Keto dieet: dé afslank methode voor extra vitaliteit

Keto dieet

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Het keto dieet behoort ongetwijfeld tot één van de meest effectieve dieetplannen ooit. Deze methode zorgt ervoor dat je gewicht kunt verliezen, zonder dat je de hele dag rondloopt met een hongergevoel.

In deze blog staan de meest belangrijke kenmerken van het keto dieet uitgelegd. Ook vind je hier meer over de gezondheidsvoordelen van een koolhydraatarm dieetplan.

In principe weet iedereen diep van binnen dat gezond eten super belangrijk is voor zowel je mentale als fysieke gesteldheid. Ondanks dat blijft een groot deel van de bevolking vasthouden aan slechte eetgewoontes. Dit, terwijl ongeveer 17 procent van alle Nederlanders ontevreden is over het gewicht van hun lichaam.

Inhoudsopgave

Wat betekent het keto dieet?

Het keto dieet zorgt ervoor dat je lichaam overstapt op een nieuwe brandstof, ookwel ketonen genoemd. Deze kleine moleculen verlagen je bloedsuikerspiegel en zorgen ervoor dat je snel en makkelijk kunt afvallen.

Je hersenen verbruiken dagelijks veel energie. Hiervoor hebben ze tot wel 30 % van je totale energievoorraad nodig. Je bovenkamer werkt niet alleen op vetcellen, maar heeft ook voldoende glucose nodig om fatsoenlijk te functioneren. Anders kun je bijvoorbeeld last krijgen van klachten zoals; vermoeidheid, duizeligheid en misselijkheid.

Keto dieet

Naast een ketogeen dieetplan kun je met een detox sapkuur ook behoorlijk indrukwekkende resultaten bereiken. Bovendien geef je zo binnen slechts enkele dagen een vitale boost aan je lichaam.

Zocht je toevallig de weg naar een jeugdige uitstraling? Drink dan elk dag een detox drankje om voldoende vitamine A en B binnen te krijgen.

Hoe werkt een ketogeen dieetplan?

Je hoeft niet per se weken te sporten om in een tropische omgeving rond te wandelen in je zwemkleding. Dankzij het keto dieet is ook jouw lichaam binnen no-time klaar voor de zomer, en dat zonder sport of extra beweging.

Deze afslankmethode is ruim 90 jaar geleden ontstaan en zorgt nog altijd voor talloze gezondheidsvoordelen. Normaal gesproken zit je voeding vol met koolhydraten zoals suikers, zetmeel en vezels. Deze moleculen bevatten brandstof die je lichaam van energie voorzien.

Je hoeft tegenwoordig ook geen uren meer op internet te spenderen op zoek naar een degelijk keto dieet. We kennen allemaal de wereldbekende diëten zoals het Atkins dieet, klassiek ketogeen dieet en MCT dieet. Ook in Nederland vind je steeds meer keto-diëten of boeken met een prima klantenbeoordeling.

Zo kun je met de Ketorevolutie van Mitchel van Duuren binnen no-time je lichaam klaarmaken voor de zomervakantie. Deze koolhydraatarm startgids staat bekend om het praktische boekje waarin simpele recepten staan met mooie illustraties erbij.

Waaruit bestaat het keto dieet?

Een degelijk keto dieet bevat doorgaans slechts weinig koolhydraten (<50 g). Je bent dus feitelijk verplicht om tijdens deze periode zoveel mogelijk suikers en zetmelen te vermijden.

Dit vervang je dan bijvoorbeeld met eiwitten, vetten, noten en peulvruchten. Deze bevatten doorgaans geen suikers waardoor je glucosegehalte na verloop van tijd weer terug zakt naar een gezond niveau.

Er zijn veel diëten in omloop, maar niet elk dieet is de beste optie voor ieder lichaam. Laat staan dat het voor jou de beste manier is om af te vallen.

Het is dan ook vooral belangrijk om een dieet te kiezen dat past bij jouw levensstijl. Daarom zijn er meerdere soorten ketogene diëten verkrijgbaar met weer een andere focus of methode.

Hieronder laten we kort zien waaraan je een goed ketogeen dieetplan kunt herkennen. Zo’n dieet bestaat uit:

 1. Volwaardige en onbewerkte voedingsmiddelen
 2. Genoeg afwisseling in de gerechten en ingrediënten
 3. Hoog gehalte aan proteïne
 4. Zo min mogelijk koolhydraten
 5. Goede mix tussen verzadigde en onverzadigde vetten
 6. Geen producten met lege koolhydraten zoals pasta, snoep, brood en frisdrank

Tip van Happygoodies: bekijk deze keto recepten om simpelweg een indruk te geven van het ketogene dieet. Bekijk>>

Wat kun je verwachten?

Een koolhydraatarm dieet is geen wondermiddel voor gewichtsverlies of heilige graal voor gezondheidsproblemen. Voor mensen met nieraandoeningen en diabetes type 1 kan het dieet zelfs gevaarlijk zijn. Maar wat kun je precies verwachten van het keto dieet?

Dankzij dit maaltijdvoorschrift eet je volgens een vast schema bestaande uit verschillende weekmenu’s en recepten. Zo’n afslankmethode zorgt voor extra gewichtsverlies, verbetering van je gezondheid en optimale prestaties.

Keto dieet

Wat mag je wel eten?

Het keto dieet heeft één simpele maar onwijs belangrijke voorwaarde. Eet niet te veel koolhydraten! Je kunt natuurlijk proberen om de inname van koolhydraten onder de 50 gram per dag te houden!

Hieronder staan enkele voedingsmiddelen voor een ketogeen dieetplan. Je kunt tijdens zo’n koolhydraatarm dieetplan diverse producten uit onderstaande categorieën verwachten.

Een ideale hoeveelheid zou bestaan uit maximaal 20 gram koolhydraten per dag. Over het algemeen zien we daarbij dat kleinere hoeveelheden zorgen voor een langdurige ketose.

Stel je eet helemaal geen koolhydraten meer, dan bereik je niet alleen veel sneller de ketose. Je kunt makkelijker afvallen en de symptomen van diabetes type 2 verbeteren.

Ook raden we aan om je verslonden koolhydraten te tellen. Dit kun je doen met een handig apparaatje waarover we straks meer vertellen.

Keto dieet ontbijt

Een degelijk keto dieet ontbijt bevat doorgaans weinig tot geen koolhydraten. Dit betekent voor de liefhebbers dus geen belegde broodjes of cornflakes meer in de ochtend. Daarvoor in de plaats kun je doorgaans wel gewoon blijven ontbijten met onder anderen:

 • Noten, groente, peulvruchten.
 • Eieren, Griekse yoghurt en kwark.
 • Rundvlees, kip en kalkoen.
 • Tonijn, zalm en forel.

Probeer bij zo’n ontbijt vooral de hoeveelheid koolhydraten te beperken tot een minimum. Wil je meer weten over het koolhydraatarm ontbijt? In deze blog staan drie koolhydraatarme ontbijtrecepten waar we hier op de redactie geen genoeg van kunnen krijgen!

Wat kun je beter niet eten?

Vermijd voedingsmiddelen met veel koolhydraten zoals suiker en zetmeel. Denk hierbij aan etenswaren als brood, pasta, rijst en aardappelen. Namelijk bestaan deze producten uit koolhydraten die je lichaam snel verteert.

Tijdens een keto dieet kun je bewerkte voeding beter vermijden of beperken. Wat je verder niet mag eten of drinken lees je hieronder:

 • Gedroogd fruit
 • Volle granen
 • Vleeswaren
 • kipnuggets
 • Melk
 • IJs
 • Alcohol
 • Toetjes

Daarnaast kun je de vetarme dieetproducten beter in de kast laten staan. Een degelijk ketogeen dieet bevat namelijk al voldoende eiwitten. Bovendien kom je hierbij voornamelijk gerechten met een hoog vetgehalte tegen.

Je lichaam teert nu op vettig eten in plaats van snelle/langzame koolhydraten. Daarbij bevatten de meeste dieetproducten veel koolhydraten, niet genoeg eiwitten en ongezonde vetten. 

Misschien interessant:

Wat drink je tijdens het keto dieet?

Wat drink je tijdens een ketogeen dieet? We kennen allemaal het magische drankje water. Naast een glaasje water, kun je ook prima koffie of thee drinken. Verder kun je het beste Café lattes vermijden en de wijnfanaten moeten het drinkgedrag beperken tot af en toe een wijntje.

Tip: voeg geen zoetstoffen of suikers toe! De smaak kun je nog verbeteren door een scheutje melk of room in het gemalen poederdrankje te doen. Maar let wel op dat de koolhydraten kunnen oplopen bij meerdere kopjes per dag.

Misschien ook interessant:

Hoeveelheid koolhydraten van het keto dieet

Een koolhydraatarm dieet is redelijk strikt met 20 – 50 gram koolhydraten per dag. Hieronder volgt een afbeelding met drie voorbeelden van koolhydraatarme maaltijden. Elke maaltijd hebben we gebaseerd op het aantal koolhydraten je per dag wilt/mag eten.

Voordelen ketogeen dieetplan

Je kunt de voordelen van een ketogeen dieet vergelijken met andere koolhydraatarme en vetrijke diëten. Het lijkt dan ook veel krachtiger dan het Ayurvedische dieet.

De voordelen van het keto dieet zijn min of meer vergelijkbaar met die van een koolhydraatarm dieetplan. Alleen heeft je lichaam bij een ketogene toestand iets meer kans op bijwerkingen.

Wil je liever diëten zonder of met zo min mogelijk bijwerkingen? Lees dan eens onze review over de afslank receptenbijbel van Oscar Helm! Je zult nog verbaasd opkijken als je ziet welke resultaten je hiermee kunt halen.

Efficiënte vetverbranding

Als je snel wilt afvallen is het aan jouw de taak om te veranderen in een vetverbrandende machine. Je hoeft hiervoor gelukkig niet héél intensief voor te sporten. Tijdens het dieet gaat je vetverbranding automatisch omhoog en zal het insulinegehalte van je bloed juist afnemen.

Je kunt daarnaast veel gewicht verliezen zonder vervelend hongergevoel in je buik. Wetenschappelijke studies tonen aan dat koolhydraatarme en keto-diëten een effectief gewichtsverlies opleveren. Zonder dat je verlangt naar extra voedsel.

Controle over je eetlust

Tijdens een keto dieet heb je zeker de touwtjes weer in eigen handen. Studies bewijzen ook dat je hongergevoelens drastisch kunnen verminderen. Je eet namelijk minder en de drang naar voedsel neemt geleidelijk af. Volgens het dieet kun je beter gewoon wachten tot dat je weer mag eten.

Verder kun je tijd en geld besparen, omdat je niet de hele tijd naar de keukenla hoeft voor een simpele snack. Sommige mensen kiezen ervoor om twee keer per dag te eten. Deze groep slaat bijvoorbeeld het ontbijt over, zodat ze sneller hun doelen bereiken.

Anderen kiezen voor één maaltijd per dag om hun hongergevoelens te bestrijden. Ze worden niet alleen de baas over hun suiker of voedselverslaving. Ook kunnen ze direct afrekenen met andere slechte eetgewoontes.

Dankzij een ketogeen dieetplan krijg je eindelijk weer een voldaan gevoel in je buik. Je dagelijkse versnaperingen hoeven niet langer een vijand te zijn. Maak er gewoon je beste vrienden en krijg volledig de controle terug over je persoonlijke hongergevoel.

Bloedsuikerspiegel daalt

Dankzij keto dieet krijg je na verloop van tijd je bloedsuikerspiegel weer onder controle. Je eet minder suikers en je bloedsuikerspiegel daalt naar een gezond niveau. Ook wanneer je vastgeketend zit aan een koolhydraatarm dieet, kun je de ziekte voor 99,97 % uit je leven verjagen.

Bovendien snak je voortaan minder naar medicijnen en andere middelen voor diabetes type 2. Dit komt, omdat het insulinegehalte in je bloed afneemt. Daarbij verklein je zo de kans op symptomen voor pre-diabetes.

We bedoelen met omkeren dat de ziekte verschijnselen afnemen, de regulatie van je glucose verbetert en je behoefte aan medicijnen vermindert. In het beste geval verbeter je zelfs de bloedglucose zonder medicatie. 

Je levensstijl is echter wel bepalend voor het eindresultaat. Als persoon kun je beter niet terugkeren naar de oude manier van leven. Daarmee bedoelen we dat je niet terugkeert naar de levensstijl in tijden van diabetes type 2. Anders heb je grote kans dat de ziekte weer opduikt en vervolgens nog harder toeslaat.

ketogeen dieetplan

Gevolgen voor je gezondheid

Een koolhydraatarme voedingsschema en dus ook het keto dieet kan het risico op hartaandoeningen aanzienlijk verlagen. Het verbetert de stroom van cholesterol in je bloed en brengt je bloeddruk weer terug naar een acceptabel niveau. Welke gezondheidsvoordelen heeft deze methode nog meer?

Boost je mentale gesteldheid

Sommige mensen kiezen voor een ketogeen dieetschema om hun mentale gesteldheid te verhogen. Tijdens een ketogene toestand hebben de hersenen geen koolhydraten nodig. Ze krijgen vanaf nu hun brandstof door ketonen, gemengd met een kleinere hoeveelheid glucose die je lever uiteindelijk weer verwerkt.

De ketose laat continu brandstof (ketonen) naar de hersenen stromen om problemen met de bloedsuikerspiegel te vermijden. Zo leidt dit soms tot verbeterde focus, verhoogde concentratie en brengt het je mentale gesteldheid een flinke boost.

Werkt rustgevend voor je maag

Deze effectieve afvalmethode leidt doorgaans tot een rustig gevoel in je maag, minder gasvorming, krampen en pijn. Het duurt ongeveer 1 a 2 dagen om de effecten te ervaren. Mensen die last hebben van maagklachten zijn erg blij met de snelle werking.

Verhoogt je levenskracht

Keto diëten verhogen je levenskracht, verbeteren de vetreserves en bezorgen je lichaam meer uithoudingsvermogen. De toevoer van koolhydraten verdwijnt na enkele uren als je intensief sport of rustig gaat wandelen.

Ook je vetreserves beschikken doorgaans over genoeg energie om weken van te leven. Dit is vergelijkbaar met de krachtige energieboost die je kunt krijgen van een detox sapkuur. Je lichaam detoxen helpt uitstekend bij klachten als vermoeidheid.

Vermindert bijwerkingen van sommige medicijnen

Sommige mensen met epilepsie kiezen voor een ketogeen dieetplan. Hierdoor hebben ze een stuk minder of zelfs helemaal geen medicijnen meer nodig. Deze methode vermindert namelijk de bijwerking van deze medicijnen en heeft bovendien een positieve invloed op mentale prestaties.

De medische wereld gebruikt sinds de jaren negentig een ketogeen dieet voor epilepsie patiënten. Eerst zie je dat voornamelijk kinderen behandelt met de therapie, later zijn ook volwassen de ketose voor een behandeling gaan gebruiken.

Andere voordelen van een ketogeen dieetplan

Een keto dieet helpt bij de behandeling van hoge bloeddruk patiënten. Verder verminder je acne en je krijgt zo meer controle over migraine. Hieronder zie je nog een aantal voordelen:

 • Minder behoefte aan suikers en zoetigheid
 • Werkt ontspannend en stressverlagend
 • Minder last van brandend maagzuur 
 • Behandeling voor PCOS

Tips voor keto dieet beginners

Aansluitend vind je hieronder zeven praktische tips om binnen no-time die ketose fase te bereiken. Elk onderdeel lichten we, van meest naar minst belangrijk, kort voor je uit.

20 gram koolhydraten per dag

Je hoeft ook niet beperkt te zijn als het gaat om vezels. Deze zijn zelfs gunstig voor de ketose. Ook leidt het beperken van koolhydraten vrij snel tot een ketogene toestand.

Eet voldoende vetrijke voeding

Normaal gesproken bestaat een keto dieet uit vetrijke voeding. Vet zorgt voor de energie en haalt deze niet meer uit koolhydraten. Zo zie je direct het grote verschil tussen een ketogeen dieetplan en ondervoeding, wat leidt tot de ketose. Het dieet is duurzaam en er is totaal geen sprake van verhongering.

Voorkom vermoeidheid

Je bent waarschijnlijk moe als je honger hebt waardoor je misschien sneller opgeeft. Met een ketogeen dieet kun je voorkomen dat je veel honger krijgt. Zo ben je goedkoper uit en je voelt je goed.

Het is dus belangrijk om voldoende eiwitten, koolhydraatarme groenten en vetrijk te eten. Wanneer je continu honger hebt, dan adviseren we een blik te werpen of je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Je kunt in dat geval meer boter, olijfolie of een saus toevoegen voor een verzadigd gevoel.

Probeer eiwitten te beperken

Het keto dieet is geen eiwitrijk voedingsschema. We kunnen daarbij wel aanraden om 1,2 tot 1,7 gram eiwit per kg lichaamsgewicht per dag te eten. Voor iemand die 70 kilo weegt, is dit ongeveer 100 gram eiwitten per dag.

Vermijd tussendoortjes

Vermijd zoveel mogelijk tussendoortjes als je geen honger hebt. Eet je namelijk vaker dan nodig is of je pakt regelmatig eten uit de kast dan vermindert de ketose en vertraag je het gewichtsverlies.

Tussendoor kun je keto snacks gebruiken voor de grootste honger. Maak hier alleen geen gewoonte van en pas desnoods je maaltijden bij waardoor je minder snel geneigd bent om te snacken.

Intermittent fasting

Voeg intermittent fasting toe aan je dagelijkse routine. Deze vorm schrijft niet voor wat je eet, maar het bepaalt op welke tijdstippen je wel en niet mag eten.

Je eet bijvoorbeeld alleen gedurende 8 uur van de dag en de overige 16 uur eet je helemaal niets. Hiermee verhoog je het keton gehalte in je bloed, waardoor je nóg sneller kunt afvallen.

Blijf zoveel mogelijk in beweging

Voeg fysieke activiteiten toe aan je dagelijkse routines. Zo kun je het aantal ketonen in je lichaam verhogen. Uiteindelijk zul je zo dus nog meer kilo’s kunnen afvallen.

Een intensieve training heb je niet nodig om je lichaam in ketose te brengen. Naast de vetverbranding kun je bijvoorbeeld ook bepaalde stress symptomen verminderen.

Probeer voldoende te slapen en vermijd stress

De meeste mensen slapen gemiddeld 7 uur per nacht. En hebben regelmatig last van stress. Te weinig slaap en stresshormonen vergroten de bloedsuikerspiegel, vertragen ketose en gewichtsverlies. Een krachtige ademhalingsoefening kan tijdens het keto dieet al verlichting bieden.

Conclusie: om de ketose te bereiken, beperk je de inname van koolhydraten tot een zeer laag niveau. Probeer onder de 20 netto koolhydraten per dag te eten. Bij een ketogeen dieet is het belangrijk dat je de ketose bereikt.

Wat betekent ketose?

Het begrip ‘ketose‘ verwijst naar het proces dat tijdens een keto dieet in gang wordt gezet. Je lichaam wisselt namelijk van brandstof en gaat over van koolhydraten op vetverbranding. Hieronder volgt even kort de definitie volgens Wikipedia:

Ketose is een metabool proces dat gekenmerkt wordt door een verhoogde concentratie ketonen in het bloed, veroorzaakt door afbraak van vetzuurketens (ketogenese).

Bron: Wikipedia

Kenmerken van ketogene toestand

Als je lichaam verkeert in een ketogene toestand, dan zul je dit vroeg of laat een keer gaan merken. Hieronder staan een aantal kenmerken op een rijtje, die je doorgaans bij een keto dieet kunt verwachten:

 1. Droge mond en veel dorst.
 2. Meer toiletbezoekjes.
 3. Fruitige adem.
 4. Minder eetlust.
 5. Meer energie.

Hoe meet je de ketose?

Op dit moment zijn er drie manier om ketonen in je lichaam te meten. Hieronder vind je de meest voorkomende producten om de ketose te testen:

 1. Urine strips
 2. Adem test
 3. Bloed strips

Probeer afslank producten te vermijden

Laat je niet misleiden door speciale ‘low-carb’ producten. Een keto dieet bevat namelijk geen bewerkt en industrieel voedsel. We kennen allemaal de koolhydraatarme producten zoals chocolade, snoep, pasta en brood.

Alleen kun je dit zien als misleidende marketing, omdat het eigenlijk bestaat uit verkapt junkfood met ongezonde koolhydraten. Tegenwoordig heb je hiervoor ook genoeg andere opties, waarmee je soortgelijke resultaten kunt boeken.

In dit geval kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een detox thee. Detoxen met thee is overigens een echte aanrader, ook als je wat extra kilo’s wilt afvallen. Alka thee is veruit onze favoriete thee voor gewichtsverlies en méér!

Risico’s & bijwerkingen van keto dieet

Zodra je begint met afvallen kun je bepaalde risico’s en bijwerkingen verwachten. Over het algemeen vallen de meeste bijwerkingen binnen de perken.

In principe is het keto dieet niet direct gevaarlijk voor je gezondheid. Het is echter wel van belang dat je hier rekening mee blijft houden tijdens het volgen van je dieetschema.

Zodra je lichaam ineens geen koolhydraten maar vet gebruikt als brandstof, kun je enkele bijwerkingen ervaren. Je lichaam heeft minstens twee tot zes dagen tijd nodig om te wennen aan de nieuwe brandstof.

De symptomen zijn meestal van korte duur en daarnaast kun je deze minimaliseren of zelfs genezen. Je kunt mogelijke bijwerkingen verminderen door je koolhydraat consumptie rustig af te bouwen. De bijwerking die het meeste voorkomen zijn bijvoorbeeld:

 1. Hoofdpijn
 2. Moeheid
 3. Misselijkheid
 4. Last van verstoppingen
 5. Slechte adem

Opmerking: we raden aan dat je de consumptie van suikers en zetmeel in één keer stopt. Zo verlies je binnen enkele dagen een aantal ongewenste kilo’s. Anders duurt het proces relatief langer dan normaal.

Keto griep

De meeste mensen ervaren de symptomen van een keto griep. Hieronder laten we zien wat je kunt voelen nadat je begint met een keto dieet:

 1. Hoofdpijn
 2. Vermoeidheid
 3. Duizeligheid
 4. Misselijk
 5. Weinig concentratie
 6. Geringe motivatie
 7. Prikkelbaar

De bovenstaande symptomen verdwijnen al na de eerste twee weken. Je lichaam past zich namelijk automatisch aan op een hogere vetverbranding.

Normaal gesproken leidt koolhydraatrijk voedsel tot waterretentie (zwelling) in het lichaam. Zodra je koolhydraatarm gaat eten verliest je lichaam veel van zijn overtollige vloeistof. Ook ga je meer naar de toilet en daarom verlies je dus extra zout.

Deze symptomen verminderen als je voldoende water en zout binnenkrijgt. Bijvoorbeeld kun je een of twee keer per dag een kopje bouillon drinken.

Hoeveel gewicht kun je verliezen?

De meeste deelnemers van het keto dieet raken tijdens de eerste week 1 – 2 kilo kwijt. In het begin is dit vooral vocht. Daarna verlies je meestal 0,5 kg per week. Ook vallen jongere mannen sneller af dan vrouwen ouder dan 40.

Kom je steeds dichter bij je normale gewicht dan vertraagt ook het gewichtsverlies. Houd er wel rekening mee dat een ‘normaal’ lichaamsgewicht voor jou wat anders betekent dan voor je buurman!

Dit is daarbij afhankelijk van onze genen en je leefklimaat. Ook gaat het gewichtsverlies niet eeuwig door. Volg je het dieet strikt en intensief dan stabiliseert uiteindelijk ook je gewicht.

Wat als ik mijn doel heb bereikt?

Sommige mensen blijven eten volgens het keto dieet en anderen voegen langzaam wat meer koolhydraten toe. Zodra je meer koolhydraten gaat eten, zwakt ook het effect van de ketose geleidelijk af. Zo heb je de kans dat je weer aankomt.

Bekijk zo’n dieetplan als een soort sportieve activiteit. Wanneer je stopt, verdwijnen ook langzaam de voordelen. Een ketogeen dieetplan werkt alleen als je actief deelneemt, net als lichaamsbeweging.

Keto dieet voorbeelden

Er bestaan natuurlijk ook goede keto diëten om uit te kiezen. Een keto dieet volgen is ontzettend gezond, maar ook redelijk inspannend.

Ben je op zoek naar een extra steuntje in de rug? Dan kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de Ketorevolutie. Deze methode vinden we een van de meest ideale manieren om je lichaam zomerproof te maken.

Daarnaast zijn de 101 Keto Recepten in Nederland erg geliefd. Het dieet vermindert de inname van koolhydraten en verhoogt de consumptie van vetrijk voedsel. Elk recept zorgt er ook voor dat je binnen no-time in ketose komt en laat je voor 100 % genieten van smaakvolle maaltijden.

Een ander voorbeeld is de koolhydraatarm eten startgids. Dit dieet bevat een aantal simpele weekmenu’s en koolhydraatarme recepten. Zo hoef je zelf niet uren rond te neuzen op internet voor de beste keto recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Categorieën
Beautyboxen
Nieuwe blogs