Waarom zijn scheermesjes zo duur? Dit zijn de kosten!

Waarom zijn scheermesjes zo duur

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Veel mensen vragen zich af waarom scheermesjes zo duur zijn. Vrij logisch ook als je bedenkt, dat vrijwel iedereen ze regelmatig gebruikt.

Daarom geven wij in dit artikel antwoord op deze brandende vraag. Zodat het voor eens en voor altijd duidelijk is, waarom dat scheermesjes zo duur zijn!

Wat kosten scheermesjes?

De kosten van scheermesjes lopen behoorlijk op, wanneer je er elke dag volledig gladjes en geschoren bij wilt lopen.

Voor het gemak laten we hieronder voor zowel de mannen, als vrouwen een populaire opties zien. Zo weet je direct wat scheermesjes van een bekend merk ongeveer kosten.

Neem bijvoorbeeld het Gillette Fusion ProGlide scheermesje voor mannen. Voor €36,- ontvang je de houder + scheermesje inclusief 6 extra scheermesjes. De losse mesjes bestel je trouwens online voor een paar tientjes.

Zonder de éxtra mesjes, betaal je eigenlijk maar €12,99 voor de houder + 1 scheermesje.

Gemiddeld zou je met zo’n voorraad wel even vooruit kunnen. Helaas werkt dat in de praktijk vaak net wat anders.

De tijd die het duurt voordat mesjes aan vervanging toezijn. Die is vaak sneller verstreken, dan op de uitnodigende verpakking staat. Deze mesjes zijn trouwens een stuk goedkoper, wanneer je direct een flinke voorraad inslaat.

In onze blogpost goedkope scheermesjes bestellen online vind je hier meer informatie over.

Ook voor alle vrouwen die willen weten waarom scheermesjes zo duur zijn. Pakken we er even een kort voorbeeld bij.

De Gillette Venus Swirl scheermesjes komen in een verpakking van 6 stuks voor €33,81. Je krijgt bij deze trouwens alléén de mesjes, hier zit dus geen houder bij, waar het mesje in vast komt te zitten.

Nu we weten wat ze gemiddeld kosten, zijn we natuurlijk ook benieuwd waar die kosten vandaan komen. Want een dikke dertig euro vragen voor een setje scheermesjes? Dat lijkt ons een beetje overdreven!

Waarom zijn scheermesjes zo duur?

Hieronder vind je een aantal belangrijke redenen, waarom scheermesjes zo duur kunnen zijn. Voor het gemak hebben we ze onderverdeeld in verschillende kopjes.

Zo zie je direct welke factoren kunnen zorgen voor de hoge kosten die er gemaakt worden bij het produceren van zo’n scheermesje.

Wat één enkel scheermesje onder de streep aan kosten met zich meebrengt. Daar durven we geen concrete uitspraak over te doen. Dat blijft voor ons namelijk ook een raadsel.

Marketing campagnes van fabrikant

Een behoorlijke kostenpost voor de fabrikant is natuurlijk het stukje marketing dat erbij komt kijken.

Denk aan de bekende voetballers en filmsterren, die in reclames op tv de scheermesjes van Gillette promoten. Onder de streep kost dit uiteraard de nodige centjes.

Sterke positie van bekende merken

Zeker als je kijkt naar de bekendheid van zo’n merk als Gillette ten opzichten van de minder bekende merken.

Dan weet je gewoon, dat in combinatie met de juiste marketing, veel consumenten blijven kiezen voor deze scheermesjes.

De slimme truc is om de houder van het scheermesje zo goedkoop mogelijk te houden. Nadat je deze ‘getest’ hebt, zit je eigenlijk aan de mesjes van Gillette vast. Aangezien er namelijk géén andere mesjes op de houder passen.

Ideale gelegenheid natuurlijk voor Gillette, om de vervangende mesjes een stuk duurder te maken. De consument heeft ze toch regelmatig nodig, of zijn bang om over te stappen naar een minder bekend merk. Dus waarom ook niet hè!

Productie van scheermesjes

Je wordt als consument dus eigenlijk een beetje aan het lijntje gehouden.

Want ondanks het feit dat deze bedrijven de productie van scheermesjes proberen te optimaliseren. Blijft het perfecte scheermesje met een lange levensduur een moeilijk product om te realiseren.

Het begint natuurlijk bij de kwaliteit van het staal, die voor de mesjes gebruikt wordt. Deze moet vooral in het midden stevig zijn, maar daarnaast ook zo dun en scherp mogelijk aan het uiteinde.

Anders zal dit uiteraard ten kosten gaan van al het comfort tijdens een scheerbeurt. Met als gevolg een geïrriteerde huid en dus ook een ontevreden klant.

Levensduur scheermesjes

De levensduur van scheermesjes is voor ons allemaal verschillend. Niet iedereen scheert zich elke dag, ook niet ieder hoeft zich elke dag te scheren.

Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat in het voorbeeld van Gillette de levensduur van de scheermesjes stukke verbeterd is ten opzichten van een paar jaar geleden.

Of de langere levensduur uiteindelijk opweegt tegen de prijs? Ook dat is lastig te bepalen, aangezien dit voor iedereen een persoonlijke kwestie blijft.

Scheermesjes abonnement

Hopelijk weet je nu zo ongeveer wel waarom scheermesjes zo duur zijn.

Wij denken dat een goedkoop scheermesjes abonnement bestellen in veel gevallen een betere keuze is. Twee mooie voorbeelden hiervan zijn natuurlijk het abonnement van Boldking, of die van Windmill Shaving.

In onze blogpost over Boldking vind je meer info over dit makkelijke scheermesjes abonnement. Hieronder even kort de voordelen van zo’n abonnement op een rijtje!

  • Goedkope mesjes: In vergelijking met de bekende merken scheermessen, zoals bijvoorbeeld die van Gillette. Zie je dat Boldking een flink stuk goedkoper is.
  • Abonnement afgestemd op gebruik: op basis van hoe vaak iemand zich scheert. Wordt er een passende abonnementsvorm gekozen.
  • Duurzaamheid: De scheermesjes zijn recyclebaar. Zo kan je per keer de mesjes terug sturen met wel 12 stuks tegelijk.
  • Geen winkelbezoek meer nodig: misschien ben je nog redelijk oldskool en koop je elke keer jouw scheermesjes in de winkel. Dankzij het abonnement van Boldking is ook dat verleden tijd.
  • Weinig weerstand: Omdat er meer ruimte tussen de mesjes zit. Vermindert het trekkerige gevoel tijdens een scheerbeurt.
  • Flexibele scheermesjes: Deze mesjes volgen precies de vorm van je huid. Waardoor je ook alle lastige plekken bereikt.
  • Eenvoudig schoon spoelen: Wederom vanwege de extra ruimte tussen de mesjes. Zijn ze ook nog eens gemakkelijk schoon te maken.
Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs