Afvallen zonder sporten: hoe word je dun zonder sport?

Afvallen zonder sporten

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Het lijkt een hopeloze strijd; afvallen zonder te sporten. Toch is het zeer goed mogelijk om gewicht te verliezen zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft te gaan.

In dit artikel vertellen we je graag waarom het zo belangrijk is om een gezond gewicht te bereiken en ook hoe het haalbaar is om dat te doen zonder te sporten.

Inhoudsopgave

Waarom is overgewicht zo gevaarlijk?

Als je te zwaar bent kan dat allerlei kwaaltjes met zich meebrengen, maar daarnaast heb je ook nog eens kans op serieuze gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, gewrichtsklachten, verhoogd cholesterol, hart- en vaatziekten en slaapstoornissen.

Om gezond te blijven is het dus van belang dat je je gewicht onder controle houdt. Voor vrouwen komt daar ook nog eens bij dat het kan leiden tot onvruchtbaarheid of moeilijk zwanger raken.

Afvallen zonder sporten

Voordat je gezondheidsklachten creëert die onomkeerbaar zijn (diabetes bijvoorbeeld), is het belangrijk dat je er dus wat aan gaat doen. Wanneer je steeds zwaarder wordt, wordt het ook steeds moeilijker om af te vallen. Je komt in een neerwaartse spiraal terecht, waarin het onmogelijk lijkt om daar ooit nog uit te komen.

Naast het feit dat het gevaarlijk is, is het natuurlijk ook hartstikke onhandig. Je kunt niet meer normaal met je kinderen spelen, je wordt al moe wanneer je een trap op moet en al je kleding zit te strak of is gewoonweg te klein geworden.

Zoek je nog wat extra hulp bij het afvallen? Check dan vooral even deze blog en je bent zo weer terug op je streefgewicht!

Het geheim van afvallen zonder te sporten!

Er zijn allerlei redenen waarom je ervoor kunt kiezen om te willen afvallen zonder daarvoor te hoeven sporten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je er geen tijd voor hebt, maar het kan ook zijn dat je echt een hekel hebt aan sporten.

Afvallen zonder sporten

Wanneer je last hebt van overgewicht, dan is dat ook niet zo gek. Jouw lichaam wordt dan zo zwaar belast, zeker tijdens het sporten, dat de kans op blessures ontzettend groot is. Als je telkens met allerlei pijntjes bij de sportschool vandaan komt, dan is dat natuurlijk geen goede motivatie.

Toch is het uiteraard wel belangrijk om in beweging te blijven! Sporten en in beweging blijven zijn 2 verschillende dingen. Zo kun je al in beweging blijven door middel van elke dag een wandeling te maken of bijvoorbeeld af en toe te gaan zwemmen. Bekijk dit ongeveer hetzelfde als afvallen zonder sporten.

Zwemmen is vrijwel niet blessuregevoelig en kan door iedereen worden uitgeoefend. In beweging blijven is vooral nodig voor een gezonde levensstijl, het is echter niet noodzakelijk om te kunnen afvallen.

Afvallen zonder sporten

De komende dieetboeken vertellen je alles over de manier waarop je kunt afvallen zonder te sporten. Het geheim zit hem eigenlijk in het minder eten van koolhydraten. Je hebt er vast wel eens over gehoord en als dat zo is, dan is de kans groot dat dat positieve berichten waren!

Wanneer je namelijk begint met het verminderen van koolhydraten, dan zul je supersnel resultaten gaan zien. Koolhydraten bestaan in principe uit zetmeel en suikers. Je vindt ze onder andere in pasta, aardappelen, brood en rijst.

Waarom dit zo goed werkt en hoe je ermee kunt beginnen, dat ontdek je in onderstaande dieetboeken. Ook vind je in zo’n afvalboek handige tips en de motivatie die je nodig hebt om het vol te houden!

Weer terug op je oude gewicht dankzij het Keto Dieet

Snel en makkelijk afvallen zonder sporten is mogelijk. Zo’n afvalboek laat je gegarandeerd alle voordelen kennen van het Keto Dieet. Op die manier krijg je meer inzicht wat dat precies is en wat het voor jou kan betekenen.

Wanneer je geen koolhydraten meer eet, gaat je lichaam op zoek naar een alternatief om energie uit te halen. Daardoor ga je de opgeslagen vetten afbreken. De verbranding van deze vetten wordt ook wel Ketose genoemd.

De oplossing van gewicht verliezen zonder te sporten zit hem dus in het eten van minder of helemaal geen koolhydraten.

Afvallen zonder sporten met dieetboek

In een dieetboek boek vind je alles wat je moet weten over het minderen van koolhydraten, het Keto Dieetboek én de tools om het deze keer wel vol te houden en niet meer terug te vallen in je oude gewoontes.  

Ook kun je prima afvallen met een waterkefir dieet. Dit magische drankje vermindert darmklachten en rekent af met een vitamine tekort.

De Ketorevolutie

De Ketorevolutie is ontwikkeld door Mitchel van Duren. Dit succesvolle boek heeft allerlei gezonde recepten en handige weetjes voor je in petto.

Je krijgt daarbij onbeperkt toegang tot een digitaal receptenboek, intermittent fasting handboek, maaltijdplanner en boodschappenlijstjes.

Bovendien geven de maaltijden en snacks je een flinke boost aan pure energie. Het boek is trouwens uitstekend voor mensen die snel en makkelijk willen afvallen met of zonder sport.

Koohlydraatarm 50 dagen programma

Een ander dieetboek wat helpt bij afvallen zonder sporten is het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman. In dit programma vind je de beste geheimen voor een gezonde lifestyle.

Kies uit 50 uitgebreide dagmenu’s, tips, oefeningen en boodschappenlijstjes en ga direct de strijd aan met die overtollige kilo’s rondom de meest moeilijke plekken.

Als bonus staat er een proefperiode van 30 dagen voor je klaar. Probeer het dieetboek eerst één maand uit en beslis later of je het boek wilt behouden.

Daarnaast biedt de afslankreceptenbijbel een uitgebreid boek bomvol koolhydraatarme recepten, tips en weetjes voor een gezondere levensstijl. Je ontdekt de beste manier om snel en makkelijk af te vallen zonder sport.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs