Beste online yoga cursus: de weg naar bewustzijn

Beste online yoga cursus

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Iedereen die mindfullness beoefent, beschouwt yoga als onmisbare factor. Er bestaan veel manieren om jezelf te trainen om in het hier-en-nu te blijven, terwijl je je soepelheid en evenwicht ontwikkelt. En omdat we continu op zoek zijn naar een gelukkiger leven en meer bewustzijn, maak je in dit artikel kennis met de beste online yoga cursus.

Het is wetenschappelijk bewezen dat zo’n yogaopleiding het mogelijk maakt om evenwichtig en bewuster te leven. Je kent natuurlijk mindfulness. Dit kun je uitvoeren voor verschillende einddoelen; om je gezondheid en welzijn in eigen hand te nemen of je te genezen. Maar je kunt ook mindfulness oefeningen combineren met yoga.

Zo’n online yogaopleiding is bijv. niet te vergelijken met simpele lichaamsoefeningen. Het reikt een veel breder spectrum aan bewegingen. Mocht je nu geïnteresseerd zijn, dan is het een goed idee om rond te kijken op deze pagina. In dit artikel verkennen we eersteklas yogacursussen die je het beste online kunt volgen.

Beginnen met yoga kan iedereen. Een van de beste manieren om dat te doen is met de online cursus van Happy with Yoga>>

Wat is yoga?

Voordat we de beste online yoga cursus behandelen, geven we eerst de betekenis ervan. Yoga kennen we van het Sanskriet en betekent eigenlijk het verenigen van lichaam en geest. Yoga bestaat al duizenden jaren en kun je zien als een fysieke, mentale en spirituele praktijk.

Er bestaan veel soorten yoga. Elk type omvat een eigen set aan regels, eigenschappen en creëert eenheid tussen lichaam en geest. Je kunt bijv. denken aan yoga nidra. Dit is een vorm van slaapmeditatie waarbij je vooral bezig bent geleide meditatieoefeningen.

Iedereen heeft wel eens last van stress en weet dat het slechte gevolgen heeft voor je gezondheid. Wanneer je met regelmaat yogaoefeningen doet, verlaag je de hoeveelheid stress in je lichaam. Zo creëer je meer energie, je bent gelukkiger en over het algemeen een stuk gezonder.

Yoga vermindert niet alleen stress en angst. Het verlaagt ook je bloeddruk en hartslag terwijl je in een staat van rustgevend bewustzijn komt. Daarnaast zorgt het beoefenen van yoga voor een ander gezondheidsvoordeel. Het verhoogt namelijk je concentratie. Je kunt je zo veel langer op één dingen concentreren in plaats van continu afgeleid te zijn door externe factoren.

Bovendien betekent yoga ook het ervaren van eenheid tussen het individu en de kosmos. Dit houdt wel in dat je de oefeningen regelmatig moet volgen. Het is belangrijk dat je er meer mee doet dan alleen erover praten. Je zult dus actief moeten deelnemen aan de cursus of opleiding, wil je deze verbondenheid kunnen ervaren.

Yoga wil eigenlijk zeggen dat je vloeiend van de ene houding naar de andere beweegt. En om je een extra steuntje in de rug te geven, kun je het beste een online yoga cursus volgen. Tijdens een cursus yoga voor beginners leer je bewust te worden van je lichaam, ademhaling en geest.

Beste online yoga cursus

Waarom zou je een yoga opleiding volgen?

De afgelopen maanden krijgen we steeds vaker de vraag waarom je een yoga opleiding zou kunnen volgen. Er zijn meerdere redenen waarom mensen kiezen voor yoga. De echte reden is wat ons betreft om je lichamelijke oriëntatie en je innerlijke blik op de wereld in balans te brengen.

Je kunt een yoga cursus volgen om je lichaamshouding te verbeteren of simpelweg om je gedachtes in het hier-en-nu te krijgen. Of je begint met mediteren om bijvoorbeeld stress en emoties te verwerken.

Wanneer je je flexibiliteit wilt vergroten, dan vereist het dat je je lichaam strekt op een manier die je waarschijnlijk niet voor mogelijk had gehouden.

Door een extra flexibel lichaam voorkom je blessures in de toekomst en je kunt je zelfs jonger beginnen te voelen.

Hoe werkt Yoga?

Yoga werkt op verschillende manieren. Het zijn subtiele oefeningen die je gevoel van eigenwaarde verbeteren of veranderen. En dit terwijl je verschillende oefeningen uitvoert op bijvoorbeeld een mat, deken of andere zachte ondergrond.

Tijdens yoga ben je bewust van je ademhaling en je let op je buik die bij elke adem op en neergaat. Met yoga kun je meer dan enkel calorieën verbranden of je spiermassa vergroten. Het betekent dat je je lichaam en geest traint.

Dit komt door de verschillende houdingen die je aanneemt in combinatie met buikademhaling en meditatie. Daarnaast kan het je slaap verbeteren als je regelmatig yoga beoefent.

In dit artikel vind je 3 voordelen van diepe slaapmeditatie.

Misschien ook interessant

Beste online yoga cursus

Happygoodies brengt je de beste online yoga cursus en opleidingen die je op dit moment kunt beoefenen. Yoga geeft ons kracht en daarom willen we jullie op de hoogte brengen van deze lessen. Bekijk de online cursussen hieronder en wie weet vind je hier wel een leuke methode die bij je past.

1. Detox yoga cursus

Deze beste online yoga cursus is voor iedereen die afvalstoffen uit het lichaam wilt verwijderen. Als je met deze cursus begint, is het mogelijk je lijf te detoxen. Zo heb je de kans op meer energie en voel je je fitter in je eigen lichaam.

Lees ook: detox sapkuur 3 dagen zelf maken

2. Yoga armbalance cursus

In de yoga armbalance cursus omarm je de kracht van yoga het beste. Deze diepgaande methode waar je op toegankelijke wijze meer balans ontwikkelt. Het is een cursus die je leert hoe je de juiste spieren traint, waarbij je de juiste focus en mindset tot leven wekt.

Lees ook: wat is mindfulness? Tips en oefeningen voor beginners

3. Yin Yoga voor beginners cursus

Nooit was er een betere online yoga cursus voor beginners. Yin Yoga houdt zich met name bezig met statische houdingen. Word je bewust van deze lichaamshouding en probeer elke stand zo lang als mogelijk aan te houden. Daarbij kun je blokkades en opgebouwde spanningen makkelijker loslaten als je kiest voor Yin Yoga.

Wil je meer weten over mindfulness? Op deze pagina zie je de review over de cursus mindfulness die je begeleidt naar meer rust en ontspanning in het dagelijks leven.

4. Yoga ademhaling cursus

Als je een ademhaling cursus zoekt, kun je het beste yoga combineren met je ademhaling. Deze online yogaopleiding komt met eersteklas tools en technieken die ervoor zorgen dat je evenwichtiger ademt en tegelijkertijd dat je meer aandacht krijgt over je lichaamshouding.

Bekijk ook: groene thee & afvallen: de feiten op een rij

5. Beste yoga en meditatie cursus online

De beste online yoga cursus op het gebied van mediatie en ontspanning. Deze onwijs gave practice bevat honderden yogaoefeningen, lessen en cursussen. Hierdoor beschikt het aanbod over verschillende stijlen, lengtes en methodes. Bovendien zijn de oefeningen online en zijn de practices overal en altijd te volgen.

Ik hoop oprecht dat je geholpen bent met het artikel. De yogacursussen hebben mij ontzettend geholpen en ik beoefen ze regelmatig om tot rust te komen en te ontspannen. Veel liefs! Happygoodies

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs