Eenvoudiger leven: 10 tips voor gelukszoekers!

Eenvoudiger leven

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

We leven in een materialistisch tijdperk! Het is een tijdperk waarin het leven soms meer lijkt op een hectische strijd dan wat anders. In zo’n geval biedt een eenvoudiger leven uitkomst in meerdere opzichten.

Het kan zelfs een geweldige ervaring zijn, om te ontdekken dat je ontzettend veel (dure) spullen eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Het zijn namelijk al de onnodige bezittingen, verantwoordelijkheden en extra lasten, die het extra moeilijk maken om je te concentreren op de dingen die echt belangrijk zijn.

Een minimalistische lifestyle maakt het iedereen gelukkig een stuk makkelijker om de focus te leggen op belangrijke zaken uit je leven.

Inhoudsopgave

Waarom eenvoudiger leven?

Je leven vereenvoudigen betekent min of meer het loslaten van aspecten uit je leven, die geen enkele waarde, betekenis of doel hebben.

Doe je dit goed, dan kun je meer aandacht besteden aan dingen die jou echt gelukkig maken. Maar goed, waarschijnlijk kon je dit zelf ook nog wel bedenken.

Toch proberen de meeste mensen nog altijd hun persoonlijke wensen en verlangens te vervullen. Zonder daarbij te beseffen dat ze min of meer onverzadigbaar zijn. Als we tegenwoordig iets willen, dan zullen we het krijgen ook

Het zijn juist dit soort gedachten waardoor je ontevreden raakt met de dingen die je al hebt.

Misschien ook interessant: 
Makkelijker leven

De voordelen van een simpel leven

Meer rust

Vereenvoudig je leven en probeer die strakke greep van materiële bezittingen los te laten. Veel spullen zorgen eigenlijk alleen maar voor meer stress. Iets weggooien is soms zelfs de beste optie waaruit je kunt kiezen. Op termijn zal dit gegarandeerd meer kalmte aan je leven toevoegen.

Hogere productiviteit

Als je minder snel wordt afgeleid door van alles en nog wat, dan word je automatisch een stuk productiever. Door een eenvoudiger leven te leiden, besteed je direct minder tijd aan zaken die helemaal niet relevant zijn. Het logische gevolg hiervan is dat je meer tijd overhebt voor belangrijke aspecten uit je leven.

Betere focus

Door onnodige zaken te elimineren, krijg je meer duidelijkheid over wat echt belangrijk voor je is. Zo kun je meer aandacht richten op aspecten uit je leven die pas écht waardevol zijn.

Misschien ook interessant: 
Eenvoudiger leven

10 tips om eenvoudiger te leven

Hieronder staan onze 10 praktische tips om je leven binnen no-time een heel stuk eenvoudiger te maken. Je zult merken dat je hiermee ook direct je innerlijk geluk kun stimuleren. In deze blogpost vind je meer uitleg over het eeuwige geluksgevoel.

Kwaliteit boven kwantiteit
Probeer kwaliteit te kiezen in plaats van kwantiteit voor elke beslissing die je neemt. Het is totaal niet van belang, om zoveel mogelijk spullen te bezitten. Maak daarom plaats voor waardevolle dingen, die ook echt iets toevoegen aan je leven.

Stel prioriteiten
We accepteren vaak meer dan we daadwerkelijk aankunnen. Stel grenzen aan je tijd en probeer je hier ook aan te houden. Als je alleen maar belangrijke prioriteiten hebt, dan durf je gegarandeerd een stuk makkelijker nee zeggen.

Beoordeel je bezittingen
Maak een lijstje van alle dingen die je bezit. Beoordeel vervolgens zelf hoe belangrijk elk individueel item is voor je. Voegt het echt waarde toe aan je leven, of maakt het je leven eigenlijk alleen maar complexer? Je zult ontdekken dat veel dingen meer energie of tijd kosten, dan dat ze daadwerkelijk opleveren.

Let op je koopgedrag
Laat je niet beïnvloeden door slimme marketing trucjes. Probeer bijvoorbeeld eens te besparen op je boodschappen. Veel reclames creëren kunstmatige behoeften voor dingen die je niet eens nodig hebt. Bevrijd jezelf hiervan en je leven wordt direct een stuk eenvoudiger. Zo koop je niet alleen minder spullen, maar je gaat automatisch ook minder gebruiken.

Spendeer minder tijd op sociale media
In veel gevallen zal dit je namelijk alleen maar afleiden en je kostbare tijd verspillen. Al die Facebook updates maken je geest rommelig en voorkomen dat je iets productiefs doet. Het is helemaal niet belangrijk om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van je vrienden. In veel gevallen zijn deze mensen niet eens je echte vrienden.

Breng doelen en ambities in kaart
Het in kaart brengen van je doelen en ambities is onwijs belangrijk. Maak voor jezelf daarom een beperkt aantal zinvolle doelen en werk hard om deze te bereiken. Dit helpt je bovendien om een stuk productiever en succesvoller te zijn.

Neem afscheid van dubbele dingen
Zeg vaarwel tegen dubbele bezittingen. Niemand heeft bijvoorbeeld twee telefoons, twee televisies, twee laptops, etc. nodig. Ze voegen niets toe aan de kwaliteit van je leven. Ze zijn niet nodig, dus berg ze op of gooi ze lekker weg.

Ben tevreden met minder
Misschien wil je voortdurend meer en meer, zonder dat je hier daadwerkelijk bij stilstaat. Besef dat je hierin nooit een voldaan gevoel zult bereiken. Er zullen altijd nieuwe technologische snufjes, snellere auto’s en leukere kleding op de markt verschijnen.

Stop met bewaren
Dingen opslaan of bewaren is de ideale manier om een grote schoonmaak uit te stellen. We bewaren dingen zodat we ze later weer opnieuw kunnen gebruiken. Vaak breekt die dag nooit aan waardoor je binnen no-time zit opgescheept met dingen die je eigenlijk nooit gebruikt.

Doe vooral lekker rustig aan
De perfecte manier om eenvoudiger te leven is terugschakelen naar een lagere versnelling. Leg de lat niet onrealistisch hoog waardoor je als een gek moet werken om je doelen te behalen.

Probeer daarom ook eens nee te zeggen! Mocht je dit lastig vinden? Dan kan een rustgevende mindfulness oefening je hiermee helpen.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs