Hoe blijf je geestelijk gezond? 5 tips

Geestelijk gezond

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Hoe blijf je geestelijk gezond? Voor steeds meer mensen is het behoorlijk lastig om deze vraag te beantwoorden. Terwijl het op peil houden van je mentale gezondheid minimaal net zo belangrijk is, als het trainen van je lichamelijke conditie.

Samen vormen deze twee aspecten een essentieel onderdeel van ons algehele welzijn. Toch besteden we tegenwoordig meer tijd in de sportschool, terwijl we mentaal steeds meer achteruit gaan. Daarom vind je hieronder een aantal tips die je mentale gezondheid te verbeteren.

1. Begin een dagboek

Een goede manier om je geestelijk gezond te houden is het bijhouden van een persoonlijk dagboek. Hierin schrijf je precies op wat je die dag mentaal geraakt heeft en hoeveel invloed je daarop hebt gehad. Daarnaast benoem je elke dag twee á drie aspecten uit je leven waarvoor je dankbaar bent.

2. Help je omgeving

Je kunt op diverse manieren je persoonlijke omgeving iets gelukkiger maken. Het effect van je positieve daden zal je mentale gesteldheid ongetwijfeld verbeteren. Hiervoor is het van belang dat je bewust wordt van mensen, dieren en planten die je hulp op dat moment goed kunnen gebruiken.

Denk aan het gezegde:

Wie goed doet, goed ontmoet!

3. Zet een glimlach op

Lachen is een goede manier om geestelijk gezond te blijven. Daarnaast zal het opzetten van een subtiele glimlach je innerlijke bewustzijn in positieve zin veranderen. In onze blogpost over de kracht van de innerlijke glimlach vind je meer uitleg hierover.

4. Eet gezond

Een gezond voedingspatroon heeft een positieve invloed op je mentale gesteldheid. Dit wil niet zeggen dat je nooit meer ongezond mag eten, maar probeer bijvoorbeeld elke dag wat vers fruit of rauwe groente aan je maaltijden toe te voegen.

Een gezond dieet kan namelijk een groot verschil maken als het gaat over het behouden van je geestelijke gezondheid. Of je volgt een detox sapkuur om je lichaam een boost te geven.

Misschien ook interessant:

5. Neem genoeg pauze

Als je geestelijk gezond wilt blijven is het verstandig om elke dag genoeg pauze te nemen. Ook al heb je het ontzettend druk op je werk, of wil je het hele huis in een zomer verbouwen. Een pauze zorgt ervoor dat je lichaam en geest even kunnen ontspannen.

Een ademhalingstechniek of korte meditatie is tijdens je pauze een uitstekende manier om jezelf binnen no-time weer op te laden.

Wij hopen dat deze tips je geholpen hebben. En wij hopen ook echt dat je gebruik maakt van deze tips om je geestelijke gezondheid te verbeteren.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs