De lekkerste limonade van citroen zelf maken

Citroen limonade zelf maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In deze blogpost leer je de lekkerste limonade van citroen zelf maken. Een verfrissend drankje waar je op een bloedhete zomerdag van kunt genieten. Veel mensen maken limonade van citroensap, maar omdat de oliën in de citroenschil veel smaak en aroma’s bevatten, gaan we die smaken deze keer ook aan de limonade toevoegen.

Recept voor zelfgemaakte citroenlimonade

Het verschil tussen deze zelfgemaakte limonade en de ‘standaard’ variant uit de supermarkt, zul je gegarandeerd proeven. Voor 1200 ml van deze authentieke citroenlimonade heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 á 6 citroenen
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1200 ml water

    Extra:
  • muntblaadjes
  • vanille-extract
  • zout

Hoe maak je de lekkerste limonade van citroen?

Voor de lekkerste limonade van citroen heb je 5 á 6 citroenen nodig. Je kunt eventueel ook een mix maken met limoenen en sinaasappels. Probeer de citroenen zo goed mogelijk te wassen. Voelt de schil wasachtig, gebruik dan warm in plaats van koud water en schrob de citroenen schoon.

Zoals je hierboven hebt gelezen, bevat de citroenschil veel oliën die kunnen we mooi extraheren en straks aan de limonade toevoegen. Schil vervolgens de citroenen met een dunschiller en probeer zoveel mogelijk wit van de schil te laten zitten.

Op zoek naar leuke glazen en kannen? Je drink een zelfgemaakte limonade in mooi glaswerk. Bestel theeglazen hier>>

Bewaar de citroenen en mix de citroenschil met een cup kristalsuiker goed door elkaar. Je kunt aan het mengsel eventueel een paar druppels vanille-extract, muntblaadjes en een klein snufje zout toevoegen. Dit bedek je met vershoudfolie en laat je minimaal 4 tot 12 uur in de koelkast staan.

De toevoeging van suiker zorgt ervoor dat essentiële oliën uit de citroenschil worden gehaald. Dit geeft uiteindelijk de authentieke smaak aan onze limonade van citroen. Vervolgens brengen we vijf kopjes koud water aan de kook. Zodra het water begint te koken haal je de pan van het vuur en voeg je het mengsel van citroen en suiker toe aan de pan. Roer dit goed door elkaar totdat alle suiker is opgelost.

Limonade van citroen zelf maken

Vervolgens haal je het citroen- en suikermengsel door een zeef en laat je rustig afkoelen. In de tussentijd pers je de citroenen uit en bewaar je het sap. Wacht met toevoegen van het sap totdat het mengsel op kamertemperatuur is afgekoeld. Je wilt voorkomen dat de smaak van het citroensap deels verloren gaat.

Proef de limonade en voeg eventueel nog wat extra suiker of citroensap toe. Zet de limonade koud en serveer met een paar blokjes ijs. Laat vooral even weten in de comments wat je van dit recept vindt.

Volgens de redactie van Happy Goodies is dit de allerlekkerste limonade van citroen waarvan de authentieke smaak je ongetwijfeld zal verbazen. Verrassend genoeg kun je dit recept binnen no-time thuis maken. Het ideale drankje voor een warme zomerdag!

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs