Review Cursus Mindfulness voor het dagelijks leven

Review cursus mindfulness

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wat leuk dat je deze review leest over de cursus mindfulness voor het dagelijks leven! Hiermee is je zoektocht naar de meest eerlijke review over deze cursus van Rolf van Daalen alvast geslaagd. Hier slaan we namelijk geen enkel aspect van de cursus over!

Mocht je geen ervaring hebben met mindfulness? Dan staat er ongetwijfeld een berg aan Oosterse wijsheid op je te wachten. Zo’n cursus biedt natuurlijk veel meer dan wat rustgevende ademhalingsoefeningen.

Yogi masters in Tibet en omstreken beoefenen natuurlijk niet voor niets, al eeuwenlang yoga, mindfulness en diverse andere vormen van meditatie.

Een ding is zeker! Na het volgen van een mindfulness cursus ben je snel op weg naar een leven zonder stress en zorgen!

Review cursus mindfulness voor het dagelijks leven

Deze review geeft je hopelijk een duidelijk beeld over de cursus mindfulness voor het dagelijks leven. Je vindt hier nuttige informatie over het doel van de cursus en welke onderdelen je kunt verwachten. Daarnaast krijg je meer uitleg over het bijhorende audio- en videomateriaal.

Je kunt het zien als een flinke rugzak vol met waardevolle kennis, moderne tools en doelgerichte oefeningen. Een unieke methode die je spirituele reis een flinke boost zal geven!

Dankzij het moderne karakter van de oefeningen kun je de nieuwe kennis makkelijk toepassen in de praktijk. Hiermee geeft de cursus je verassend veel nieuwe inzichten op de meest uiteenlopende aspecten van je leven.

Cursus mindfulness

Inhoud van de cursus

Mindfulness voor het dagelijks leven wordt aangeboden door Rolf van Baalen, bekend van de website Happy with Yoga. Aan de hand van deze cursus deelt Rolf gedurende 8 weken lang een flinke dosis aan onwijs leerzame mindfulness kennis.

Laten we deze review van start gaan met de werkelijke inhoud van de cursus mindfulness van Happy with Yoga. In principe bestaat de cursus uit twee verschillende onderdelen.

1. Dagelijkse Inspiratie

Acht weken lang ontvang je elke dag een inspirerende e-mail met tekst en uitleg over de verschillende mindfulness oefeningen. Aan de hand hiervan ga je vervolgens op eigen houtje aan de slag.

Over het algemeen ben je elke dag zo’n klein half uurtje bezig met deze cursus mindfulness. Het dagelijkse mailtje zorgt er bovendien voor dat je niet te veel info in één keer hoeft te verwerken.

Elke week leer je weer een ander aspect kennen en krijg je steeds meer grip op onproductieve en stressvolle gedachtes. Stap voor stap maak je kennis met de basisprincipes van mindfulness en leer je diverse tips om meer rust en balans te creëren.

2. Video’s & Audio Bestanden

Elke week van de mindfulness cursus bestaat uit andere oefeningen. Hier zit vaak een audio of videobestand bij waarin de oefening haarfijn aan je wordt uitgelegd.

In principe hoef je zelf dus alleen maar te luisteren naar wat er gezegd wordt. Je kunt de audio-opnames en filmpjes op diverse apparaten afspelen. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone, tablet, laptop en computer.

3. Gratis bonusmodule (t.w.v €27,-)

Het zal je misschien verbazen hoeveel stress en frustratie er tegenwoordig vanuit het werk mee naar huis wordt genomen. Het is belangrijk om je hier bewust van te worden, zodat je deze gevoelens in de toekomst beter kunt controleren en zelfs kunt elimineren!

Deze review is daarom niet compleet zonder uitleg over de gratis bonusmodule van de cursus mindfulness! Deze module genaamd ‘Mindfulness op het werk’ kost je normaal gesproken €27,- euro en geeft je een aantal onwijs bruikbare tips en oefeningen mee voor op het werk.

Veel mensen besteden namelijk een groot deel van hun dag op het werk. Wanneer er tijdens het werk bepaalde negatieve emoties ontstaan, dan zijn deze meestal moeilijk om volledig te negeren.

De bonusmodule geeft je handvaten waarmee je binnen no-time deze stressfactoren op het werk de baas bent! ‘Mindfulness op het werk’ is de perfecte aanvulling op deze cursus, omdat je de tips en oefeningen makkelijk kunt uitvoeren tijdens een korte pauze, of tussen vergaderingen door.

Doel van de mindfulness cursus

Als deze mindfulness cursus niks zou toevoegen aan je leven, dan was deze review natuurlijk nooit geschreven. Deelname aan de cursus heeft wel degelijk een doel.

Vanuit diverse invalshoeken leer je namelijk een aantal essentiële principes en oefeningen kennen, waarvan je voorheen waarschijnlijk niet eens wist dat ze bestonden.

Het effect hiervan zorgt ervoor dat je weer stressvrij kunt gaan genieten van het leven. Je krijgt allerlei technieken in je schoot geworpen, waarmee je van chaos en stress, naar meer rust, balans en geluk kunt gaan.

Mindfulness cursus

Voordelen van mindfulness

De potentiële voordelen van deze mindfulness cursus zijn enorm. De ervaring hiervan hangt natuurlijk wel voor een groot deel af van je persoonlijke mentale gesteldheid. Verder is het altijd goed om jezelf open te stellen voor het begrip spiritualiteit.

Sommige mensen voelen bijvoorbeeld al vrij snel een diepere connectie met hun lichaam. Anderen halen het meeste voordeel uit het leren omgaan met stress makende gedachten. Hieronder staan een aantal voordelen van mindfulness voor je op een rijtje:

 • Verbeterd gevoel van welzijn.
 • Een diepere connectie met je lichaam.
 • Verbeterde persoonlijke relaties.
 • Verbeteringen van geheugen, concentratie en cognitief vermogen.
 • Effectiever luisteren naar anderen.
 • Minder last van stress en angst.
 • Betere nachtrust
 • Acceptatie van gedachten en emoties.
 • Pijn accepteren en hier vrede mee sluiten.
 • Verbeterde productiviteit en creativiteit.

Mindfulness technieken

Om je alvast een voorproefje te geven, staan hieronder een aantal basistechnieken van mindfulness omschreven. Je kunt mindfulness namelijk op verschillende manieren beoefenen.

Het overkoepelende doel van elke techniek is om ​​voor jezelf een staat van alertheid te creëren, zonder hierbij te oordelen en opzettelijk aandacht te schenken aan gedachten en gewaarwordingen.

Dit geeft je geest bijvoorbeeld de mogelijkheid om zich beter te concentreren op het hier en nu. Daarnaast kun je mindfulness gebruiken om binnen no-time je zelfvertrouwen vergroten.

Mindfulness-meditatie: zit stil en concentreer je op je natuurlijke ademhaling of op een “mantra” die je stil blijft herhalen tijdens de oefening. Komen je gedachten steeds weer omhoog? Probeer ze dan niet te beoordelen, maar keer gewoon terug naar je ademhaling of de mantra.

Lichamelijke gevoelens: leg je focus op subtiele sensaties zoals jeuk of een tinteling. Doe dit zonder te oordelen en laat ze vervolgens passeren. Ben jezelf bewust van elk onderdeel van je lichaam. Scan je lichaam desnoods van top tot teen.

Zintuiglijke waarneming: ben jezelf bewust van je omgeving, geluiden, geuren, smaken en aanrakingen. Probeer je waarnemingen niet concreet te maken, door ze te benoemen of er een label op te plakken.

Hoor je bijvoorbeeld het geluid van een passerende auto? Merk dit dan simpelweg op als ‘geluid’ en laat het vervolgens los.

Emoties accepteren: ben jezelf bewust van emoties die je voelt of waar je mee zit. Probeer ook je emoties een naam te geven zoals: “vreugde”, “woede”, “frustratie”. Probeer hierbij de aanwezigheid van je emoties te accepteren zonder te oordelen en laat ze vervolgens gaan.

Wat kost de mindfulness cursus?

De mindfulness cursus van Happy with Yoga kost je €47,- euro. Opzicht valt deze prijs nog behoorlijk mee. Je krijgt voor dit bedrag 8 weken namelijk lang:

 1. Elke dag een inspirerende mail (t.w.v €80,-).
 2. Mindfulness tips en oefeningen.
 3. Audio- en videomateriaal(t.w.v €74,-).
 4. Bonusmodule ‘Mindfulness op het werk’ (t.w.v €27,-).
 5. Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community.
 6. Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud (inclusief toekomstige updates)
 7. Meer rust, balans en geluk.

In principe krijg je hiermee zeker waar voor je geld! De leerzame audio- en videobestanden zijn op zichzelf eigenlijk al behoorlijk waardevolle informatie voor zo’n prijs.

Zeker in combinatie met de doelgerichte praktijkoefeningen, tips en handvaten die je krijgt. De prijs van deze cursus is wat ons betreft niet meer dan normaal.

Reviews & ervaringen van mindfulness cursus

Er zijn je gelukkig al behoorlijk wat cursisten voorgegaan. Op de website van Happy with Yoga staan er een aantal omschreven. Over het algemeen deze mindfulness cursus als ontzettend positief ervaren.

Voor sommige heeft het een behoorlijke impact achtergelaten, waar ze achteraf onwijs dankbaar voor zijn en dit ook uiten in hun ervaringen.

Andere cursisten benadrukken het positieve effect van de inspirerende e-mails en de daarbij horende praktijkgerichte oefeningen.

In z’n geheel vormen de meeste reviews en ervaringen een positief beeld over deze cursus. Daarnaast is er eigenlijk geen enkele negatieve review op internet te vinden.

Aanmelden mindfulness cursus

De cursus mindfulness voor het dagelijks leven laat je stap voor stap kennis maken met de basis van mindfulness. Aan de hand van doelgerichte en vooral effectieve oefeningen leer je dit toe te passen in de praktijk.

Na de 8 weken zul je bijvoorbeeld merken dat je een stuk minder last hebt van chaos en stress. Mindfulness oefeningen brengen je namelijk een stuk meer rust in je leven. Waarschijnlijk ben je juist meer ontspannen en relaxt dan ooit tevoren.

Profiteer nu van de hoge korting en betaal geen € 188,- maar slechts € 47,- euro!

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs