Maaltijdbox bestellen? Zo maak je de beste keuze!

Maaltijdbox bestellen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ben je van plan om binnenkort een maaltijdbox te bestellen? Dan is het verstandig om vooraf wat dingen op een rijtje te zetten. Zo kun je doorgaans een stuk makkelijker een keuze maken. Denk hierbij vooral aan praktische vragen zoals:

 • Eet je ’s avonds alleen, of samen met partner en kinderen?
 • Geef je de voorkeur aan vegetarisch, vlees of vis?
 • Hoeveel maaltijdboxen wil je wekelijks bestellen?

Naast bovenstaande vragen zijn er vast genoeg andere die je kunt stellen. Kijk altijd goed naar je wensen en behoefte en bepaal vanuit daar welke maaltijdbox het meest geschikt zou kunnen zijn. In deze blog lees je meer over de verschillende maaltijdboxen van 2020, ingrediënten, abonnementskosten en bezorgmomenten.

Het doel hiervan is dat je vervolgens de juiste keuze kunt maken, zonder dat je daarbij voor onverwachte verrassingen komt te staan. Dankzij onderstaande inhoudsopgave kun je moeiteloos navigeren naar de informatie die je nodig hebt.

Welke maaltijdboxen kun je bestellen?

Tegenwoordig kun je vanuit bijna elke plaats in Nederland wel een maaltijdbox bestellen! Hieronder vind je de meest populaire maaltijdboxen op een rijtje. Daarnaast kun je onderaan deze pagina de boxen met elkaar vergelijken en geven we gaandeweg tips voor iedereen die moeite heeft om direct de juiste keuze te maken.

Geen zin om het hele artikel door te lezen? In onderstaande tabel vind je alvast een korte samenvatting van de vijf maaltijdboxen uit deze blog. Klik op het logo van je favoriete maaltijdbox en navigeer direct naar de officiële website.

Dinnerly

Betaalbaar | Flexibel
€5
00 per portie
 • 2 personen
 • 4 gezonde gerechten
 • Afwisselend menu
 • Koud en vers thuisbezorgd

HelloFresh

Vlees, vis | Veggie
22
96
 • 3 Gezonde maaltijden
 • Flexibel abonnement
 • Afwisselend menu
 • Duurzaam en vers

Versh

Vlees | Vegetarisch
32
24
38
 • 3 Gezonde maaltijden
 • Flexibel abonnement
 • Afwisselend menu
 • Lokaal en vers

Marley spoon

Marley Spoon is een allround maaltijdbox die je wekelijks kunt laten thuisbezorgen. Je hebt daarbij de keuze uit 20 variërende recepten. Deze box bevat doorgaans ingrediënten afkomstig van biologische boeren en innovatieve bedrijven binnen de foodsector.

Abonnementskosten Marley Spoon

Hierdoor word je nog wel eens verrast met producten die je minder snel in de supermarkt zult vinden. Daarnaast kun je rekenen op verse zuivel, hoogwaardige kwaliteit vlees, biologische pasta, vis met MSC-certificaat.

Besluit je binnenkort de maaltijdbox van Marley Spoon te bestellen? Dan geniet je van flexibele bezorgtijden én je kunt het abonnement pauzeren wanneer jij dat wilt. Zo kies je bijvoorbeeld hoe vaak je de maaltijdbox wilt ontvangen en op welk moment van de dag. Bovendien zul je doorgaans geen grote hoeveelheden overhouden, waardoor je dus ook niets hoeft weg te gooien.

Dankzij Marley Spoon ontketen je de creatieve chef in jezelf. Zonder al te veel ervaring in de keuken, zet je toch gewoon elke keer een verrassend lekkere maaltijd op tafel. Meer weten over de maaltijdbox van Marley Spoon? Check dan deze blogpost!

De Familiebox

De Familiebox is een veelzijdige maaltijd box voor jong en oud. Heb je kinderen? Dan is dit gegarandeerd de beste keuze die je momenteel kunt maken.

Maaltijden Familiebox

Makkelijke gerechten waar iedereen normaal gesproken heerlijk van kan genieten. Zeker als je moeite hebt om gevarieerd te koken, of je hebt lastige eters aan tafel zitten. Elke week kun je kiezen uit vier categorieën:

 • Super snelle gerechten
 • Lekkere kids toppers
 • Vegetarische gerechten
 • Maaltijd met extra groente

Het team achter de Familiebox zorgt ervoor dat je verse producten in huis hebt, die gekoeld worden tot aan je voordeur. Volg de bijhorende instructies en je zet binnen no-time de meest heerlijke gerechten op tafel.

Wil je weten wat je volgende week kunt verwachten? Via je persoonlijke account kun je dit moeiteloos terugvinden.

De Krat maaltijdbox

De Krat is een uitstekende maaltijdbox om te bestellen. Deze variant bevat namelijk uitsluitend verse producten. waarmee je dus verzekerd bent van de meest lekkere gerechten.

Deze box bezorgt ook aankomend kalenderjaar verse ingrediënten tot aan je voordeur. Het team van de Krat bestaat al een tijdje en heeft inmiddels meer dan 2000 recepten aan het vooruitstrevende menu van de Krat toegevoegd.

Bovendien zijn een aantal gerechten opgemerkt door populaire online tijdschriften en magazines. Vanuit de media heeft deze maaltijdbox vooral veel positieve feedback gekregen. Hierbij komt vooral de kwaliteit van de Krat meerdere keren aan bod.

Sinds 2010 bestaat de Krat waarmee deze variant met afstand de oudste maaltijdbox van Nederland genoemd mag worden. Het zijn de verse en lokale ingrediënten, waar deze box zich mag onderscheiden ten opzichten van de concurrentie. Zo wil het team achter de maaltijdbox mensen weer bekend maken met verse streekproducten van lokale ondernemers.

Versh maaltijdbox

De maaltijdbox van Versh bestaat uit 3 heerlijke gerechten die wekelijks wisselen. De abonnementskosten van deze box zijn trouwens een stuk lager dan anderen. Hiermee behoort deze maaltijdbox tot de goedkopere varianten van Nederland. Wil je snel wat overtollig lichaamsvet verliezen, dan is deze box zeker het overwegen waard.

De inhoud wordt wekelijkse met veel zorg geselecteerd door het team van Versh. Doorgaans bestaat het menu uit één vast en één seizoensgebonden combinatie van gezonde gerechten.

Je krijgt de recepten elke week per mail toegestuurd. Soms heb je wat kleins nodig uit je voorraadkast, maar meestal zit elk ingrediënt in de box. Zo geniet je van een goedkopere box zonder dat daarbij de kwaliteit verloren gaat.

Deze maaltijdbox kun je bestellen voor twee of vier personen. Ook een gezin bestaande uit twee ouders en drie kinderen kunnen prima van zo’n maaltijd genieten. Gemiddeld kost dit elke week slechts € 4,- euro per persoon.

De VeganBox

De Veganbox is dé milieubewuste en diervriendelijke maaltijdbox die je kunt bestellen in Nederland. Als één van de meest populaire vegan maaltijdboxen van 2020 biedt deze variant een wisselend weekmenu voor 1 tot 4 personen.

Elke week krijg je de ingrediënten voor drie veganistische gerechten thuisbezorg. Elke maaltijd bevat een receptkaart waardoor je zelf geen keuzestress meer hebt.

Hoe kies je de meest geschikte maaltijdbox?

Tegenwoordig kun je voor elk gezinslid wel een passende maaltijdbox bestellen. Breng vooraf altijd je persoonlijke wensen en behoeften in kaart, zodat je vervolgens de meest geschikte variant kunt kiezen.

Hieronder vind je daarom alvast een aantal variërende kenmerken en eigenschappen van bovenstaande maaltijdboxen. Denk bijvoorbeeld aan:

Flexibiliteit & frequentie

Veel maaltijdboxen bestaan uit een aantal simpele opties, waarbij je doorgaans kunt kiezen uit categorieën zoals:

 • Gezond
 • Vlees & vis
 • Vegetarisch
 • Snel & simpel
 • Kindvriendelijk

Stel je hebt geen vaste planning dan bestaan er vaak opties om het abonnement te pauzeren. Ook heb je de mogelijkheid om wekelijks te bepalen hoeveel boxen je wilt ontvangen. Bijna zijn ze hetzelfde als parfum abonnementen waarbij je maandelijks een heerlijke geur ontvangt.

Bezorgmomenten

Wil je direct een geschikte maaltijdbox bestellen? Check dan altijd goed of de bezorgtijden van de box bij je persoonlijke planning passen. Je wilt hierbij op zoek gaan naar een abonnement met flexibele bezorgtijden.

Zo kun je namelijk helemaal zelf kiezen op welk moment de bezorger voor je deur staat. Soms kun je zelf wekelijks opnieuw aangeven wanneer het bezorgmoment kan plaatsvinden.

Abonnementskosten

De kosten voor een abonnement variëren per maaltijdbox. Hierbij spelen vooral de frequentie en het aantal personen een belangrijke rol.

Maaltijdboxen vergelijken

Hieronder vind je een tabel met belangrijke kenmerken van bovenstaande maaltijdboxen. Deze tabel is gebaseerd op een wekelijkse maaltijdbox voor twee personen.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs