De kracht van de innerlijke glimlach 

Innerlijke glimlach

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Glimlachen is een natuurlijke vorm van ontspanning voor lichaam en geest. Hoewel het opzetten van een glimlach een vrij simpele oefening lijkt, vormt het in de praktijk een behoorlijke uitdaging. Daarom vind je hieronder meer uitleg over de kracht van de innerlijke glimlach. 

De oefening vertaalt zich in een doeltreffende manier om onze houding tegenover onszelf en het leven te veranderen. Verder kunnen we ons hierdoor beter openstellen om met de stroom van het leven mee te varen. 

De ‘Inner Smile’ helpt ons daarnaast ook om minder “tegen de wind in te fietsen” en minder geweld te gebruiken. Zo kunnen we onszelf en daarmee ook andere mensen beter accepteren en gelijktijdig ons bewustzijn en opmerkzaamheid vergroten. 

De kracht van de innerlijke glimlach

De kracht van de innerlijke glimlach is overigens geen ideale manier om onze alledaagse problemen te vergeten. Je stelt jezelf eerder open voor je diepere bewustzijn en leert hierdoor pijn en problemen beter te verwerken. 

Het effect van deze simpele oefening is merkbaar vanaf je mond tot aan de onderkant van je buik. Door naar binnen te glimlachen, creëren we de basis voor zelfrespect dat op zijn beurt de wortel is van ons gevoel van eigen waarde en onmisbaar is voor ons zelfvertrouwen. 

Het is goed om verschillende manieren van glimlachen uit te proberen en de resultaten hiervan simpelweg te ontdekken. Denk aan de overgang van een uiterlijk glimlach naar een innerlijke glimlach.

Klik hier voor de training voor innerlijke rust>> 

Je kunt dit metaforisch zien als een proces waarbij het getrommel aan de buitenkant ervoor zorgt dat de subtiele trillingen aan de binnenkant in gang worden gezet. Je gaat van uiterlijk lachen naar innerlijk lachen. 

Door dit te doen, maak je het voor je middenrif makkelijker om te ontspannen en vrij op en neer te bewegen. Dit maakt ook direct je longen en hart blij. Hoe meer je naar binnen glimlacht, hoe minder je longen worden gebruikt. Dit betekent dat je tijdens elke ademhaling minder energie verbruikt en dus ook meer energie overhoudt. 

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs