Gezonde voeding: kies voor een koolhydraatarm diner

Gezonde voeding

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Door elke dag actief bezig te zijn met gezonde voeding, zul je op den duur een stuk fitter door het leven gaan. Vandaar dat we deze keer bij Happy Goodies komen met wat interessante info en bruikbare tips over het koolhydraatarme diner!

Voordat we echter direct doorgaan naar het geven van onze tips. Lijkt het ons verstandig om eerst kort stil te staan bij het koolhydraatarme diner.

Want wat houdt zo’n diner eigenlijk precies in? En waarom kiest men tegenwoordig steeds vaker voor deze gezonde maaltijden? Dat en méér, lees je allemaal hieronder!

Wat is een koolhydraatarm diner?

Een koolhydraatarm diner is een grote maaltijd, die over het algemeen een stuk minder koolhydraten bevat dan is aanbevolen.

Hierbij kun je in principe de meeste producten blijven gebruiken als ingrediënt voor zo’n maaltijd. Dit zijn vaak producten die je normaal gesproken ook gewoon kunt vinden onder het kopje ‘gezonde voeding‘.

Gezonde voeding
Zorg voor voldoende variatie

Desondanks zijn er een aantal voedingsmiddelen die je beter niet kunt gebruiken tijdens de bereiding van je koolhydraatarme gerechten.

Voeding die je beter kunt vermijden:

 • Pasta
 • Witte rijst
 • Brood
 • Aardappels
 • Chips & Frisdrank
 • Snoepjes & Koekjes
 • Alcohol
 • Margarine
 • Kant-en-klaar maaltijden

Belangrijk is dat je tijdens het koken zo min mogelijk gebruik maakt van ingrediënten, die veel (geraffineerde) suikers en zetmeel bevatten.

Pas dus op met het toevoegen van (teveel) fruit. Want ondanks dat veel fruitsoorten vallen onder gezonde voeding, zitten er van nature veel suikers in.

En laat dit nou net een van de ingrediënten zijn, die je het beste kunt vermijden tijdens het bereiden van een koolhydraatarm diner!

Misschien ook interessant:

Waarom koolhydraatarm dineren?

Koolhydraten worden door je lichaam opgebroken in suikers. Deze worden vervolgens opgenomen in je bloedbaan, waardoor je bloedsuikerspiegel omhoog gaat.

Als gevolg hiervan wordt er insuline aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de suikers uit je bloed worden gefilterd en bij je cellen terechtkomen. Je cellen maken hier vervolgens energie van!

Eet je nou teveel koolhydraten dan wordt dit proces een beetje verstoord. Ontvangen jouw cellen namelijk teveel energie, dan wordt dit als gevolg opgeslagen in lichaamsvet.

Door gezonde voeding tot je te nemen in de vorm van een koolhydraatarm diner. Verlaag je in veel gevallen de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt.

Dit kan ervoor zorgen dat je op termijn aardig wat overtollige kilo’s kunt kwijtraken. Daarnaast zal er een verbetering plaatsvinden wat betreft de bloedsuikerwaarden in je lichaam.

Bekijk eens het koolhydraatarm 50 dagen programma. Hier vind je een dieetboek waarmee je snel en makkelijk kunt afvallen.

Gezonde voeding
Zo raak je die kilo’s wel kwijt!

Voordelen koolhydraatarm diner

Misschien ken je dat hongergevoel wel, ongeveer twee uur nadat je bijvoorbeeld bij McDonald’s bent geweest. Drie keer raden waar je een stuk minder last van hebt als je kiest voor een koolhydraatarm diner? Precies datzelfde hongergevoel dus!

Daarnaast zie je vaak dat bij zo’n diner meer eiwitten gegeten worden. Ook dit zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent en dat minder snel spiermassa verliest!

Voor het gemak zetten we een aantal voordelen hieronder voor je op een rij:

 • Minder last van hongergevoel
 • Spiermassa blijft behouden
 • Minder risico op hart- en vaatziekten
 • Stabielere bloedsuikerspiegel

Nadelen koolhydraatarm diner

Soms denk je dat als je gezonde voeding tot je neemt, dat je dan voor de volle 100 procent goed bezig bent. Toch zijn er een aantal dingen, waar je bij een koolhydraatarm diner rekening mee dient te houden.

Want ook zo’n maaltijd of dieet kan op den duur zorgen voor de nodige nadelen. Deze vind je hieronder:

 • Maaltijd bevat vaak méér (onverzadigde) vetten
 • Moeilijker om te variëren met gerechten
 • Je dient met veel dingen rekening te houden
 • Risico op tekorten aan bepaalde voedingsstoffen
 • Langere bereidingstijd t.o.v. kant- en klaarmaaltijden

Dan gaan we nu verder met een aantal tips die jou helpen om dat koolhydraatarme diner op tafel te zetten.

Tips voor koolhydraatarm diner

Wil je graag wat overtollig vet kwijtraken? Dan volgen hier een aantal tips die je kunt gebruiken voor een koolhydraatarm diner.

1. Vermijdt graan- en zetmeel

Probeer ingrediënten als pasta, rijst, aardappels en de meeste broodsoorten te vermijden tijdens het bereiden van je koolhydraatarm diner.

2. Gebruik natuurlijke vetten

Maak gebruik van zoveel mogelijke natuurlijke vetten. Deze vind je onder anderen terug in plantaardige olie, vette vis en allerlei soorten noten. Ook avocado bevat bijvoorbeeld aardig wat gezonde vetten.

3. Eet voldoende eiwitten en groenten

Cruciaal bij de bereiding van een koolhydraatarm diner, is het gebruik van voldoende eiwitten en groenten. Eiwitten zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en spierbehoud.

Groenten zijn daarnaast natuurlijk ook een belangrijke bron van vitamines, vezels en andere belangrijke mineralen aan in je lijf.

Gezonde voeding dankzij Fitchef

Veel mensen weten niet dat er tegenwoordig interessante oplossingen zijn voor mensen die willen afvallen. In ons artikel over gezonde tussendoortjes schreven wij hier namelijk ook al over.

Wat ons betreft is het Fitchef weekmenu de ideale oplossing om gewicht te verliezen, spiermassa te behouden en koolhydraatarm te dineren.

Voor een relatief klein bedrag ontvang je elke week een menu volledig afgestemd op jouw vooraf ingestelde doelstelling.

Is jouw doel het verliezen van een aantal kilo’s? Dan zorgt Fitchef ervoor dat jij een weekmenu ontvang waarmee je dit doel kunt bereiken.

Bijkomend voordeel is het feit dat Fitchef een tool gebruikt, waarmee elke keer een boodschappenlijstje aan je weekmenu toegevoegd op basis van producten die op dat moment in de aanbieding zijn.

Zo betaal je ook nog eens een stuk minder voor al je boodschappen. Heb je nou helemaal geen tijd om naar de supermarkt te gaan? Dan kun je tevens de producten van het lijstje binnen no-time online bestellen!

Heb je nou meer interesse gekregen in zo’n weekmenu, dan kun je via deze link jouw eerste weekmenu aanvragen.

Door naar Fitchef.nl

Gezonde recepten van Marley Spoon

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een abonnementsdienst zoals Marley Spoon. Zo krijg je als gebruiker elke week verse ingrediënten thuisgestuurd en zet je zonder moeite ontzettend veel gezonde recepten op tafel.

Marley Spoon
Marley Spoon is een maaltijdbox vol met verse ingrediënten. Deze worden elke week aan huis geleverd. Zo zet je in een handomdraai verse en gezonde maaltijden op tafel. Een prima oplossing voor weinig geld!
Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs