beste luchtreiniger

Beste luchtreiniger voor in huis: onze top 10

Beste luchtreiniger voor in huis! Heb je last van stof, bacteriën, allergenen en vieze geurtjes in huis? Of ervaar je de klachten van bijvoorbeeld hooikoorts of astma? Wil je 100 % zeker zijn van een schone woonomgeving?

In dit artikel vind je onze top 10 beste luchtreinigers. Allemaal geselecteerd op basis van indrukwekkende producteigenschappen.

De reinigers in deze lijst verbeteren de kwaliteit van de lucht en verminderen stof en fijnstof in huis. Ook rekenen ze per direct af met koolstof en stikstof.

Je ontdekt hier de beste luchtreinigers die zowel frisse als zuivere zuurstof je huis in blazen.

Inhoudsopgave

Wat zijn luchtreinigers?

Luchtreinigers en luchtfilters verbeteren de kwaliteit van de lucht. Het is een mobiele reiniger die in elke kamer zorgt voor een veilige leefomgeving en klimaat.

Luchtreinigers rekenen af met onder andere stuifmeel, huisdierharen rook en rondvliegende pollen. Daarnaast bezorgen alle filters in deze lijst een schone lucht en bieden hulp bij problemen met ademen.

beste luchtreiniger

Om dit mogelijk te maken is elk product uitgerust met een unieke filter en een moderne technologie.

Een luchtreiniger is mobiel en staat veelal op de grond in de slaapkamer, woonkamer of babykamer. Bovendien is het de oplossing voor iedereen die zonder zorgen thuis wil ademhalen.

Uit een onderzoek van de Amerikaanse milieubescherming bleek dat je in huis 2 tot 5 keer meer slechte stoffen hebt rondvliegen dan buiten.

Daarom komen we nu met een reeks beste luchtreinigers.

De 10 beste luchtreinigers voor in huis!

In deze top 10 beste luchtreinigers presenteren we ten eerste een selectie van de beste en meest populaire apparaten in deze categorie.

Ten tweede hebben we alle filters beoordeeld op basis van ervaringen en reviews. Dit om je te helpen bij het maken van een beste en ook de meest logische keuze.

Op basis van de resultaten kun je daarnaast in één oogopslag zien welke luchtreiniger het beste uit de test is gekomen. De luchtreinigers zijn op basis van de volgende kenmerken gekozen:

  • Geluidsniveau
  • Bediening
  • Oppervlakte bereik
  • Koelsysteem
  • Prijs indicatie

Aan de ene kant is een luchtreiniger voorzien van een grote set aan eigenschappen. Als gevolg dat ze weer een uitdaging zijn wat betreft het gevreesde prijskaartje.

Opmerking: Lang niet alle luchtreinigers zijn voor de meeste mensen betaalbaar. Ook hangt er nou eenmaal een prijs aan vast. Daarom is de kans dat je een luchtreiniger koopt zonder de nieuwste functies en mogelijkheden aanwezig.

Misschien ook interessant:

#10. Clean air optima 2 stuks

Op de tiende plek in deze top 10 beste luchtreiniger staat de Clean air optima. Dit slanke model is 92 [cm] hoog en kan bovendien ontzettend veel lucht verplaatsen.

De ventilator is voorzien van een timer functie. Je hebt de keuze uit 1, 2, 4 of 8 uur en drie snelheden. Je kunt hem ook op gewenste tijdstippen aan of uit zetten.

De Clean air optima past bij elk interieur en beschikt over een stille maar krachtige ventilator. Ook de afstandbediening en knopjes zijn comfortabel in gebruik.

Clean air optima 2 stuks

Geluidsniveau: < 25 dB

Bereik: 15 m²

Bediening: Toetsen, afstandsbediening

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 8 uur

Prijsindicatie: 269,-

bol.com beoordeling
4.6/5

Bezorg jezelf een fijne lucht, een goede atmosfeer en geniet tijdens de zomermaanden van een extra hulp in je huis.

#9. Ecolamp luchtreiniger

De ecolamp is een stille luchtreiniger en heeft een uiterst krachtige werking op grote ruimtes. Je merkt direct een verbetering in luchtkwaliteit wanneer je het apparaat even aan hebt staan.

De sterke Hepa-filter zuivert de lucht van allerlei vijanden. Zo is de omgeving voor iedereen veilig die last heeft van hooikoorts, huismijt en allergieën.

Grote ruimtes tot 60 vierkante meter is het bereik van dit model. Het Philips uv-reiniging systeem maakt bovendien bacteriën en beestjes in de lucht onschadelijk.

Ecolamp luchtreiniger

Geluidsniveau: < 32 dB

Bereik: 60 m²

Bediening: Toetsen,

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: n.t.v.

Prijsindicatie: 99,95

bol.com beoordeling
4.6/5

Binnen 24 uur merk je de resultaten van een gezonde, frisse en schonere lucht. De ecolamp heeft 2 snelheden en is gemakkelijk in onderhoud.

#8. Hepa luchtreiniger

Ook deze beste luchtreiniger uit onze top 10 is ultra stil en heeft een digitale bediening. De Hepa luchtreiniger van clean air optima zuivert de lucht voor ruimtes tot maximaal 150 vierkante meter.

Opmerkelijk zijn de 6 verschillende schoonmaak technieken. Zo is hij ontzettend effectief en worden 100 % alle deeltjes en veel virussen uit de lucht gehaald.

Ook is hij uitgerust met een sterke Hepa uv-filter voor extra power. Het apparaat kun je overal inzetten bijvoorbeeld op kantoor, senioren omgeving, sport en fitness centrum, lesruimte, nagel studio en meer.

Hepa luchtreiniger

Geluidsniveau: < 20 dB

Bereik: 60 m²

Bediening: Digitaal

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 8 uur

Prijsindicatie: 249,-

bol.com beoordeling
4.6/5

Bijzonder geschikt voor astma, bronchitis, COPD, virussen en iedereen die last heeft van hooikoorts.

#7. Phillips luchtbevochtiger

De prijs van deze ligt een stuk hoger dan andere beste luchtreinigers, maar niet zonder reden. Deze hyper moderne luchtbevochtiger maakt het mogelijk om alle gegevens te beheren van de lucht in je huis.

Dankzij de smartphone App (iOS & Android) kun makkelijk instellen op welk tijdstip, niveau en stand er wordt gereinigd. Zo kun je de reiniging op elk moment van de dag activeren.

De Phillips luchtreiniger heeft een filter die 99,97 % van alle bacteriën en virussen in huis verwijdert. Hij heeft daarnaast voldoende kracht om een kamer van 20 vierkante meter ontzettend snel te zuiveren.

Phillips luchtbevochtiger

Geluidsniveau: < 50 dB

Bereik: 80 m²

Bediening: Air Matters App, display

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 9 uur

Prijsindicatie: 449,-

bol.com beoordeling
4.6/5

Met een slaapstand is de Phillips luchtbevochtiger ook tijdens de nacht uiterst stil. Zijn unieke ontwerp zorgt voor hoge prestaties en een minimaal geluid.

#6. Dyson pure luchtreiniger

Het bedrijf Dyson link je misschien direct aan de beste luchtreiniger voor in huis. Toch beschikt Dyson pure over een aantal krachtige functies om de lucht in je huis grondig te zuiveren.

Denk hierbij aan een 3 in 1 reiniging met ingebouwde luchtfilter, ventilator en verwarmer. Op afstand is hij ook eenvoudig te bedienen via de Dyson link App of Amazon Alexa.

De Dyson pure heeft een setje gevoelige sensoren waardoor slechte stoffen en gassen in de lucht gedetecteerd worden. Dankzij het ingebouwde LCD-scherm kun je in één oogopslag de luchtkwaliteit bewaken.

Dyson pure luchtreiniger

Geluidsniveau: < 64 dB

Bereik: 30 m²

Bediening: Dyson link App, LCD scherm

Luchtstroom: Verkoelend, verwarmend

Timer: 24 uur

Prijsindicatie: 549,-

bol.com beoordeling
4.8/5

Belangrijk om te weten is dat de Dyson pure een geluid van 64 [dB] heeft en over 10 unieke snelheden beschikt.

#5. Compacte UV luchtreiniger

De compacte UV luchtreiniger kost een stuk minder dan een Dyson variant. Hiermee is dit ook een van de goedkopere manieren om de lucht in huis te zuiveren.

Deze luchtreiniger is makkelijk schoon te houden. Dit omdat hij een ergonomisch en gering formaat heeft.

Ondanks het kleine formaat is de zuiverende kracht uitstekend. Sterk genoeg om ruimtes zoals een slaapkamer, kantoor of studeerkamer virusvrij te maken.

Bovendien heeft hij 4 standen en is voorzien van een stille ventilator.

Compacte UV luchtreiniger

Geluidsniveau: < 30 dB

Bereik: 40 m²

Bediening: Schakelaar

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 24 uur

Prijsindicatie: 139,-

bol.com beoordeling
4.1/5

Wat ons betreft is dit één van de beste luchtreinigers voor in huis. Je rekent hiermee per direct af met virussen, pollen en andere nadere geurtjes.

#4. CA-405 Torenventilator

Ook dit model beschikt over een hele reeks functies om de lucht in huis te reinigen. Bijvoorbeeld rekent de filter af met stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen.

De torenventilator creëert een stille luchtstroom en is gemakkelijk te bedienen. Het is vooral de hoge en slanke vorm die ervoor zorgt dat hij past in elk interieur.

Deze beste luchtreiniger bedien je via de toetsen of afstandsbediening om timers en snelheden in te stellen.

CA-405 Torenventilator

Geluidsniveau: < 25 dB

Bereik: 20 m²

Bediening: LED scherm, afstandsbediening

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 8 uur

Prijsindicatie: 149,-

bol.com beoordeling
4.5/5

Bovendien is deze luchtreiniger geschikt voor grote ruimtes en heeft een laag geluid [dB].

#3.CA-508 Luchtreiniger 

Op de derde plek in deze lijst top 10 beste luchtreinigers staat het volgende product: de Hepa CA-508.

De Hepa UV reiniger is voorzien van een sterke filters. Hiermee kunnen deeltjes, geuren en gasvormige stoffen verwijderd worden.

Kies uit 6 standen om grondig de lucht te reinigen. Met een oppervlakte bereik van 200 vierkante meter kun je elke ruimte in huis voorzien van frisse ademlucht.

Het grote bereik maakt deze luchtreiniger ook geschikt voor kantoorruimtes, verzorg- en verpleeghuizen en fitness.

CA-508 Luchtreiniger

Geluidsniveau: < 30 dB

Bereik: 80 m²

Bediening: Digitaal

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 8 uur

Prijsindicatie: 289,-

bol.com beoordeling
4.7/5

Bovendien heeft de ventilator een laag geluid van 28 [dB] en werkt weliswaar met een digitale bediening.

#2. Clean Air Optima Luchtreiniger

De Clean air Optima staat zowel bekend om een ultra-stil geluid als een effectieve reiniging. Het product is digitaal te bedienen en ook geschikt voor ruimtes tot 90 vierkante meter.

Dit apparaat vermindert ongewenste stoffen en infectie gevaren. Zo ontstaat er een zuivere lucht, wat bepalend is voor onze gezondheid en welbevinden.

Met een 5-voudig filtersysteem reken je ook direct af met ongezonde en stinkende ruimtes. De ingebouwde sensor in deze beste luchtreiniger meet ook de temperatuur en luchtvochtigheid.

Bovendien analyseert hij de informatie uit de lucht en communiceert deze via een digitaal scherm.

Clean Air Optima Luchtreiniger

Geluidsniveau: < 25 dB

Bereik: 90 m²

Bediening: Toetsen, digitaal

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: n.v.t.

Prijsindicatie: 359,-

bol.com beoordeling
5/5

Deze reiniger is uitgerust met een zeer krachtige en stille motor. Je kunt kiezen uit 3 standen namelijk de slaapstand, turbo-mode en automatisch.

#1. Dyson pure cool me

De winnaar van deze top 10 beste luchtreiniger is de Dyson pure cool me.

Dankzij het compacte design past ook de pure cool me in elk interieur. Dyson maakt gebruik van een actieve motor en creëert een aangename luchtstroom.

Het bedienen gebeurd via afstandsbediening en moderne display. Zo houd je eenvoudig live de kwaliteit van de lucht in de gaten.

Ook is hij bedoeld voor binnenruimtes tot 15 vierkante meter en produceert een geluid van 59 [dB]. Daarbij biedt de Dyson pure verkoeling, verwarming en zorgt voor een ademlucht vol met zuurstof.

Dyson pure cool me

Geluidsniveau: < 59 dB

Bereik: 15 m²

Bediening: Touchscreen, afstandsbediening

Luchtstroom: Verkoelend, verwarmend

Timer: Ja

Prijsindicatie: 295,-

bol.com beoordeling
4.7/5

Vanwege de ontzettend goede beoordeling en prijs/ kwaliteitsverhouding is deze luchtreiniger de absolute winnaar. Van nachtmodus tot sleep-timer, deze zuiveraar heeft het allemaal.

Conclusie beste luchtreinigers

Kortom, alle luchtreinigers uit onze top 10 van hoge kwaliteit. Het meeste zijn tevens we te spreken over de Dyson Pure Cool Me variant.

Het compacte formaat met de krachtige motor maken deze luchtzuiveraar geliefd bij ontzettend veel mensen.

Bovendien is deze unieke reiniger gemaakt van een actief koolstoffilter en HEPA-filter bestaande uit glasvezel. Zo worden gassen en ultrafijne deeltjes verwijderd (99,95 %) uit de lucht.

Mocht je trouwens vragen hebben over de beste luchtreiniger? Laat even een reactie achter in de comments. We reageren zo snel mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest