Niet lekker in je vel? Jezelf opvrolijken is vrij simpel!

Niet lekker in je vel zitten

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Waarschijnlijk heb je toenet op deze titel geklikt, omdat je niet zo lekker in je vel zit. Wees gerust! Jezelf opvrolijken is eigenlijk heel simpel. Je moet alleen wel weten, wat je hier nou het beste tegen kunt doen!

Laten we daarom eerst kijken naar de eventuele oorzaak van deze negatieve gevoelens. Vervolgens krijg je van ons een paar handige tips, om zo snel mogelijk weer uit dat vervelende dipje te komen.

Tip van Happygoodies: wil je nooit meer zorgen of stress en ben je klaar met negatief denken over jezelf? Gebruik dit>>

Waarom zit je niet lekker in je vel?

Een passend antwoord geven op die vraag is niet altijd even makkelijk. Vaak zit iemand niet helemaal lekker in z’n vel, vanwege een bepaalde situatie, of gebeurtenis die nogal impact heeft gehad.

Eentje waar je zelf misschien niet direct invloed op hebt gehad en eigenlijk alleen maar over loopt te piekeren. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een ruzie, liefdesverdriet, vermoeidheid, stress op je werk en ga zo maar door.

Blijven lachen is goed als je niet lekker in je vel zit.

Belangrijk is dit soort gevoelens te accepteren en ze zeker niet te ontwijken. Krop je ze namelijk op en praat je er verder met niemand over, dan zul je merken dat je negatief blijft denken, met in het ergste geval een depressie als gevolg. En dat willen we natuurlijk voorkomen!

Gelukkig is zo’n dipje over het algemeen van korte duur. Depressieve gevoelens daarentegen, die kunnen een stuk langer aanhouden. Bij twijfel is het daarom altijd verstandig om even je huisarts te bellen.

Misschien ook interessant:

Totaal niet lekker in je vel zitten

Hieronder staan 3 praktische E-books die allemaal zorgen voor meer zelfvertrouwen, geluk en minder zorgen of stress. Als je totaal niet lekker in je vel zit, en je kunt moeilijk knopen doorhakken, dan leert zo’n cursus je de beste manier om dit probleem aan te pakken.

Soms heb je gewoon niet de kracht om aan jezelf te werken. Of je weet vaak niet waar je moet beginnen. In dat geval biedt deze training misschien wel de juiste oplossing.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor persoonlijk contact. Dit wil zeggen dat je elke week een mail met tips en ideeën ontvangt. Hierbij kun je meestal ook een aantal vragen stellen over de inhoud van de cursus.

Het is ongeveer hetzelfde als een cursus meer zelfvertrouwen. Zo’n online cursus biedt ook een stok achter de deur. Je betaalt namelijk een x bedrag om eigenaar te worden van het programma.

En voor zover we weten betaalt niemand graag geld voor dingen waar hij of zij uiteindelijk niets mee doet.

Zelfvertrouwen

eCursus | Online training
189
49
 • Home cursus
 • Gratis e-book (3x)
 • Socialer leven
 • Meer zelfrespect
 • Persoonlijke groei
 • Niet-goed-geld-terug garantie

Puur mindset

e-book | Persoonlijke groei
79
37
50
 • Home cursus
 • Gratis e-book (3x)
 • Sociale vrijheid
 • Minder stress
 • Positieve mindset
 • Niet-goed-geld-terug garantie
Gratis Skypecall

Altijd sterk

E-training | Online cursus
199
59
 • Home cursus
 • Gratis e-book (2x)
 • Sociale rust
 • Meer vreugde
 • Positiever denken
 • Niet-goed-geld-terug garantie

Jezelf down voelen zonder reden

Het komt wel eens voor dat iemand zich down voelt zonder reden. Probeer ook in dit geval goed te luisteren naar je lichaam. Zodat je binnen no-time die glimlach weer terug op je gezicht kan toveren.

Misschien is het iets van lang geleden waar je nu nog steeds mee zit? Of weet je nog niet precies wat je wilt met je toekomst? Soms is het lastig om bepaalde gevoelens een plekje te geven.

Het kan namelijk echt van alles zijn, waardoor iemand niet lekker in z’n vel zit. Maak je hier echter geen zorgen over. Uiteindelijk komt de oorzaak toch wel boven water!

Niet lekker in je vel zitten

Wat zijn de symptomen?

Om uit zo’n vervelende dip te komen, is het belangrijk om besef te hebben van de symptomen die hierbij horen. Hieronder staan een aantal belangrijke kenmerken voor je op een rijtje.

Uiteraard kunnen er ook andere dingen een rol spelen. Ben jezelf bewust van wat zo’n dipje doet met jouw gevoelens en emoties. Deze herkennen is in ieder geval een goed begin!

 • Snel geprikkeld, somber of geïrriteerd zijn
 • Weinig plezier halen uit activiteiten
 • Twijfelen over eigen kunnen
 • Moeite met initiatief nemen
 • Bang voor dingen die er niet zijn

Heb je last van meerdere symptomen? Dan wil dit trouwen niet direct zeggen dat je depressief bent. Depressieve gevoelens zijn bijna altijd het gevolg van een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis uit ons leven.

Je komt hier vaak dus ook een stuk minder snel vanaf. Denk bijvoorbeeld aan een ernstig ongeluk, ziekte, scheiding, ontslag, financiële problemen, of het verlies van iemand dicht naast je.

Doe de ‘niet lekker in je vel’ depressie test

Belangrijk is om de ernst van jouw gevoel op de juiste manier in te schatten. Je kunt dit testen door bijvoorbeeld een online depressie test te doen. Op de nieuwssite van GGZ staat een interactieve zelftest, zodat je binnen enkele minuten weet of je aan de kenmerken van een depressie voldoet.

Twijfel je toch hierover? Maak ook dan gewoon een afspraak met je huisarts, zodat er gekeken kan worden naar een oplossing.

Niet lekker in je vel zitten

Jezelf opvrolijken doe je zo

Gelukkig zijn er genoeg manieren om jezelf weer een beetje op te peppen. Daarom geven wij hieronder een aantal tips, zodat ook jij het leven snel weer wat positiever kunt gaan ervaren.

Herken je emoties

Probeer jezelf bewust te worden van bepaalde emoties en gevoelens, die zorgen dat jij je zo down voelt. Herken je deze negatieve golf van emotie, dan ben je al een heel eind op weg.

Besef wat je wel hebt

Als je even niet lekker in je vel zit. Schrijf dan elke dag minimaal drie dingen op, waar je ontzettend dankbaar voor bent in jouw leven. Doe dit een paar dagen en je zult merken, dat er altijd wel dingen zijn, die jou gelukkig kunnen maken.

Waar je dan precies dankbaar voor bent? Dat bepaal je natuurlijk zelf! Het kan bijvoorbeeld gaan over onderwerpen als:

 • Gezondheid
 • Familie
 • Omgeving
 • Vrienden
 • Werk
 • Sport
 • Eten
 • Hobby

Als je goed nadenkt kun je eigenlijk altijd wel iets bedenken, waar je dankbaar voor bent. Wat overigens best lastig kan zijn. Misschien neem je deze dingen normaal gesproken wel voor lief? Probeer jezelf daarom altijd te herinneren hieraan.

Kom in beweging

Het is een goed plan om tijdens zo’n dipje in beweging te komen. Breng een bezoekje aan de sportschool, ga een rondje rennen, of begin een yogacursus. Regelmatig sporten is goed voor je mentale gezondheid. Zeker als je momenteel even in dipje zit!

In plaats van intensief sporten kun je natuurlijk ook gewoon een mooie wandeling maken door de natuur.

Ga op tijd slapen

Voldoende nachtrust is een uitstekend middel om jezelf de rust te gunnen die je nodig hebt. Mocht je moeite hebben om ’s avonds in slaap te komen?

Misschien is deze methode dan wel wat voor jou. Aan de hand van 7 stappen leer je (opnieuw) om perfect te slapen. Wil je meer weten over de weg naar een perfecte slaap? Deze review laat alle aspecten zien van dit e-book.

Perfect Slapen in 7 Stappen
Dankzij deze unieke methode geniet je binnenkort weer van een betere nachtrust, meer energie en levenslust.

Let op je voeding

Gezonde voeding zorgt in veel gevallen voor een beter humeur. Dit wordt lastig wanneer je bijvoorbeeld vijf dagen per week leeft, op alleen maar cola, friet en pizza.

Dan zorg je er eigenlijk alleen maar voor, dat je langer blijft hangen in die negatieve flow van emoties. Check ons artikel over gezonde recepten boordevol eiwitrijke voeding voor wat extra inspiratie.

Probeer mindfulness

Mindfulness wil eigenlijk zeggen dat je bewust bezig bent met de dingen die op dat moment om je heen gebeuren. Een mindfulness cursus geeft je diverse tools om jezelf op te vrolijken en te werken aan een positieve mindset. Tegenwoordig zijn we namelijk een groot gedeelte van de dag bezig in ons hoofd. Waarbij we helemaal niet meer leven in het hier en nu.

Tip van Happygoodies: wil je meer informatie over de cursus mindfulness voor het dagelijks leven? Bekijk deze blog>>

Mocht je hier meer over willen weten? Check dan bovenstaande video, of lees ons artikel over mindfulness en hoe je hier vrij eenvoudig mee kunt beginnen.

Zeker in combinatie met een heerlijk kopje zelfgemaakte gemberthee of groene thee! Mindfulness is gewoon de perfecte oefening om zowel je lichaam als geest, even helemaal tot rust te brengen.

Motiverende quotes

Zit je nou nog steeds niet lekker in je vel? Dan vind je hieronder een aantal motiverende quotes. Schrijf ze op, print ze uit of lees ze gewoon even door!

“The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.” – Alan Watts

”Beauty begins the moment you decide to be yourself”. – Coco Chanel

“To have faith is to trust yourself to the water. When you swim you don’t grab hold of the water, because if you do you will sink and drown. Instead you relax, and float.” – Alan Watts

”Good things happen when you finally decide to let negative things go”. – Onbekend

“The meaning of life is just to be alive. It is so plain and so obvious and so simple. And yet, everybody rushes around in a great panic as if it were necessary to achieve something beyond themselves.” – Alan Watts

Laatste steuntje in de rug

Mocht nou helemaal niks werken? Misschien heb je dan gewoon een klein steuntje nodig in de rug.

Er bestaan tegenwoordig namelijk ook andere manieren om jezelf op te vrolijken. Vooral op momenten dat je even radeloos bent en wel gewoon moet presteren.

Denk bijvoorbeeld aan een toetsweek, of belangrijke afspraak. Dan is dit product hieronder misschien wel een geschikte oplossing.

Dankzij deze BrainBooster capsules ben jij binnen enkele dagen weer beter gehumeurd en zit je daarnaast beter in je vel.

De formule is wetenschappelijk onderbouwd en bovendien gebaseerd op heilzame plantenextracten en natuurlijke stoffen, die elkaar in combinatie versterken.

Zo zit je binnen no-time weer een stuk beter in je vel en ga je die opdrachten voor school of werk sowieso halen!

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs