Detox sapjes maken

Detox sapjes zelf maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Het is geen toeval dat veel van de alternatieve methoden om met stress om te gaan, draaien om gezond eten en veel water drinken. Er zijn dus ook talloze voordelen verbonden aan het maken en drinken van detox sapjes, variërend van gewichtsverlies tot anti-verouderingseigenschappen. 

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens van die dagen dat ons dieet niet helemaal optimaal is. Misschien heb je de avond ervoor wat gedronken met vrienden of misschien is je baas bijzonder veeleisend en kun je gewoon niet nog een stressvolle dag aan.

Wat de redenen ook mogen zijn, het is belangrijk om enkele trucs achter de hand te hebben om je zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen, om mogelijke negatieve langetermijneffecten te voorkomen.

En terwijl de meeste mensen gaan hardlopen, naar de sportschool gaan of nog een rondje gaan drinken om met stress om te gaan, zijn er andere manieren die veel veiliger en gunstiger zijn voor je lichaam. 

Dus of je er gewoon weer goed uit wilt zien en je geweldig wilt voelen of op zoek bent naar manieren om te voorkomen dat je in de toekomst weer gestrest raakt. Dit artikel geeft je de benodigde informatie over hoe je effectief kunt ontgiften met zelfgemaakte groente- en fruitsapjes.

Wat is ontgiften?

Voordat we juicen als ontgiftingsmethode uitsplitsen, laten we eerst bespreken wat ontgiften eigenlijk is. Kort gezegd is detoxen een proces dat lijkt op het reinigen van je lichaam. Het afvoeren van gifstoffen die zich in de loop der tijd in je lichaam hebben opgehoopt.

De reden waarom je je lichaam wilt ontgiften is omdat er veel giftige stoffen zijn, waaraan we dagelijks worden blootgesteld. De meeste mensen beseffen niet dat deze gifstoffen zich in hun lichaam ophopen en schade toebrengen aan organen en immuunsysteem. 

Hoewel het menselijk lichaam een eigen ontgiftingssysteem heeft, kan je lichaam nooit alles zelf afvoeren. Daarom moeten we ons lichaam helpen en regelmatig detoxen. De beste manier om je lichaam te ontgiften is door een detox dieet in je levensstijl op te nemen. 

Een detox dieet is een korte-termijn eetplan dat je lichaam helpt om gifstoffen uit te drijven. Er zijn veel verschillende soorten detox diëten, maar een bekende methode is het sapkuur schema van drie dagen.

Detox sapjes vs. Sapkuur schema

Zoals we hebben vastgesteld is het drinken van detox sapjes een geweldige methode om je lichaam te reinigen. Het is een vorm van reiniging waarbij je sappen drinkt, gezond eet en alcohol, koffie en andere dranken vermijdt die een reactie in het lichaam kunnen uitlokken.

Er zijn verschillende soorten reinigingen die je kunt doen, maar de populairste is een sapkuur schema. Bij een sapkuur drink je gedurende een bepaalde tijd alleen maar sap, meestal 3-5 dagen. Als je een sapkuur doet, beperk je je lichaam om vast voedsel te eten, alleen sap is toegestaan. Dit wordt gedaan om een aantal redenen, zoals:

– Een manier om de spijsvertering van je lichaam te resetten. Als je lange tijd ongezond hebt gegeten, kan je spijsverteringsstelsel daaraan gewend raken en gezond voedsel niet meer zo goed kunnen verwerken. Een sapkuur kan helpen om je spijsverteringsstelsel te resetten en het weer in staat te stellen gezond voedsel te verwerken.

– Als een manier om je lichaam te ontgiften. Als we eten, wordt een bepaalde hoeveelheid van het voedsel afgebroken en omgezet in energie. De rest van het voedsel wordt in ons lichaam opgeslagen als afval.

Door jezelf te beperken in het eten van vast voedsel, geef je je lichaam een pauze in het verwerken van voedsel, zodat het zich kan concentreren op het opruimen van al het afval in je lichaam. Dit proces wordt een “detox” genoemd.

Direct beginnen met detoxen? Bekijk dit>>

Voordelen voor gezondheid en welzijn

Het maken van detox sapjes is een van de beste manieren om je lichaam te ontgiften. Een sapkuur is vooral effectief omdat je het meeste haalt uit elke voedingsstof in het voedsel dat je consumeert. In vergelijking met vast voedsel, kun je met sapjes een grotere hoeveelheid groenten en fruit consumeren.

Zo kun je makkelijk aan je dagelijkse voedingsbehoeften voldoen. Dit terwijl je binnen je caloriebudget voor die dag blijft. Dit zijn slechts een paar van de voordelen van sappen voor je gezondheid en welzijn.

– Door te juicen krijgt je een grote hoeveelheid antioxidanten binnen. Dit kan de oxidatie van cellen en de ontwikkeling van ziekten zoals kanker helpen afremmen.

– Juicen kan ook helpen voorkomen dat je hart- en vaatziekten ontwikkelt. Dit komt vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten dat de oxidatieve stress in je bloedvaten kan verminderen.

– Sappen kan een geweldige manier zijn om je inname van vezels te verhogen. Dit kan helpen bij het behouden van een normale darmfunctie en bij gewichtsbeheersing.

– Door te juicen krijg je grote hoeveelheden vitaminen en mineralen binnen, zoals vitamine C, calcium, kalium en ijzer.

– Door het hoge vitamine A-gehalte in wortelsap kun je ook de gezondheid van je ogen en huid verbeteren.

Detox sapjes voor ontgifting en welzijn

Wil je detox sapjes maken om te ontgiften? Gebruik dan recepten met een combinatie van fruit en groenten. Sommige combinaties zijn geweldig om het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam op gang te brengen.

Sap van bosbessen en boerenkool

Van bosbessen is aangetoond dat ze veel gezondheidsvoordelen hebben. Ze kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen en de hersenfunctie verbeteren. 

Boerenkool is een ander soort supervoedsel dat boordevol vitaminen en mineralen zit, zoals ijzer en calcium.

Kiwi- en sinaasappelsap

Kiwi’s zijn goed voor de spijsvertering en zitten vol antioxidanten. Sinaasappels zijn ook rijk aan antioxidanten en kunnen de gezondheid van je huid en ogen helpen verbeteren.

Sap van wortels, appels en gember

Wortels bevatten veel antioxidanten en kunnen de gezondheid van je ogen en huid verbeteren. Appels bevatten ook veel antioxidanten en zijn goed voor de spijsvertering. 

Gember heeft veel voordelen voor de gezondheid, zoals het verminderen van misselijkheid en het verbeteren van je immuunsysteem.

Voor meer inspiratie? Check ons sapkuur schema voor 5 dagen. Wil je ook afvallen en je lichaam ontgiften>>

Conclusie

Het maken van detox sapjes een geweldige manier om je lichaam te ontgiften en je dagelijkse inname van vitaminen en mineralen te verhogen. Je gezicht straalt binnen no-time weer helemaal en je ziet er prachtig uit. Je voelt je goed en wilt voorkomen dat je in de toekomst weer gestrest raakt. 

Er zijn veel voordelen verbonden aan juicen als ontgiftingsmethode. Je kunt er bijvoorbeeld een grote hoeveelheid fruit en groenten mee consumeren in korte tijd. Ook geeft het je spijsverteringsstelsel rust, zodat het zich kan richten op het reinigen van je lichaam van gifstoffen.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs