Beginnen met detoxen? Dit moet je weten!

Detoxen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In de meeste gevallen kun je niet zomaar beginnen met een detox sapkuur. Het detoxen van je lichaam vraagt namelijk de nodige voorbereidingen. Hieronder vind je meer uitleg over belangrijke zaken die je zeker moet weten voordat je begint aan je (eerste) detox avontuur.

Beginnen met detoxen kan iedereen. Eén van de snelste manieren om dat te doen is met de detox sapkuur van HappyJuicy>>

Verzamel de juiste informatie

Sommige detox kuren zijn niet direct geschikt voor iedereen. Het is van belang dat je goed uitzoekt welke kuur past bij jouw persoonlijke doelstelling. Zet desnoods elke stap voor jezelf op papier, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Zodra je de juiste informatie hebt verzameld en alle belangrijke voorbereidingen hebt getroffen, geeft dit je vaak meer zelfvertrouwen om aan het detoxen te beginnen.

Elimineer suikers en bewerkt voedsel

Chronische ziekten zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes zijn vaak het gevolg van het eten van te veel suikers en bewerkt voedsel. Een week voordat je begint met detoxen, begin je alvast met simpelweg minder suiker en bewerkte voedingsmiddelen te consumeren.

Probeer tijdens je sapkuur elke vorm van fastfood te elimineren, door het simpelweg niet in je winkelmandje te doen. Heb je geen snacks in huis, dan is de verleiding een stuk minder. Het vervangen van bewerkt voedsel met groenten en fruit is trouwens ook een prima manier om je lichaam op een komende detox sapkuur voor te bereiden.

Detoxen zorgt voor ontwenningsverschijnselen

Bij het detoxen van je lichaam krijg je met fysieke en mentale ontwenningsverschijnselen te maken. De meeste symptomen waarmee je te maken krijgt, zijn afhankelijk van het soort verslaving. Sommige mensen die bijvoorbeeld verslaafd zijn aan cafeïne, die zullen tijdens hun detox meer slapen dan normaal.

Andere gevoelens en ontwenningsverschijnselen die tijdens een detox sapkuur kunnen ontstaan zijn; depressie, hoofdpijn, agressie, irritatie, misselijkheid etc.

Drink voldoende water en let op je zoutinname

Voor sommige mensen is detoxen een manier om overtollig water te verwijderen. Als je bijvoorbeeld veel zout binnenkrijgt, kan dit een opgeblazen gevoel veroorzaken. Je kunt dit elimineren door voldoende water te drinken en kaliumrijke groenten aan je dieet toe te voegen. Of deel te nemen aan de Detox Totaal Formule>>

Groente en fruit dat rijk is aan kalium zijn bijvoorbeeld; aardappelen, bruine bonen, pompoen, banaan en spinazie.

Het belang van natuurlijke antioxidanten

Natuurlijke antioxidanten beschermen je lichaam tegen schade die wordt veroorzaakt door zogeheten vrije radicalen. Alcohol, cafeïne, tabaksrook en bewerkte voedingsmiddelen kunnen deze vrije radicalen in overmaat produceren.

Op termijn zorgen vrije radicalen ervoor dat oxidatieve stress in je lichaam ontstaat. Het volgen van een dieet dat rijk is aan natuurlijke antioxidanten helpt je lichaam oxidatieve stress tegen te gaan. Teveel oxidatieve stress speelt uiteindelijk weer een rol bij aandoeningen zoals dementie, hartaandoeningen, leveraandoeningen, astma en bepaalde soorten kanker.

Blijf positief tijdens het detoxen

Een van de meest belangrijke dingen die je tijdens het detoxen kunt doen, is altijd positief blijven. Zodra je merkt dat je gaat toegeven aan angst of twijfels, probeer je gedachten dan opnieuw te richten op je einddoel.

Waarom wilde je ook alweer gaan detoxen? Hoeveel overtollige kilo’s wilde je kwijtraken? Probeer tijdens de moeilijke momenten antwoord te geven op deze vragen. Mocht je moeite hebben om dit soort momenten te herkennen, dan kan meditatie of mindfulness oefeningen je hierbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Categorieën
Beautyboxen
Nieuwe blogs