Detoxen is gezond: onze sapkuur recepten van 2019

Detoxen is gezond

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Stel je wilt jouw lichaam verwennen met wat extra gezonde voedingstoffen. Dan vind je hier onze beste sapkuur recepten, die daar uitstekend bij helpen. Want iedereen weet het inmiddels, detoxen is gezond!

Daarbij is het drinken van gezonde geperste sapjes nog altijd een prima manier, om jezelf te ontdoen van allerlei giftige stoffen.

Om iedereen een klein beetje op weg te helpen in de wereld van deze heerlijke drankjes. Die je trouwens zonder al te veel tijd en moeite, helemaal zelf kunt bereiden.

Zetten wij deze keer onze favoriete sapkuur recepten van 2019 voor jullie op een rijtje! Mocht je zelf nog niet begonnen zijn met juicen? Dan moet je het zeker eens proberen.

Het is een smakelijke manier om een bom van gezonde voedingsstoffen tot je te nemen. Daarbij geeft deze drinkbare traktatie je een ontzettend goed gevoel.

Dus laat die gezonde detox maar snel beginnen!

Gezond detoxen op basis van sapkuur recepten

Sommige mensen zien het geperste sap als een volledige vervanging van datgene wat je eet op een dag.

Hier zijn wij het niet helemaal mee eens bij ons op de redactie. ‘Vast’ voedsel en de vezels die hierin zitten, is en blijft een belangrijk onderdeel van een gezond dieet.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je lichaam elke dag vast voedsel nodig heeft. Detoxen op basis van alléén maar geperst sap, vergt alleen wat extra alertheid.

Het kan gewoon hoor, maar blijf daarbij wel altijd goed luisteren naar je lichaam. Want detoxen is ook hartstikke gezond, als je de sapjes drinkt als aanvulling op je normale dieet.

Mocht je nou echt een paar dagen alleen maar sapjes willen drinken. Dan is ons vijfdaagse sapkuur schema vast iets voor jou!

Misschien ook interessant:

Detoxen is gezond

Zo start je met detox sapkuur recepten

Als je pas net begint met het persen van sapjes voor een detox kuur, dan is natuurlijk het eerste dat je nodigt hebt een juicer. Er bestaat inmiddels een flink groeiende markt voor deze producten.

Voor het gemak onderscheiden we twee soorten juicers, die overigens allebei heerlijke sapjes kunnen persen.

 • Sapcentrifuges
 • Slowjuicers

Toch zijn ze allebei een beetje verschillend aan elkaar. Het is natuurlijk maar net waar je behoeften liggen op het gebied van zo’n product.

Gebruik je hem bijvoorbeeld alleen om af en toe een versgeperst sapje te drinken? Dan is een sapcentrifuge een prima oplossing.

Ga je het apparaat dagelijks gebruiken? Misschien wordt het dan toch de slowjuicer, omdat je hier nét wat meer mogelijkheden mee hebt. Hieronder wat belangrijke eigenschappen op een rijtje.

Eigenschappen van een sapcentrifuge

 • Helder sap
 • Raspt ingrediënten snel
 • Geschikt voor groente en fruit met hoog vochtgehalte
 • Brede vulopening
 • Vaak goedkoper dan een slowjuicer

Eigenschappen van een slowjuicer

 • Geconcentreerd sap
 • Kneust ingrediënten langzaam
 • Geschikt voor (blad) groente, fruit, noten en tarweproducten
 • Smalle vulopening
 • Vaak een stuk duurder dan een sapcentrifuge

Zelf maken wij gebruik van een slowjuicer van Philips. Een hele investering zo’n apparaat, maar als je vaker sapjes perst zeker het overwegen waard.

Ben je van plan om een sapkuur te volgen, maar heb je zelf nog geen slowjuicer? Check dan hier onze selectie met de beste slowjuicer om verse sapjes te persen!

Onze favoriete detox sapkuur recepten van 2019

Hieronder vind je onze lekkerste sapkuur recepten van 2019! Detoxen is gezond dankzij dit soort vers geperste drankjes. Vaak is het alleen al de combinatie van drie simpele ingrediënten, die zorgt voor zo’n verfrissende traktatie.

Bij het persen van de sapjes is het belangrijk om te onthouden, dat er flink wat groenten en fruit doorheen zal gaan. Zorg dus voor voldoende voorraad.

Detoxen is gezond

Hoeveel je van elk ingrediënt gebruikt, dat is natuurlijk aan jezelf. Wij raden aan om altijd een balans te zoeken tussen de hoeveelheid groente en fruit die je gebruikt.

Let ook op met kruiden en specerijen, deze kunnen soms nogal een overheersende smaak creëren. Je kunt dit altijd uitbalanceren met een extra stukje fruit.

Sinaasappel – Citroen – Gember: een heerlijk sapje om je immuunsysteem een flinke boost geeft.

Boerenkool – Sinaasappel – Aardbei – Banaan: ontzettend lekker om ’s ochtends te drinken. Wel is het aan te raden dit sapje met een slowjuicer te maken. Vooral de banaan en boerenkool zijn moeilijker te persen in een sapcentrifuge.

Rode biet – blauwe bessen – aardbeien: deze combinatie zorgt voor een intense smaaksensatie. Mits je de aardse smaak van de rode biet goed uitbalanceert met de zoete blauwe bessen en aardbeien.

Gember – Wortel – Grapefruit – Kurkuma: het zal je verbazen wat voor explosie aan smaken deze juice met zich meebrengt. Kurkuma is trouwens een prima toevoeging bij veel andere sapjes.

Rode biet – Bloemkool – Bleekselderij – Gember – Citroen – Appel: dit sapje is ideaal tijdens elke sapkuur. Het lijkt misschien wel een hele lijst ingrediënten, laat je desondanks verrassen door de prachtige roze kleur. Uiteraard zal ook de smaak van deze combinatie menig smaakpupil doen activeren.

Een detox kuur bestellen voor thuis

Mocht je zelf nou te weinig tijd hebben om die sapjes zelf te persen. Dan bestaan er gelukkig ook andere manieren om gezond te detoxen. Je kunt zo’n sapkuur voor thuis namelijk vrij eenvoudig bestellen.

1. Detox sapkuur

Wij hebben zelf ervaring met de sapkuur van HappyJuicy. Na een paar dagen deze kuur te hebben gevolgd, voelde wij ons allebei mentaal en fysiek een stuk beter.

Daarbij zijn de smaken van de geperste sapjes prima te doen. Ook zorgen ze voor genoeg variatie wat betreft de verschillende smaken. In dit artikel schreven we ook al over deze kuur.

2. Detox thee

Geen behoeften aan al die sapjes? Je kunt ook gezond detoxen door middel van een ontzurende thee.

Zo kun je tijdens de detox kuur ook gewoon blijven eten.

3. Groene smoothie challenge

Mocht je nou helemaal willen genieten van de beste begeleiding tijdens het makkelijk afvallen met een detox kuur? Dan is de 21 dagen groene smoothie challenge misschien wel een interessante optie.

In deze blog vind je de beste detox sapkuur om extra gewicht te verliezen. Waarom zou je eigenlijk een detox sapkuur volgen? In de regel heb je minimaal 6 porties groente en fruit nodig. Eventueel kun je de detox kuur volgen om te beginnen met afvallen. Maar ook voor velen geld dat ze beter voedingsstoffen willen opnemen.

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen. Ben je nu niet het juiste recept tegen gekomen? Dan bekijk je dit artikel om je sapkuur compleet te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Categorieën
Beautyboxen
Nieuwe blogs