkomingen van het ebook.

Oorzaken

Slaapproblemen hebben verschillende oorzaken en misschien is hulp van de 7 stappen methode voor jou niet de beste aanpak. Er is in geval van narcolepsie of andere chronische slaapziekten meer nodig om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Gebrek aan discipline

Resultaten behalen vergt een grote portie zelfdiscipline. Niet iedereen kan de methode onder de knie krijgen om die perfecte slaap te bereiken. Wil je een slaapprobleem 100 % oplossen, dan is hard werken daarvoor de enige oplossing.

De hierboven genoemde nadelen komen helaas voor en is ons advies daarbij om contact op te nemen met je huisarts. Deze kan je eventueel doorverwijzen naar een gespecialiseerde slaapkliniek.

Is het Perfect Slapen in 7 stappen je geld waard?

De Perfect Slapen in 7 stappen methode is een ultieme aanpak voor slaapproblemen, die wat mij betreft 100 % je geld waard is. Wat ik zo spannend vind om te ervaren is dat een paar makkelijke stappen zoveel wonderen kunnen verrichten.

Probeer jezelf te realiseren dat het vaak niet slechts één ding is wat de oorzaak is van je slaapprobleem. Het zijn meerdere oorzaken die de slaapkwaliteit verslechteren. Dus helpt opmerkelijk genoeg het ebook je daarbij een handje.

Doordat ik ogenblikkelijk met dit best-selling boek aan de slag ben gegaan, is mijn slaapkwaliteit per direct weer richting perfectie gegaan.

De Perfect Slapen in 7 stappen methode is uiteraard geen magische pil of wondermiddel die binnen no-time al jouw slaapproblemen oplost.

Pas je alle informatie en later de tips die in het boek omschreven staan consequent toe. Dan ben ik ervan overtuigd dat ook jij korte metten kan maken jouw slaapprobleem.

Wie weet ervaar jij binnenkort weer die perfecte portie slaap. Ik voelde me in ieder geval:

 • Energiek
 • Gelukkig
 • Gezond
 • Happy
 • Productief
 • Socialer
 • Uitgerust

Ben je bereid om tijd, geld en moeite te investeren in het verbeteren van je slaapkwaliteit, zonder daarvoor medicijnen te gebruiken?

Bestel Perfect Slapen in 7 stappen nu met een tijdelijke korting en ontvang nog vele extra’s.

Perfect Slapen in 7 Stappen
Dankzij deze unieke methode geniet je binnenkort weer van een betere nachtrust, meer energie en levenslust.

Wie wordt al sinds langere tijd gekweld door slaapproblemen en heeft geen enkele doorbraak gehad om dit slaapmysterie te ontrafelen?

Voor mensen die lid worden kan ik één ding zeker zeggen, dit revolutionaire boek is elke geïnvesteerde eurocent waard.

Dan komen we nu aan bij het hoofdstuk waarvoor je op deze pagina bent. Deze Perfect Slapen in 7 stappen review sluiten we af met onze ervaring.

Mijn Perfect Slapen in 7 stappen review en ervaring

Allereerst vind ik het een pluspunt dat Perfect Slapen in 7 stappen makkelijk leesbaar is. Hiermee bedoel ik dat je geen afgestudeerde slaapdeskundige hoeft te zijn om alles te begrijpen.

Service na betaling

Iedereen die het bedrag naar William overmaakt, ontvangt in alle veiligheid een e-mail met daarin authentieke informatie over je start met Perfect Slapen in 7 stappen. Via de mail geeft hij aan dat je onvoorwaardelijk en met vertrouwen levenslang bij hem terecht kunt voor vragen en eventuele problemen.

Een e-reader of speciaal computerprogramma is niet nodig om het stappenplan te ontvangen. Het boek komt via de post in jouw brievenbus en als bonuscadeau digitaal in de mailbox.

Taalgebruik

Wiliam gebruikt een inspirerende ’tone of voice’. Daarbij ben ik buitengewoon onder de indruk van het inleidende verhaal en de context waarin het allemaal heeft afgespeeld.

Opmaak

Het ebook ziet er qua vormgeving opmerkelijk professioneel uit. Alle tekst is aangevuld met krachtige afbeeldingen. De verschillende onderwerpen staan duidelijk in de inhoudsopgave omschreven.

William introduceert zichzelf in de inleiding wat meteen zorgt voor een gevoel van vertrouwen .

Resultaat

Het spannende moment is aangebroken om mijn ervaring in deze Perfect Slapen in 7 stappen review met jullie te delen. Ik heb 30 dagen land het ebook getest en nu deel ik met jullie mijn ebook ervaring.

Voordat ik Perfect Slapen in 7 stappen leerde kennen, sliep ik onrustig en werd geregeld wakker tijdens de nacht. Mijn omgeving merkte op dat ik een slaperige uitstraling had, snel geïrriteerd raakte en bij lange na een productieve houding liet zien.

Later overdag voelde ik me zwak en had nergens zin in. Zodra het tijd werd om te slapen, keek ik liever nog een serie Netflix.

Afgelopen januari was dan ook het moment dat ik besefte dat het tijd was voor verandering.

Het begin

Na aankoop kreeg ik direct toegang tot een grote hoeveelheid bonussen. Deze kon ik activeren via de link in mijn mailbox. Toen ik eenmaal aan de slag ging kwam al snel de confrontatie met mezelf.

Tijdens het lezen heb ik regelmatig aantekeningen gemaakt waarin ik mijn dwalende en negatieve gedachtes beschreef. Ik vond dit ongelofelijk praktisch. Dankzij Perfect Slapen in 7 stappen heb ik op magische wijze geleerd mijn nachtrust in plaats van negatief, positief te bekijken.

Ik moest er wel aan wennen, maar binnen enkele dagen kreeg ik het vertrouwen terug en had opmerkelijk veel energie. Ook werd al snel duidelijk dat ik niet over mijn slaapproblemen moest praten, dit zorgde ervoor dat slecht slapen een deel wordt van jezelf.

Door het boek heen krijg je daarnaast allerlei opdrachtjes met een directe of indirecte invloed op je slaap. Dus met jouw persoonlijke aantekeningen bij de hand hebt, kun je de opdracht direct uitvoeren.

Als ik terugkijk op mijn ervaring, ben ik erg verrast. Door mijn slaapprobleem volledig aan te pakken met de door het boek aangegeven stappen, weet ik eindelijk weer hoe fijn lekker slapen is.

Ondanks dat had in eerste instantie niet gedacht dat ik zo veel voordelen zou ervaren.

Uiteindelijk heb ik een kristalhelder beeld van mijn slaapprobleem gekregen. Wat voor mij een ultiem momentje van geluk betekende, want na 1 maand ik kon weer voortreffelijk slapen.

Wat ontvang je als je het ebook koopt

Ten slotte na betaling ontvang je het volgende thuisgestuurd:

 1. Hoofdboek Perfect slapen in 7 stappen
 2. Digitaal ebook Perfect slapen in 7 stappen
 3. Bonus: inspirerend advies van een slaapdeskundige
 4. Extra: slaapchecklist
 5. Cursus dieper slapen: 8-daagse slaapcursus
 6. Bonus: kalmeer je gedachten en val in slaap boek
Perfect Slapen in 7 Stappen
Dankzij deze unieke methode geniet je binnenkort weer van een betere nachtrust, meer energie en levenslust.
Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs