Zelfvertrouwen verbeteren voor meer zekerheid

Zelfvertrouwen verbeteren

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wil je afrekenen met onzekerheid en angstgevoelens? In deze blog vind je meer info en tips die ongetwijfeld je zelfvertrouwen verbeteren. Elke tip verandert je leven en zorgt voor meer zelfverzekerdheid, kracht en energie. 

Het vergroten van je zelfvertrouwen is soms lastig. Zeker bij wat onzekere mensen lijkt het in eerste instantie alsof ze geen vertrouwen hebben in eigen kwaliteiten. Ook hierbij spelen gezondheid en psychisch welzijn weer een belangrijke rol. 

Het is namelijk de kunst om je zelfverzekerdheid te verbeteren en vervolgens dit negatieve denkpatroon te doorbreken. Zo kun je makkelijker negatieve gedachte uit je leven verbannen.

Hoe kun je je zelfvertrouwen verbeteren?

Als je op korte termijn actie onderneemt of onmiddellijk problemen met je zelfvertrouwen wilt oplossen, is het belangrijk dat je de kern van deze onzekerheid opspoort. Misschien zul je wel je levensstijl moeten aanpassen of een duidelijk plan moeten opstellen.

Maar hoe kan ik mijn zelfvertrouwen verbeteren? Simpel: door een sterk gevoel van eigenwaarde op te bouwen! Als je eenmaal tevreden bent over jezelf, kun je bepaalde gewoontes gaan ontwikkelen, zodat je deze onzekerheidsgevoelens makkelijker kunt loslaten.

Hierbij is het verbeteren van je lichamelijke en geestelijk gezondheid een belangrijke voorwaarde. Sterker nog: je kunt alleen je levensenergie vergroten door regelmatig te bewegen en gezond te dineren. Zonder deze gewoontes toe te passen in het dagelijks leven, raken mensen vaak dit slechte gevoel over zichzelf niet kwijt.

Bovendien heeft je uitstraling een positieve invloed op je zelfvertrouwen. Heb je namelijk een duidelijk beeld van jezelf, dan zien andere mensen ook dat je beter in je vel zit. Zo krijgt je imago direct meer aanzien waardoor het vertrouwen in jezelf zal toenemen.

Door middel van onderstaande tips krijg je meer zelfvertrouwen en kun je eindelijk afrekenen met een negatief zelfbeeld. Ook als je even niet lekker in je vel zit, kun je deze tips gebruiken om jezelf op te vrolijken.

Tip 1: Controleer angst

Angst beschermt en behoedt je. Het is een gevoel dat je op de hoogte stelt van gevaarlijke situaties. Natuurlijk heb je het nodig om op aarde te leven. Maar laat je niet leiden door deze emotie, zeker niet als je moeite hebt om je zelfvertrouwen te verbeteren.

Herprogrammeer je gedachtes en confronteer je angsten. Je kunt klein beginnen, maar ga tot het uiterste om uit de comfort zone te stappen. Probeer te wennen aan dingen die je niet begrijpt. In de meeste gevallen zal je innerlijke onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Heb je last van slapeloosheid? Op deze pagina vind je 10 tips voor de perfecte nachtrust.

Tip 2: Blijf positief

Een studie toont aan dat negativiteit vrijwel altijd wint van positiviteit. Kijk bijvoorbeeld naar leraren van de middelbare school. Elke docent wordt blij van een klaslokaal vol met geïnteresseerde leerlingen. Echter zal doorgaans de vervelende student de positieve sfeer naar beneden halen.

Over het algemeen zijn mensen instinctief aangetrokken door negativiteit. En dat zie je direct terug in de manier waarop we onszelf behandelen. Het is namelijk eenvoudiger om de focus te leggen op slechte kenmerken. Maar je zelfvertrouwen bepaalt jouw vermogen om aandacht te besteden aan je talent, prestaties en voordelen.

Door jezelf elke dag te herinneren aan je krachten kun je jouw zelfvertrouwen extreem boosten en uiteindelijk een zelfverzekerd gevoel ontwikkelen.

Lees ook:

Tip 3: Stel doelen

Heb je moeite om jezelf te herinneren aan je meest sterke kenmerken? Zeker als je van plan bent om je zelfvertrouwen te verbeteren, dan kun je bijvoorbeeld ‘stap-voor-stap-doelen’ gebruiken om je persoonlijke doel te bereiken.

Het stellen van doelen is extreem handig in ongeveer elk aspect van ons leven. Denk bijvoorbeeld aan je carrière, gezondheid, en fitheid. Desondanks gebruiken veel mensen dit hulpmiddel niet om zichzelf emotioneel te verbeteren. 

Maak dagelijks/wekelijks doelen, zodat je prestaties een fysieke betekenis krijgen. Zo kun je consequent vergelijken waar je was en daar waar je nu bent.

Tip 4: Probeer mindfulness

Mindfulness behoort ongetwijfeld tot één van de meest ideale methodes om je zelfvertrouwen te verbeteren. In dit artikel vind je bijvoorbeeld mindfulness oefeningen, waarmee je ongetwijfeld je zelfbeeld kunt verbeteren.

Daarnaast biedt een dagelijkse meditatie oefening vaak ook al voor genoeg ontspanning. Soms is het namelijk je geest die zorgt voor gevoelens van onzekerheid. Deze Oosterse traditie wordt natuurlijk niet voor niets, al eeuwenlang door alle Boeddhisten en Yogi’s van deze wereld beoefend.

Probeer bijvoorbeeld eens gedurende één week elke dag minimaal vijf minuten te mediteren en je zult verbaasd zijn van de positieve effecten die je zult ervaren zodra de week voorbij is.

Wil je de kracht van mindfullness gebruiken om stress en emoties te verwerken? Deze blog geeft je meer info over deze kostbare cursus.

Tip 5: Wees nieuwsgierig

Voor veel mensen is nieuwsgierigheid een belangrijke eigenschap. Met name voor iedereen die wetenschappelijk onderzoek doet, zelfverzekerd wil zijn en succes wil behalen.

Nieuwsgierigheid kun je zien als de basis van groei. Ben je namelijk nieuwsgierig ingesteld, dan blijf je continue in ontwikkeling. Hierdoor zal je referentiekader steeds verder groeien.

Als je vragen stelt en nieuwsgierig in je houding bent, verander je van passief naar actief. Zo ben je niet alleen sneller geneigd om nieuwe ideeën te bedenken, ook open je gesloten deuren van jezelf.

Je hebt namelijk meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Dit zorgt voor leuke reacties uit je omgeving en je ontwikkelt vanzelf een nieuw denkpatroon.

Zelfvertrouwen verbeteren

Lees ook: spiritualiteit: de betekenis makkelijk uitgelegd

Tip 6: Praat tegen jezelf

Deze tip kun je trouwens ook lezen in onze blogpost over het vergroten van je zelfvertrouwen. Misschien klinkt je dit vreemd in de oren, maar praten tegen jezelf heeft voordelen. Een innerlijke conversatie traint je brein, verbetert je geheugen, zorgt voor alertheid en tilt je prestaties naar een hoger niveau. Deze ‘self-talk’ kun je gebruiken voor moeilijke tijden om negatieve gedachtes te elimineren of jezelf intrinsiek te motiveren.

De manier waarop je tegen jezelf praat, kan de toon van een toekomstig gesprek beïnvloeden. Als je voortdurend denkt in problemen, in plaats van dat je zoekt naar oplossingen. Dan bereik je nooit de kracht voor het omzetten van negatieve gedachtes naar positiviteit.

Tip 7: Stop met vergelijken

Jezelf vergelijken met anderen tast je zelfvertrouwen aan. Zeker met de opkomst van social media is het schadelijk voor je zelfbeeld. Meestal komt een gebrek aan zelfvertrouwen door succesvolle mensen om je heen. Je ziet iedereen vooruitgaan, terwijl jij achteraan blijft hangen door je onzekerheid.

Je kunt je zelfvertrouwen verbeteren door simpelweg te stoppen met vergelijken en oefeningen te doen. Heb je toch de behoefte aan vergelijkingsmateriaal, houd jezelf gewoon de spiegel voor. Kijk bijvoorbeeld naar eigen prestaties om te oordelen wat je inmiddels hebt bereikt. Geniet van jouw successen en zorg voor erkenning van je overwinningen.

Tip 8: Let op lichaamshouding

Je kent vast en zeker een zelfverzekerd persoon in je omgeving. Denk nu eens terug aan jullie eerste ontmoeting. Krijg je niet het idee dat je gesprekspartner zelfverzekerd overkomt tijdens jullie gesprek? Dat ligt aan de manier waarop deze persoon zich kleed en beweegt. Vaak maken deze mensen oogcontact, schudden stevig de hand en staan rechtop.

Door oogcontact geef je mensen de indruk dat je goed luistert. Als je deze connectie legt en je hebt meer controle over de manier waarop je staat (met twee voeten op de grond). Krijgen mensen vanzelf het idee dat je zelfverzekerd bent.

Check ook: aroma diffuser: dé geurverspreider in huis

Tip 9: Stop met twijfelen

Iedereen met weinig zelfvertrouwen heeft doorgaans het gevoel dat andere mensen de touwtjes in handen hebben. Ga je namelijk de slachtofferrol aannemen, dan verdwijnen obstakels en tegenslagen niet uit leven

De enige die je tegenhoudt om je doelen te bereiken, ben jezelf. Daarom is het belangrijk dat je de gebieden waar je aan twijfelt een recht in de ogen aankijkt. Dit is een van de beste manier om twijfel uit je leven te verbannen of eenvoudiger te leven.

Zelfvertrouwen

eCursus | Online training
189
49
 • Home cursus
 • Gratis e-book (3x)
 • Socialer leven
 • Meer zelfrespect
 • Persoonlijke groei
 • Niet-goed-geld-terug garantie

Puur mindset

e-book | Persoonlijke groei
79
37
50
 • Home cursus
 • Gratis e-book (3x)
 • Sociale vrijheid
 • Minder stress
 • Positieve mindset
 • Niet-goed-geld-terug garantie
Gratis Skypecall

Altijd sterk

E-training | Online cursus
199
59
 • Home cursus
 • Gratis e-book (2x)
 • Sociale rust
 • Meer vreugde
 • Positiever denken
 • Niet-goed-geld-terug garantie

Tip 10: Volg een online cursus

Heb je na het lezen van bovenstaande tips nog steeds moeite om je zelfvertrouwen te verbeteren? Misschien zou je dan eens kunnen kijken naar deze laagdrempelige online cursus.

Binnen 12 weken kun je dan een gezond gevoel van zelfverzekerdheid bereiken. Inmiddels hebben meer dan 10.000 andere cursisten de positieve effecten van deze online training mogen ervaren.

Elke week ontvang je per e-mail alle tools die je nodig hebt om je zelfvertrouwen te verbeteren. Daarnaast krijg je tijdelijk 3 gratis e-books waarmee je binnen no-time een flinke verbetering kunt gaan zien.

Maak je dus vooral geen zorgen dat je tot sint-juttemis met die onzekere gevoelens blijft zitten. Er bestaan namelijk genoeg cursussen, technieken, oefeningen en methodes die je kunt toepassen om je mentale gesteldheid een boost te geven.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs