Meditatie apps: de béste meditatie apps van 2022

Meditatie apps

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Meditatie brengt méér rust in je leven. Vooral met alle drukte van vandaag de dag, is een rustgevend momentje voor jezelf ontzettend belangrijk. Gebruik onderstaande meditatie apps om weer even helemaal zen te worden met alles om je heen.

Zonder dat we onszelf er van bewust zijn, brengen we het grootste gedeelte van de dag door in onze gedachten. Dingen vanuit het verleden of toekomst, passeren meerdere malen per dag de revue. Terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is.

Voor meer info over het onderwerp mediteren, verwijzen we jullie graag eerst naar ons artikel hierover. Zeker handig als je eigenlijk pas net begint met mediteren!

De beste meditatie apps van 2022

Hier op de redactie van Happy Goodies hechten wij veel waarden aan geluk en positiviteit. Alle apps uit het lijstje hieronder zijn door ons persoonlijk getest. Hiermee hopen we dat jullie zoektocht naar de beste app voor betere meditatiesessies niet lang hoeft te duren.

1. Headspace

Een van de beste meditatie apps van 2019 blijft toch wel de app genaamd ‘Headspace‘. Aan de hand van een paar simpele sessies maakt iedereen vrij eenvoudig kennis met het concept van meditatie.

Voor gebruikers is de gratis versie een prima manier om wat ervaring op te doen. Kies je voor een abonnement dan biedt Headspace een uitgebreide bibliotheek boordevol met verschillende oefeningen die meer rust brengen in je hoofd.

Meditatie apps

In principe is de app bedoelt om wat meer ruimte te creëren in je hoofd. Vandaar natuurlijk ook de naam ‘Headspace’. Het trainen van je geest wordt via korte meditatiemomenten gestimuleerd.

Vooral de tiendelige (gratis) cursus voor beginners is een echte aanrader! De app is te downloaden op je smartphone of tablet voor Android en iOS.

Download: iOS/Android

2. Insight Timer

Insight Timer is meer dan alleen een meditatie app. Het voelt namelijk direct alsof je deel uitmaakt van een hechte community.

Deze app gebruiken wij het meest van ze allemaal. Je krijgt hier namelijk ook zonder betaald abonnement toegang tot ontzettend veel meditatiesessies.

Als gebruiker kies je de sessie waar je op dat moment behoeften aan hebt. Dit kan een ademhalingsoefening zijn, of een mindfulness oefening voor meer focus, minder stress en paniek enz.

Verder is ook de timerfunctie van Insight Timer handig. Je hebt namelijk ontzettend optie om deze volledig na wens in te stellen.

Bovendien houdt de app exact bij hoeveel dagen je achter elkaar hebt gemediteerd en stuurt die een reminder als je op die dag nog geen sessie volbracht hebt.

Download: iOS/Android

3. Let’s Meditate

Een simpele app voor zowel Android als iOS is ‘Let’s Meditate’. Het design is vrij eenvoudig gehouden waardoor je als gebruiker het overzicht blijft houden wat betreft de beschikbare meditatiesessies.

Wat bovendien enorm handig is, dat is de mogelijkheid om de gewenste sessies vooraf te downloaden. Zo kun je zelfs als je geen internetverbinding hebt op je smartphone of tablet gebruik maken van deze app.

Download: iOS/Android

Misschien ook interessant:

4. Prana Breath

Deze meditatie app is misschien een stuk minder bekend als Headspace, echter zijn de functies volledig gratis en doen ze eigenlijk precies wat je ervan zou verwachten.

Bij Prana Breath ligt de focus vooral op het ademen. Klinkt saai, maar dit is voor veel mensen al moeilijker dan je denkt.

Dankzij de simpele lay-out wordt het voor gebruikers vrij eenvoudig gemaakt, om de focus te leggen op hun ademhaling.

Verder biedt deze meditatie app natuurlijk ook andere oefeningen. Deze werken volgens hetzelfde principe zodat je als gebruiker heerlijk kunt ontspannen binnen enkele minuten.

Download: iOS/Android

5. Waking Up

Deze meditatie app is bedacht door Sam Harris en is een prima app voor beginners en gevorderden. Dankzij de fijne begeleiding wordt mediteren makkelijk gemaakt voor iedereen.

De app ‘Waking Up’ geeft je de kans om deze ware ‘lifehack’ gratis uit te proberen.

Meditatie apps

Naast allerlei mogelijkheden om beter te leren mediteren, biedt de app van Sam Harris ook verschillende luistersessies. Handig mocht je wat bruikbare informatie omtrent het onderwerp willen leren.

Zo kom je als gebruiker precies te weten waar het bij meditatie en mindfulness omdraait. Ook leer je hoe je de verschillende vormen van meditatie kunt toepassen in de praktijk.

De app ‘Waking Up’ is daarom zeker de moeite waard om zelf eens uit te proberen!

Download: iOS/Android

6. Calm

Nog een relatief bekende app voor betere meditatiesessies is de app ‘Calm‘. Beschikbaar voor zowel iOS als Android biedt deze app gratis en betaalde opties voor gebruikers.

Bovendien helpt de app om beter in slaap te vallen ’s nachts en kun je aan de hand van ondersteundende muziek, jouw meditatiesessies volledig naar wens instellen.

Ook de lay-out wordt door ons als zeer positief ervaren. Deze is gewoon gebruiksvriendelijk en kent weinig problemen. Open de app en wordt binnen no-time helemaal zen!

Download: iOS/Android

Cursus mindfulness

Wil je pas echt genieten van de positieve effecten van mindfulness? Neem dan een cursus mindfulness en reken af met stress en creëer rust in je leven.

Zo’n cursus bevat een dagelijks stappenplan voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met mindfulness! Hier lees je onze review van de cursus mindfulness voor het dagelijks leven.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

10 reacties

  1. Ik probeer juist verre van mijn telefoon te blijven bij het mediteren, heb ene paar apps geprobeerd maar ik vind het afleiden. Het stoort me in de vrijheid/leegte die ik met mediteren wil

  2. Yesss super article! Maar jullie vergeten de nieuwste Luxury Beauty At Home App. Al van gehoord? Dan kan je straks je Yoga teacher bij je thuis boeken! Echt super fijn..
    Ik voel mij altijd ongemakkelijk tijdens een les en ik ken nog niks of via YouTube weet ik niet of ik de juiste houding aanneem.
    Dus heb super veel zin in de Luxury Beauty services aan huis!

    Groetjes Danique Motzheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs