Voordelen van aroma diffusers: wat vind jij belangrijk?

Voordelen van aroma diffusers

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Er bestaan ontzettend veel aroma diffusers. Het is daarom erg lastig om een passend exemplaar te kiezen dat past bij jou wensen en behoeften. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van aroma diffusers. Zo kun je op basis van de voordelen zelf bepalen of je het een goede investering vindt of juist niet.

Daarnaast heb je de keuze uit duizenden geurtjes en oliën. Dit betekent dat ieder geurtje weer een ander doeleinden heeft. Stel je wilt een slaapbevorderende geur om je nachtrust te verbeteren, dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit lavendel of rozemarijn.

Bij Happygoodies houden we vooral van subtiele geurtjes. We genieten dagelijks van de geuren vanille, muskus, kaneel en roos. En hoewel je woonkamer een stuk frisser ruikt, neem je met een aroma diffuser of etherische olie nog meer voordelen in huis. Wil je weten welke dat precies zijn? Lees dan vooral verder.

Tip van Happygoodies: wil je een aroma diffuser kopen en zoek je de beste geurverspreider voor in huis? Bekijk dit artikel>>

Wat is een aroma diffuser?

Een van de voordelen van aroma diffusers is dat ze verschillende functies hebben. Je kunt een geurverspreider zien als een apparaat dat een mengsel van water en olie omzet naar een frisse damp

In het product zit een ultra sone technologie verstopt die de ultrafijne damp veroorzaakt. Deze machine gebruikt trillingen om de vloeistof open te breken in micromoleculen. Hierdoor ontstaat er dus een frisse verneveling, waardoor je letterlijk je huis omtovert in een aromatische oase.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp, dan kun je in dit artikel nog wat aanvullende informatie vinden. Vandaag houden we ons vooral bezig met de voordelen van een aroma diffuser en etherische oliën.

Voordelen van aroma diffusers

Voordelen van een aroma diffuser

Hieronder kom je meer te weten over de voordelen van aroma diffusers. Elk voordeel is bepaald vanuit onze eigen ervaring en aanvullend onderzoek.

Weet jij nog een ander pluspunt te benoemen, laat dan gerust onderaan dit bericht een reactie achter. Of bekijk een ander artikel waarin je meer leest over beste aroma diffuser voor grote ruimte.

Voordelen van aroma diffusers | Gezonde aroma therapie

In tegenstelling tot geurkaarsen of andere luchtverversers, verspreidt een aroma diffuser enkel etherische oliën. Deze natuurlijke therapie zuivert de lucht van nare geurtjes en stinkende dierenluchtjes.

Daarnaast zitten sommige oliën boordevol kruiden die zowel je lichaam als geest een flinke boost geven. Maar daarover vertellen we straks meer!

Lees ook: makkelijk afvallen & op gewicht blijven

Voordeel 2: Stress verlagend

Sommige etherische oliën bevatten heilzame kruiden. Neem bijvoorbeeld lavendel. Studies tonen aan dat de geur van lavendel een ontspannende werking heeft.

Maar ook kan het gebruik van een aroma diffuser de symptomen van depressie verlagen. Om deze symptomen te verminderen kun je bijvoorbeeld sinaasappelolie of rozenolie gebruiken.

Tip van Happy Goodies: zoek je een lijst met de beste geurverspreiders van 2021? Bekijk dit artikel>>

Voordeel 3: Slaap bevorderend

Wanneer je net wilt gaan slapen of je komt maar niet tot rust. Dan kun je kiezen uit een aantal speciale geuren. Hiermee bevorder je de slaap en reken je af met vermoeidheid. Denk bijvoorbeeld aan wierook, lavendel, grapefruit of frankincense.

Lees ook: slapeloosheid: 10 slaaptips voor een uitstekende nachtrust

Voordeel 4: Werkt verademend

Het volgende voordeel van een aroma diffuser is dat hij afrekent met ziekteverwekkers in de lucht. Heb je bijvoorbeeld moeite met ademen of ben je snel verkouden? In dit geval kun je de geuren eucalyptus, limoen, pepermunt of wintergroen perfect gebruiken om de koude wintermaanden gezond en wel door te komen.

Voordeel 5: Geld besparend

Naast dat een aroma diffuser stress verlagend is, kun je hem ook gebruiken om geld mee te besparen. Stel je voor dat je iedere keer een muggenspray of insectenverjager moet kopen. Of je schaft een peperdure luchtreiniger aan om vieze geurtjes mee te verwijderen.

Insecten kun je gewoon verjagen met behulp van lemongrass en bacteriën met het wondermiddel eucalyptus of smaakvolle tijm. Je kunt dus gewoon een aroma diffuser om veelvoorkomende problemen te verhelpen.

Voordeel 6: Luchtbevochtiger

De aroma diffuser verhoogt de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid wordt verhoogd door middel van Ultra Sone technologie. Dit zorgt ervoor dat het water verdampt. De waterdamp wordt vervolgens door de aroma diffuser in de ruimte verspreidt.

Een extra voordeel is dat het voordelig is voor mensen die ‘s winters last hebben van droge luchtwegen. Ook je kamerplanten zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Voordelen van aroma diffusers | Bediening

Het bedienen van een aroma diffuser is niet moeilijk. Iedereen die de handleiding volgt en de app installeert kan eigenlijk zonder moeite van start gaan. Wil je echter het product verbinden met een slimme speaker, dan zul je meer stappen moeten ondernemen.

Deze installatie vereist enig inzicht. En hoewel je een aroma diffuser koppelt aan een slimme speaker, kun je het apparaat enkel aan en uitschakelen met spraakopdrachten.

Check ook: dieetboeken: dé afslankboeken voor een goed dieet

Nadelen van een aroma diffuser

Uiteraard krijg je bij Happygoodies naast de voordelen van aroma diffusers ook een aantal nadelen. Want iedere aroma diffuser heeft nadelen en daar wil je natuurlijk op voorbereid zijn als je het product eenmaal overweegt te bestellen.

Nadeel 1: Onderhoud

De gemiddelde diffuser kun je 5 maal achterelkaar gebruiken. Hierna zul je het water moeten verschonen. Dit betekent dat je hem leeggiet in de gootsteen en vervolgens 24 uur moet wachten tot hij volledig is opgedroogd.

Natuurlijk kun je hem al eerder gebruiken, maar dan beïnvloedt je de levensduur ervan. En dat wil je het liefst voorkomen.

Nadeel 2: Beperkte mist

Er bestaan diffusers die weinig damp uitblazen. Als je behoefte hebt aan een ‘vuurspuwend’ spektakel, dan wil je vuur zien.

In zo’n geval kan het een teleurstelling zijn als je maar een klein beetje damp ziet in plaats van een mooie stroom aan frisse nevel.

Bekijk ook: beste dieetboek: eindelijk snel en makkelijk afvallen?

Nadeel 3: Stroomvoorziening

Veel aroma diffusers werken via de stroomkabel. Je hebt dus een stopcontact in de buurt nodig. Dit wil zeggen dat het apparaat is gebonden aan een vaste plek.

Als je niet steeds het apparaat steeds wilt versjouwen richting een andere kamer. Is het misschien een optie om te kiezen voor meerdere diffusers in je woning. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een draadloze vernevelaar. Dit is erg handig voor in de auto of op vakantie.

Hieronder vind je 3 aroma diffusers van het merk Seidon. Deze selectie is tot stand gekomen op basis van eigen ervaring en reviews van anderen. Zo heb je een beeld van hoe zo’n diffuser er precies uitziet.

Seidon™

Bevochtiger | Geur verspreider
44
97
 • Gratis e-book
 • Touch screen
 • 3 unieke timers
 • 200 ML inhoud
 • 50 m² bereik
 • LED lampje

Seidon™

Aroma diffuser | Geur verspreider
44
95
 • Gratis e-book
 • Knop bediening
 • 3 unieke timers
 • 200 ML inhoud
 • 50 m² bereik
 • LED lampje

Seidon™

Olie diffuser | Aroma vernevelaar
39
95
 • Gratis e-book
 • Knop bediening
 • 3 unieke timers
 • 200 ML inhoud
 • 50 m² bereik
 • LED lampje

Conclusie: voordelen aroma diffusers

Een aroma diffuser is een leuke accessoire voor in huis. Bij Happygoodies vinden we vooral de mogelijkheid om heilzame kruiden door je woning te verspreiden een van de grootste voordelen. Als het namelijk even tegenzit, gebruiken we de kracht van etherische oliën om zowel lichaam als geest te kalmeren of tot rust te brengen.

Over het algemeen vinden we dat de bediening soepel verloopt. Want je kunt eenvoudig de kleur en de intensiteit bepalen. Desondanks mag de samenwerking met slimme speakers wat verbeterd worden. Het werkt namelijk alleen als je het product wilt aan of uitschakelen.

Kortom, als je de voordelen en de nadelen afweegt tegen elkaar, kun je zeggen dat je meer plezier beleeft aan het product dan dat je nadeel ondervindt aan de minpunten. En natuurlijk is deze beslissing aan jezelf. Laat je dus vooral niet beïnvloeden als je deze lijst eenmaal hebt gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *