Zelfvertrouwen vergroten: 5 tips voor meer zekerheid

Zelfvertrouwen vergroten

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Iedereen voelt zich wel eens onzeker! Sommige mensen wat meer dan anderen, maar niemand komt boordevol zelfvertrouwen op deze wereld. Gelukkig bestaan er genoeg dingen die je vrij makkelijk kunt doen om je zelfvertrouwen flink te vergroten.

Allereerst is het van belang om jezelf bewust te worden van je innerlijke criticus. Denk bijvoorbeeld aan de mate waarop je twijfelt aan jezelf en misschien wel continu zegt tegen jezelf dat je niet goed genoeg bent.

Ook als je van buitenaf belast wordt met factoren die je zelfbeeld omlaag halen, dan zul je toch actie moeten ondernemen om dit weer op te bouwen. In deze blog vind je daarom 5 bruikbare tips voor meer zelfvertrouwen!

Zelfvertrouwen vergroten

Zelfvertrouwen vergroten

Veel mensen hebben de neiging om zichzelf te gedragen, zodat dit overeenkomt met hun persoonlijke zelfbeeld. Wil je echter blijvende veranderingen aanbrengen?

Dan zul je de manier waarop je naar jezelf kijkt drastisch moeten veranderen. Gun jezelf deze vrijheid en gebruik onderstaande tips om je zelfvertrouwen vergroten. Of je kijkt naar een cursus zelfvertrouwen om je geestelijke gezondheid te verbeteren.

Tip 1. Visualiseer jezelf zoals je wilt zijn.

Visualisatie is een effectieve manier om een ​​innerlijk beeld van jezelf te vormen waar je trots op bent. Heb je weinig vertrouwen in jezelf, dan heb je meestal ook een slechte waarneming van jezelf.

Probeer daarom eens te oefenen met het visualiseren van een fantastische versie van jezelf. Doe je dit elke avond net voordat je slaapt, dan zul je merken dat je zelfvertrouwen binnen no-time zal vergroten.

Misschien ook interessant:

Tip 2. Motiveer jezelf met positieve uitspraken.

We hebben de neiging om snel te geloven wat onze gedachten ons continu voorschotelen. Stel je hebt een gruwelijke hekel aan je uiterlijk, dan kun je hier ongetwijfeld verandering in brengen. Je wilt tenslotte je persoonlijke zelfvertrouwen vergroten.

Probeer daarom de volgende keer als je in de spiegel kijkt iets positiefs te zeggen over jezelf. Motiverende uitspraken werken normaal gesproken een stuk beter, als je hardop praat tegen jezelf. Het is belangrijk dat je jezelf ook daadwerkelijk kunt horen.

Om ervoor te zorgen dat je deze uitspraken makkelijker accepteert, probeer je elke uitspraak in een vraag om te buigen. Je zegt bijvoorbeeld:

“Waarom ben ik zo goed in het maken van groene smoothies?” in plaats van “Ik ben zo goed in het maken van groene smoothies“.

Biologische gezien gaan onze hersenen automatisch op zoek naar het antwoord van een vraag, zonder daarbij te checken of de vraag serieus is bedoeld. Door dit soort vragen aan jezelf te stellen, zul je steeds opnieuw een positief antwoord krijgen.

Doe je dit regelmatig dan krijg je snel een positiever zelfbeeld. Wat ons betreft een prima techniek om je zelfvertrouwen flink te vergroten en op te bouwen.

Tip 3. Doe elke dag één ding waar je bang voor bent.

Het zal je misschien verbazen maar je bent sowieso niet de enige persoon die wat onzeker is over zichzelf. Veel andere mensen op deze wereld hebben ook last van onzekerheid. Het is daarom belangrijk dat je jezelf niet onderschat. Je bent namelijk een stuk beter dan je denkt!

De beste manier om je zelfvertrouwen te vergroten, is door rechtstreeks om te gaan met je datgene waar je bang voor bent. Door jezelf elke dag te confronteren met je angsten, zul je snel zien dat je hiermee je zelfvertrouwen kunt verbeteren.

Tip 4. Trek je innerlijke criticus in twijfel.

Misschien geef je al veel te lang de meest onterechte kritiek op jezelf. Heb je daarbij ooit het gevoel gehad dat deze kritiek je veel verder heeft gebracht in je leven? Probeer jezelf daarom ook eens goed te keuren en je zult zien wat er allemaal kan gebeuren.

Als je last hebt van een laag zelfbeeld, dan bestaat de kans dat je innerlijke criticus overtoeren maakt en dus ook behoorlijk onnauwkeurig is geworden.

Denkt je bijvoorbeeld dat je een mislukkeling bent? Stel jezelf dan eens de volgende vraag:

‘Welk bewijs heb je om te denken dat je een mislukking bent?’ en “Welk bewijs is er om te denken dat je géén mislukking bent?”

Vaak zul je vrij snel zien dat er veel meer bewijs is om te denken dat je helemaal geen mislukkeling bent. Confronteer jezelf hiermee en je zelfvertrouwen zal binnen no-time vergroten. In dit artikel vind je nog een aantal oefeningen om je zelfvertrouwen te versterken.

Tip 5. Probeer mindfulness om je zelfvertrouwen te vergroten

Onze laatste tip is misschien wel de beste manier om je zelfvertrouwen te vergroten. Mindfulness geeft je namelijk onwijs veel inzichten over je bewustzijn. Soms kan een simpele mindfulness oefening al behoorlijk verschil maken betreft de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Je kunt naast bepaalde oefeningen ook een mindfulness cursus volgen. Wij hebben positieve ervaring met de cursus mindfulness voor het dagelijks leven van Happy with Yoga. Misschien ook wel iets voor jou?

Mocht je meer willen weten over mindfulness, dan is het een goed idee om rond te kijken op deze pagina. In dit artikel vind je tips voor meer rust & balans in je leven.

Dichter bij jezelf zijn, betekent ook meer rust en vreugde. Tijdens de cursus word je wakker geschud om weer van elk moment van je leven te genieten.

Zelfvertrouwen vergroten cursus

Begin bijvoorbeeld een leerzame cursus waardoor je zelfvertrouwen een flinke boost krijgt. Met onderstaande leerprogramma krijgen de deelnemers hun gevoel van zekerheid weer terug.

Genoeg mensen in Nederland twijfelen aan zichzelf. Ze hebben het geloof in eigen kunnen verloren of houden zich liever op de achtergrond vanwege hun onzekerheid.

De cursus zelfvertrouwen rekent af met twijfel en afhankelijkheid. Het is de weg naar acceptatie en waardering. Maar in hoeverre kunnen cursussen je zelfvertrouwen verbeteren? Lees het programma hier in de onderstaande button.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs