Gelukkig zijn! Zo vind je het eeuwige geluksgevoel

Gelukkig zijn

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ieder mens heeft van nature de behoefte om gelukkig te zijn! Toch is het tegenwoordig nog best lastig om jezelf écht gelukkig te voelen. Wees echter niet ongerust, want hier valt meer dan genoeg aan te doen.

Daarnaast krijg je nog wat praktische tips mee, zodat je binnenkort weer zorgeloos door het leven kunt! Op de redactie van happygoodies.nl doen wij namelijk alles eraan, om onze lezers weer een beetje op te vrolijken.

Bovendien is geluk een gefundeerd gevoel in ons bestaan. Vanaf de geboorte heeft iedereen het vermogen om zichzelf gelukkig te voelen. Alleen is de mensheid door de jaren heen vergeten hoe je dit het beste kunt doen.

In onderstaande blogpost vind je meer uitleg over de weg naar het eeuwige geluksgevoel. Zodra je dit pad gaat bewandelen zul je binnen no-time zeer positief veranderen. Uiteraard zal de ene persoon uit een dieper dal moeten klimmen dan een ander, maar uiteindelijk blijft het overkoepelende doel hetzelfde.

Waarom is gelukkig zijn zo lastig?

Sommige mensen leven in een soort illusie en denken dat het daarom onmogelijk is om langdurig gelukkig te zijn. Anderen voelen zich doodongelukkig terwijl ze bijvoorbeeld al jarenlang een succesvolle baan hebben, vorige maand nog een gloednieuwe auto hebben gekocht en minimaal drie keer per jaar op vakantie kunnen gaan.

Het lijkt haast onmogelijk dat zo’n voorspoedig leven dan toch zo’n leeg gevoel bij deze mensen kan achterlaten. Waar ligt het dan precies aan dat zelfs de meest succesvolle mensen ter wereld moeite hebben om zichzelf gelukkig te voelen?

Bovenstaand gevoel van geluk werkt zowel misleidend als verraderlijk voor onze geest. Ook heeft het niets te maken met het eeuwige geluksgevoel, met andere woorden, het échte gelukkig zijn.

Dit komt omdat de wereld zoals wij die kennen, vooral bestaat uit tijdelijke concepten. Dure kleding, lekker eten en zelfs het menselijk lichaam is eigenlijk niets anders dan een tijdelijk concept. Het geluk dat achter deze concepten schuilt, vervult onze verlangens dus ook slechts tijdelijk.

Kijk maar eens naar de wereld waarin we vandaag de dag leven, en dan vooral de luxe omstandigheden in grote delen van Europa, waar we van mogen en kunnen genieten.

Als je deze omstandigheden gaat vergelijken met de situatie zoals die bijvoorbeeld een paar honderd jaar geleden was, dan zul je vrij snel merken dat we tegenwoordig allemaal als koningen en koninginnen leven.

Gelukkig zijn in de fysieke wereld vertaalt zich hiermee in een vreemd fenomeen, waarvan we hieronder samen gaan proberen afscheid te nemen.

Zo vind je het eeuwige geluksgevoel zeker niet!

Voordat het zover is vertellen we natuurlijk eerst, welke wegen je misschien beter kunt vermijden aangezien deze juist het tegenovergestelde effect met zich mee brengen.

Echt geluk komt van binnenuit! Deze uitspraak heb je zeker eerder gehoord. Desondanks nemen de meeste mensen dit soort uitspraken niet serieus, waardoor ze gaandeweg verdwaalt raken in de zoektocht naar het eeuwige geluksgevoel.

Tegenwoordig gaan de meeste mensen nog altijd in hun nabije omgeving op zoek naar allerlei manieren om gelukkig te zijn. Deze mensen streven naar geluk, maar op een zeer onwetende manier. Onwetend betekent in dit geval dat deze mensen iets willen, en dat ze denken dat zij het op die manier gaan krijgen ook.

In de staat van superioriteit luisteren we niet meer aandachtig en zijn we puur gefocust op datgene wat onze ego’s verlangen. Het hoogste goddelijke wezen binnen Ishvara namelijk de god Shiva zij ooit:

“Trots gaat voor de mislukking.”

Als je je trots voelt, in de slechte zin van het woord,
als je voelt dat alleen jij gelijk hebt, dan komt de volgende mislukking.

Andere mensen creëren een lastige situatie, waarin zij proberen zichzelf geliefd te voelen bij anderen. Via deze weg begint iemand in een denkbeeldige wereld te leven, waarin hij of zij enorm kwetsbaar is.

Stel dat iemand deze mensen lief heeft, dan voelen zij zich onwijs gelukkig. Bekritiseert dezelfde persoon deze mensen, dan voelen zij zich per direct doodongelukkig.

Tips om langdurig gelukkig te zijn

Er bestaan allerlei manieren om langdurig gelukkig te zijn. Hieronder vind je daarom een aantal belangrijke tips die je hiermee kunnen helpen.

 • Automatische suggestie: Veel mensen leven in een ongelukkige wereld omdat ze zichzelf elke keer eraan herinneren hoe slecht ze zich wel niet voelen. Wanneer je dit dagelijks meerdere keren tegen jezelf blijft zeggen, ga je hier vanzelf in geloven.

  De innerlijke geest zet hiermee een onvermijdelijke koers naar het zogeheten ‘eiland van ellende’. Terwijl jij toch echt de spreekwoordelijke kapitein van het schip bent en dus ook helemaal zelf kunt bepalen naar welke eindbestemming je wilt varen. Je zult hiervoor alleen zelf de juiste koers moeten uitzetten en dat begint bij het opmerken van elke negatieve gedachte.

  De volgende keer als je voelt dat zo’n negatieve gedachte diep van binnen opkomt en je gemoedstoestand zogezegd omlaag probeert te halen. Probeer deze dan meteen te vervangen met een positieve gedachten. Denk bijvoorbeeld aan:

”Ik voel me ellendig – Ik voel me gelukkig”.

Ik haat mezelf – Ik ben gelukkig.’

Gelukkig zijn
 • Neem afscheid van negatieve mensen: Negatieve gedachte hoeven niet alleen door jezelf in stand gehouden te worden. Kritiek en negatieve suggesties van buitenaf kunnen namelijk ook van invloed zijn op het feit dat iemand niet gelukkig kan zijn.

  Probeer daarom (tijdelijk) afstand te nemen van mensen die jouw persoonlijke geluksgevoel beïnvloeden. Dit doen zij door bijvoorbeeld alleen maar negatieve kritiek te leveren, terwijl zij zichzelf hierbij maar al te graag op een troonstuk plaatsen.

  Ga hiervoor in de plaats eens op zoek naar wat positiever gezind gezelschap en je zult binnen no-time de vruchten hiervan kunnen plukken.
 • Probeer mindfulness of yoga: De laatste tip om gelukkig te zijn vertaalt zich in de vorm van mindfulness of yoga. Deze methodes behoren ongetwijfeld tot de meest effectieve manieren, om dat eeuwige geluksgevoel te kunnen ervaren.

  Zodra je begint met één van bovenstaande technieken zul je binnen no-time verschil merken. Hier op de redactie van happygoodies.nl hebben we vooral veel gehad aan de Mindfulness cursus van Happy with Yoga en de Yoga Nidra training.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs