Gezond tussendoortje Afvallen kan ook anders!

Gezond tussendoortje

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Snel wat extra kilo’s afvallen blijft een terugkerend gespreksonderwerp bij veel mensen. Steeds vaker horen we hierbij de term ‘gezond tussendoortje’ terugkomen.

Sterker nog, je ontkomt er tegenwoordig bijna niet meer aan! Overal zie je deze caloriearme snacks voorbijkomen. Ideaal voor tussen de grote maaltijden door natuurlijk. Dat zou je in ieder geval wel bijna gaan denken als consument.

Maar wat maakt zo’n tussendoortje nou écht zo’n gezonde oplossing? En is het wel goed voor ons lichaam? Of bestaan er ook andere manieren om de grootste honger te stillen?

Wij van Happy Goodies zochten het voor je uit!

Wat is een gezond tussendoortje?

Een gezond tussendoortje is een verantwoorde snack die voornamelijk gegeten wordt tussen de drie grote maaltijden door op een dag.

Je hebt ze in allerlei verschillende vormen en maten, waarbij het grootste verschil zit in de bereiding van deze snacks.

Ook zie je dat deze voorverpakte producten vanwege de groeiende beschikbaarheid een snelle oplossing bieden voor mensen. Daarbij zijn ze snel en gemakkelijk te verkrijgen in de supermarkt.

Gezond tussendoortje uit de fabriek

Een gezond tussendoortje afkomstig uit de fabriek bevatten vaak alsnog behoorlijk wat ingrediënten, waar ons lichaam niet direct vrolijk van wordt.

In combinatie met bijvoorbeeld de onverzadigde vetten en het toegevoegde zout, zijn deze producten vaak juist géén effectieve oplossing om wat extra kilo’s te verliezen.

Ook de hoeveelheid suiker is groter dan je in eerste instantie zou denken. Denk aan voorverpakte snacks zoals de FruitBiscuits van Sultana, of de Liga HaverKick. De laatste bevat per 100 gram alleen al 31,5 gram suiker!

Gezond tussendoortje

Misschien ook interessant:


Gezond tussendoortje uit eigen keuken

Ga je voor een gezond tussendoortje uit eigen keuken? Dan ben je sowieso al een stuk beter bezig, mits je niet van elk tussendoortje een flinke caloriebom maakt. Maar goed, dat heb je verder natuurlijk volledig zelf in de hand!

Het is daarbij wel verstandig om te kiezen voor producten die in de schijf van vijf staan. Deze schijf bevat eigenlijk méér dan genoeg ingrediënten, om zelf dat gezonde tussendoortje mee te maken.

Hieronder staan producten uit de schijf van vijf nog even kort op een rijtje.

Tip: gebruik een luchtreiniger om het klimaat in huis te verbeteren. De luchtkwaliteit is ook belangrijk wanneer je gelukkig en gezond wilt leven. Schadelijke deeltjes kunnen namelijk tijdens de zomer eenvoudig je huis binnendringen. Met alle gevolgen van dien voor iedereen die op dat moment in je huis aanwezig is.

Gezond tussendoortje
Bron: Voedingscentrum

Mocht je zelf nou niet de meest creatieve chef zijn? Maak je dan vooral geen zorgen. Want ook hier bestaan gewoon oplossingen voor. Daar vertellen we je straks meer over!

Eerst nog wat belangrijks over het effect van tussendoortjes op ons eigen lichaam. Want zijn we eigenlijk wel gebouwd voor al die snelle snacks voor onderweg? Of worden we er op termijn alleen maar dikker van?

Lees ook: 

Tussendoortjes en ons eetpatroon

Laatst kwam een programma op NPO over het menselijke eetpatroon.

Opvallend was vooral het stukje over tussendoortjes. Er werd namelijk vertelt dat we tegenwoordig ongeveer eenderde van onze totale calorieën aan snacks eten op een dag.

De oorzaak hiervan vind je terug bij onze eerste maaltijd van de dag… Het ontbijt!

Sla je ’s ochtends het ontbijt bijvoorbeeld over? Dan zal rond een uur of tien ook jouw buikje van zich laten horen. Vaak wordt dus juist op zo’n moment gekozen voor het tussendoortje.

Want niets is natuurlijk vervelender dan half stervend van de honger, wachten totdat de lunchpauze eindelijk begint. Dan maar die ‘verantwoorde’ snack uit de automaat. Veel keuze heb je op dat moment toch niet.

Op den duur speel je zo dus behoorlijk met je dagritme. Zeker als je kijkt naar de drie gebruikelijke maaltijden die we hier in Nederland kennen. En dat geldt dus ook voor een gezond tussendoortje!

Want zelfs die kleine kom muesli rond half elf kan je eetpatroon verstoren. Hierdoor verplaats je als het ware de grote maaltijden op een dag, omdat je halverwege een korte pitstop neemt.

Terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is natuurlijk, want na een stevig ontbijt kun je normaal gesproken echt wel een paar uur er tegenaan.

Dus is zo’n gezond tussendoortje eigenlijk wel de juiste keuze? Of is het misschien beter om je te houden aan een vast voedingspatroon?

Het liefst eentje waarbij je op een gezonde manier snel en verantwoord kunt afvallen.

Gezond tussendoortje

Ben je ook wel eens toe aan meer rust in je leven? We hebben zelf gemerkt dat afvallen beter gaat als je je gedachten op een rijtje hebt staan. In deze review over de mindfulness cursus ontdek je de voordelen van meer bewustzijn en wat het voor je gezondheid kan betekenen.

Snel afvallen met Fitchef

Dankzij de recepten van Fitchef ben je elke weer verzekerd van een variërend weekmenu, waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften op het gebied van gezonde voeding.

Ook maakt het geen verschil of je sportief bent of juist helemaal niet. Het weekmenu wordt volledig samengesteld op basis van jouw persoonlijke doel.

Je kunt vooraf precies aangeven wat je voorkeuren zijn. Daarbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor een menu om af te vallen, of eentje waarbij je meer spiermassa opbouwt.

De keuze om daarnaast te sporten zal je eigenlijk alleen maar helpen je doel sneller te bereiken.

Klein extraatje van Fitchef

Een onderscheidende factor van zo’n Fitchef weekmenu is de boodschappenlijst. Deze ontvang je samen met de recepten elke week in je brievenbus.

De lijst wordt dankzij een handige tool van Fitchef, zo voordelig mogelijk samengesteld. Zo’n weekmenu is dus naast je gezondheid, ook nog eens goed voor de portemonnee.

Wil je meer weten over de recepten van Fitchef? Deze link brengt je naar de officiële site!

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs