Afvallen met groene thee: tips voor gewichtsverlies

Afvallen met groene thee

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Het drinken van een paar kopjes groene thee per dag kan ongetwijfeld helpen met afvallen! Dit heilzame drankje maakt onze stofwisseling namelijk een stuk efficiënter.

In dit artikel vind je daarom een paar handige tips, die zeker kunnen helpen om wat extra gewicht te verliezen. Bekijk ook eens onze blog over detoxen met thee voor wat diepgaande informatie.

Groene thee velden

Afvallen met groene thee

Afvallen met groene thee kun je het beste niet te letterlijk nemen. Zie het drinken van deze thee meer als een soort aanvulling op je gebruikelijke voedingsschema of dieet.

Desondanks is de werking van groene thee zeker iets om over naar huis te schrijven. Deze theesoort is niet voor niets één van de meest toegevoegde stoffen aan supplementen voor gewichtsverlies.

Groene thee bevat bijvoorbeeld cafeïne en catechine. Vooral die tweede stof zal niet bij iedereen even bekend zijn. Onderzoek naar het individuele effect van allebei stoffen suggereert, dat ze onze stofwisseling kunnen versnellen.

Catechine zou bijvoorbeeld helpen om overtollig vet af te breken, terwijl zowel catechine als cafeïne de hoeveelheid energie die ons lichaam verbruikt kan verhogen.

Benieuwd naar andere gezondheidsvoordelen van deze theesoort? Check dan ook eens ons andere artikel over groene thee. Hieronder staan onze tips voor iedereen die wilt afvallen met groene thee.

Matcha

Groene thee | 50 gram
38
75
 • Rijk aan antioxidanten
 • Beschermt de lever
 • Stimuleert de hersenen
 • Versnelt de vetverbranding

Sencha

Groene thee | 200 gram
23
99
 • Stimuleert de vetverbranding
 • Reinigt het lichaam
 • Voorkomt slechte tanden
 • Cholesterol verlagend

Genmaicha

Groene thee | 100 gram
17
99
 • Smaakt goed
 • Stimuleert gewichtsverlies
 • Rekent af met gifstoffen
 • Verlaagt cholesterol

Tip 1. Teveel is niet goed!

Probeer ondanks de interessante voordelen niet direct teveel groene thee te drinken per dag. Vanwege de (kleine) hoeveelheid cafeïne in groene thee, kun je last krijgen van een opgejaagd gevoel, of val je minder goed in slaap.

Drink je ongeveer drie tot vijf kopjes groene thee per dag, dan ben je gezond bezig. Probeer in ieder geval niet meer dan twee liter groene thee te drinken. Dit komt neer op zo’n tien kopjes per dag.

Tip 2. Vervang koffie met groene thee

Misschien ben jij wel iemand die ’s ochtends het liefst begint met een lekkere bak koffie. Probeer deze eens te vervangen door een kopje groene thee.

Zorg er dan wel voor dat je iets gegeten hebt. Want groene thee drinken op een lege maag kan zorgen voor misselijkheid. Mocht je dit moeilijk vinden dan kun je groene thee ook gewoon ’s avonds voor, of na het eten drinken.

Tip 3. Drink dagelijks meerdere kopjes

Vooral als je wilt afvallen met groene thee is het belangrijk dat je gedurende een langere periode deze theesoort blijft drinken. Probeer elke dag meerdere kopjes te drinken voor het beste resultaat.

Het is belangrijk dat je lichaam gewend raakt aan de effecten van groene thee. Op den duur zorgt dit namelijk voor nog méér gewichtsverlies. Lees dit artikel voor nog wat extra informatie als je graag wilt afvallen met groene thee.

Misschien ook interessant:

Groene theeblaadjes

Tip 4. Kies de juiste soort groene thee

Het zal je verbazen hoeveel verschillende soorten groene thee verkrijgbaar zijn. Zowel online als in de supermarkt blijkt de keuze vaak groter dan gedacht.

In principe kun je elke groene thee drinken als steuntje in de rug bij het afvallen. Toch zijn er een aantal soorten beter geschikt voor gewichtsverlies. Hieronder staan twee van onze favorieten!

Matcha groene thee

Deze soort is dus zo’n krachtpatser als het gaat om hulpmiddelen voor gewichtsverlies. Bij Matcha groene thee worden de theebladeren verwerkt tot een fijn poeder.

Dit poeder bevat de hoogste concentratie gezonde verbindingen, waaronder een soort catechine genaamd EGCG. Dit stofje staat vooral bekend om zijn positieve effecten op de menselijke gezondheid en ziektes.

Matcha groene thee biedt een licht plantaardige en bloemige smaak met een vleugje zoetheid. Daarnaast stilt deze thee ontzettend goed je honger en heb je minder zin om te snacken.

Ook is het een geweldige vervanging voor frisdranken. Het heeft een romige textuur waardoor het drinken van deze thee als een verwennerij aanvoelt. Zonder dat je daar zelf nog extra calorieën of suiker aan toe hoeft te voegen.

Lees ook: zelfvertrouwen verbeteren voor meer zekerheid

Sencha groene thee

Nog zo’n kandidaat die je prima kunt gebruiken om wat kilo’s te verliezen. Sencha groene thee is de traditionele thee in China en Japan. In deze landen wordt Sencha in de meeste restaurants geserveerd vanwege het spraakmakende karakter.

Deze theesoort heeft van nature een hartige smaak met hints van meloen en dennen. Juist omdat deze soort zo’n lekkere smaak heeft, is het de ideale vervanger voor al die (on)gezonde tussendoortjes van tegenwoordig!

Afvallen met Sencha groene thee is wat ons betreft zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Aan de smaak zal het in dit geval zeker niet liggen.

Tip 5. Gebruik géén kokend heet water

Als je groene thee wilt zetten, dan is het belangrijk om hier geen kokend water voor te gebruiken. Je kunt de temperatuur meten met een thermometer, of je gebruikt een waterkoker met instelbare temperatuur.

Zorg dat de temperatuur van het water naar minimaal 85 °C is afgekoeld, of zorg dat tijdens het verwarmen minimaal de 70 °C wordt bereikt.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs