Vast in negatieve gedachten

vast in negatieve gedachten

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Pieker jij wel eens? Of zit je vast in negatieve gedachten? Stel je voor je zit thuis op de bank en je denkt terug aan een negatieve situatie in je leven. Misschien heb je ruzie gehad met je familie of vrienden of je hebt een collega verkeerd behandeld. Je denkt allerlei gedachten om de hele situatie voor jezelf te verantwoorden. Je zoekt naar redenen om je eigen gedrag goed te keuren. Maar dan kom je in een negatieve spiraal terecht en je begint jezelf steeds slechter te voelen. Hoe kom je van dit gedachtepatroon af?

Positief denken kan iedereen. Eén van de beste methodes om dat te doen is met de online training van Frank>>

Wanneer zit je het meeste vast in negatieve gedachten en waarom?

Meestal zit je vast in negatieve gedachten op het moment dat je een confrontatie hebt gehad met iemand om je heen. Je kunt ook onzeker zijn over je uiterlijk of je gedrag. Je twijfelt aan jezelf of hebt wrokgevoelens naar een persoon omdat diegene in jouw ogen iets verkeerds heeft gedaan. Het kan ook voorkomen dat je negatief denkt door de huidige situatie in je leven. Je hebt te weinig geld en kan daardoor niet leven zoals je dat echt wil.

Dit soort denkpatronen komen regelmatig voor. Het is iets waar je van denkt geen controle over te hebben. Je weet niet beter en je laat al deze negativiteit toe in je leven. Laat hierover één ding duidelijk zijn. Ieder mens is in staat om deze patronen te doorbreken. Het is alleen belangrijk dat je de juiste kennis hebt om hiervan af te komen. Hoe zet je een stap in de juiste richting? Dat lees je hier!

vast in negatieve gedachten
Zo verwerk je stress en emoties

Hoe herken je deze negatieve gedachten?

Je herkent niet-positieve gedachten omdat ze je naar beneden halen. Je voelt van binnen dat je geïrriteerd raakt aan iets of iemand. Of je blijft vasthouden aan je eigen mening en staat nauwelijks open voor de mening van iemand anders. Of dat je weer de keuze hebt gemaakt om ongezond te eten, dat je niet lief bent voor je lichaam of dat je teveel alcohol hebt gedronken (wat eigenlijk niet de bedoeling was). Ook zoek je altijd de oplossing voor je problemen in de buitenwereld, terwijl de oorzaak bij jezelf ligt. De buitenwereld is eigenlijk een reflectie van je binnenwereld.

Zie jezelf als een sinaasappel. Het maakt niet uit wie de sinaasappel perst. Er zal altijd sinaasappelsap uitkomen. Het sap zit er gewoon in. Wanneer iemand ervoor zorgt dat je boos wordt of geïrriteerd raakt, dan zitten deze gevoelens in je lichaam. Je zit vast in deze negatieve gedachten omdat ze deel uitmaken van wie jij bent. Gelukkig zijn er voldoende manieren om jezelf hiervan te bevrijden. Hieronder vind je een aantal tips.

Welke oefeningen kun je doen om negatieve gedachten te verwijderen?

De eerste stap die je kunt doen is de Wim Hof methode. Door deze ademhalingsoefening te doen, kom je vanzelf in aanraking met meditatie. Je gaat op bed liggen, je zet de video aan en je doet precies wat er van je wordt gevraagd. Als je bij de derde ronde komt, voel je een tintelend gevoel door je hele lichaam. Je merkt dat je een diepere connectie maakt met jezelf.

Deze oefening herhaal je voor een week iedere dag. En je probeert jezelf hierin te ontwikkelen. Als je drie of vier keer de oefening hebt uitgevoerd, kun je bijv. de focus leggen op iedere inadem en uitadem. Hierdoor merk je dat je gedachten verdwijnen en dat ze langzaam uit je hoofd wegvloeien.

Dit geeft je de realisatie dat je gedachten niet de realiteit zijn van je bestaan. Dus wanneer je klaar bent met de oefening voel je een rustgevend gevoel door je lichaam. Je voelt een zachte stroom van energie en je vergeet (heel) even alle negatieve gedachten in je leven.

vast in negatieve gedachten
Misschien ook interessant:

Wat kun je tegen jezelf zeggen om je los te koppelen van niet-positieve gedachten?

Na een tijdje kom je erachter dat jij diegene bent die verantwoordelijk is voor je negatieve denkpatroon. Je maakt zelf de keuze om negatieve gevoelens in jezelf los te laten. Zo kom je er ook achter dat je met je eigen gedachten je staat van zijn kan veranderen.

Om te beginnen kun je iedere ochtend opstaan en positieve gedachten herhalen. Je herinnert jezelf aan momenten waarop je moet lachen. Je kunt jezelf herinneren aan de momenten waarop je een succes hebt behaald. Bijvoorbeeld denk je aan je eerste goal uit een vrije trap, je denkt aan het behalen van je schooldiploma of je denkt aan het manifesteren van je eerste baantje. Door jezelf te herinneren aan deze gedachten, begin je jezelf positief te voelen.

Je kunt ook regelmatig tegen jezelf zeggen “ik vind mezelf leuk”, “ik voel me geweldig” of “ik vergeef mezelf”. Door deze woorden te herhalen, ontstaat er iets héél bijzonders. Al je gevoelens van angst, irritatie of boosheid naar andere mensen verdwijnen. Je merkt dat woorden of gedachten zo ontzettend krachtig zijn en je emoties kunnen beïnvloeden.

Dus elke keer wanneer je vast in negatieve gedachten zit, herhaal je een positieve gedachten. Je vergeeft jezelf of anderen voor hun beperktheid. De buitenwereld is immers een weerspiegeling van jezelf. Dus zodra je positieve woorden tegen jezelf zegt of opschrijft in je notities, word ook je buitenwereld positiever.

Ik hoop echt dat deze tips je van dienst zijn geweest. En ik hoop ook echt dat je dit zou kunnen gebruiken om je negatieve gedachten om te zetten in iets positiefs.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs