Beste luchtreiniger voor in huis | Top 10

beste luchtreiniger

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Hoe staat het ervoor met de luchtkwaliteit in jouw woning? Heb je vaker last van nare geurtjes, stofdeeltjes of andere bacteriën? Of ervaar je klachten van hooikoorts of astma? In deze blog vind je de beste luchtreiniger voor een gezond woonklimaat in huis!

Onderstaande top 10 lijst hebben wij met veel zorg samengesteld. Onze selectie is gebaseerd op de meest belangrijke kenmerken van luchtreinigers. In principe zorgt elke variant voor frisse en vooral zuivere lucht in huis.

Welk type kies je dan uiteindelijk? Dat is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Het is dus van belang dat je goed in kaart brengt waar je wensen en behoeften liggen.

Wat is een luchtreiniger?

De beste luchtreinigers verbeteren de kwaliteit van de lucht in huis. Dankzij het compacte formaat kun je zo’n luchtreiniger makkelijk verplaatsen naar een andere kamer.

Zo ben je verzekerd van een lekker woonklimaat in je hele woning. De meeste luchtreinigers rekenen namelijk af met factoren die de luchtkwaliteit in huis beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Stuifmeel,
  • huisdierharen,
  • tabaksrook,
  • rondvliegende pollen.

Dankzij het compacte formaat kun je de meeste varianten overal in huis kwijt. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, slaapkamer, woonkamer of babykamer. Je zet hem ongeveer neer op dezelfde plaats als een aroma diffusers.

Net zoals bij een keukenmachine is het design vrij compact gehouden. Zo kun je de luchtreiniger altijd wel ergens kwijt, zonder dat hij veel plaats in beslag neemt.

beste luchtreiniger

Wat doet een luchtreiniger?

Een luchtreiniger reinigt de lucht van schadelijke stoffen. Ondanks dat je deze kleine deeltjes met het blote oog niet kunt zien, komt er elke dag een grote hoeveelheid van deze deeltjes via je luchtwegen in je longen terecht.

Uit een onderzoek van de Amerikaanse milieubescherming blijkt dat er binnenshuis twee tot vijf keer meer schadelijke stofdeeltjes rondvliegen dan buiten.

Veel mensen merken hier weinig van, anderen ervaren dit als een regelrechte ramp. Luchtreinigers zorgen dat je snel afscheid kunt nemen van onzichtbare bacteriën, virussen en nare geurtjes in huis. Het principe werkt net even iets anders als een diffuser voor thuis.

De beste luchtreinigers voor een gezonder woonklimaat!

In deze lijst vind je de beste luchtreinigers voor een optimaal woonklimaat in huis. Elke variant is nauwkeurig beoordeeld op basis van belangrijke kenmerken, online reviews en ervaringen van gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Geluidsniveau
  • Bediening
  • Oppervlakte bereik
  • Koelsysteem
  • Prijsindicatie

Soms beschikt een luchtbevochtiger over een veelbelovend setje kenmerken. Het logische gevolg hiervan is dat er dan ook direct een torenhoog prijskaartje aanhangt. Dankzij deze top 10 lijst zie je hopelijk in één oogopslag welke variant het beste bij je budget past.

1. Dyson pure cool me

De winnaar van deze top 10 lijst is de Dyson Pure Cool Me. Hij is wat ons betreft de beste luchtreiniger voor elke woning. Hij maakt gebruik van een Core Flow technologie en kan zo binnen no-time een aangename luchtstroom creëren in huis.

Gebruik de afstandsbediening of het display om het product te bedienen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de kwaliteit van de lucht regelen en zie je met welke snelheid de luchtstroom door je woning raast.

Hij is geschikt voor binnenruimtes met een oppervlak van 15 vierkante meter. De Dyson Pure cool me bezorgt je daarbij een geluid van 59 [dB]. Ook brengt hij je huis verkoeling, verwarming en blaast de krachtige motor frisse zuurstof door je woning.

Dyson pure cool me

Geluidsniveau: < 59 dB

Bereik: 15 m²

Bediening: Touchscreen, afstandsbediening

Luchtstroom: Verkoelend, verwarmend

Timer: Ja

Prijsindicatie: 295,-

bol.com beoordeling
4.7/5

Vanwege zijn goede beoordeling en prijs/ kwaliteit verhouding vinden we deze variant de absolute winnaar. Van nachtmodus tot sleep-timer, de Dyson heeft het allemaal.

2. Clean Air Optima Luchtreiniger

De Clean air Optima heeft een ultra-stil geluid en komt met een effectief reinigingsprogramma. De filter zuivert namelijk 99,97 % van alle ongezonde luchtjes in huis. Je kunt zelfs de luchtkwaliteit monitoren via het digitale scherm aan de bovenkant.

Het product bereikt ruimtes tot wel 90 vierkante meter. Je gebruikt hem voornamelijk in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer en andere behandelruimtes. Zo verminder je ongewenste stoffen en infectie gevaar in je woning. Een zuivere lucht bepaalt per slot van rekening onze gezondheid en daar wil je natuurlijk verstandig mee omgaan.

Met een 5-voudig filtersysteem reken je snel af met vieze luchtjes in grote ruimtes. De sensor meet daarbij ook de temperatuur en luchtvochtigheid. Zo analyseert hij de luchtkwaliteit en communiceert deze via het digitale scherm.

Clean Air Optima Luchtreiniger

Geluidsniveau: < 25 dB

Bereik: 90 m²

Bediening: Toetsen, digitaal

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: n.v.t.

Prijsindicatie: 359,-

bol.com beoordeling
5/5

Deze luchtreiniger beschikt over een krachtige en stille motor met een geluid van maximaal 50 dB. Je kunt kiezen uit 3 standen; de slaapstand, turbo-mode en automatisch. Voldoende opties om je huis een boost aan pure zuurstof te bezorgen.

3. Hepa CA-508

Op de derde plek in deze lijst staat de Hepa CA-508. De Hepa UV-reiniger beschikt over een ultrastille filter die ook deeltjes, geuren en gasvormige stoffen verwijdert.

Hij heeft 6 standen om uit te kiezen en komt met een bereik van 200 vierkante meter. Zo kun je elke ruimte voorzien van frisse ademlucht. De Clean Air Optima reinigt ruimtes van 80 m² – 200 m³ en daarom bereikt hij een groot oppervlakte.

De luchtreiniger past perfect in ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer, kantoor, verblijfruimtes en openbare gebouwen. Ook kun je hem gebruiken voor rooklucht en vervelende kookluchtjes.

CA-508 Luchtreiniger

Geluidsniveau: < 30 dB

Bereik: 80 m²

Bediening: Digitaal

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 8 uur

Prijsindicatie: 289,-

bol.com beoordeling
4.7/5

Deze variant is zelfs geschikt voor kantoorruimtes, verzorg- en verpleeghuizen en fitness. Hij maakt een geluid van ongeveer 28 [dB] en heeft een timerfunctie van 8 uur.

4. CA-405 Torenventilator

Ook dit model beschikt over een reeks functies om de lucht in huis te reinigen. De filter rekent af met stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen. Dankzij de luchtverplaatsing van 520 m³/h ben je verzekerd van een effectieve luchtreiniging.

De torenventilator creëert een stille luchtstroom en werkt zonder motorbladen. Hij beschikt over drie snelheden en heeft een bedienpaneel met tiptoetsen. Zo kun je hem handmatig bedienen en programma’s instellen.

CA-405 Torenventilator

Geluidsniveau: < 25 dB

Bereik: 20 m²

Bediening: LED scherm, afstandsbediening

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 8 uur

Prijsindicatie: 149,-

bol.com beoordeling
4.5/5

Deze luchtreiniger heeft een draaicirkel van 80 graden en produceert een geluid van maximaal 25 dB. Dit niveau is ongeveer te vergelijken met het geluidsniveau van een slowjuicer.

Over het algemeen is het een prima product dat beschikt over een degelijke prijs/kwaliteit verhouding.

5. Compacte UV luchtreiniger

De compacte UV luchtreiniger kost een stuk minder dan een Dyson variant. Hiermee is dit een goedkoop product om de lucht in huis te zuiveren. Hij beschikt over een ergonomisch handvat en heeft een opvallend klein formaat.

De ventilator bestaat uit kindvriendelijk materiaal en kun je met een Lcd-scherm of applicatie bedienen. Let op, want de app vereist een 2.4 GHz of 5GHz wifi netwerk.

Hij is sterk genoeg om ruimtes zoals een slaapkamer, kantoor of studeerkamer virusvrij te maken. Bovendien heeft hij 4 standen en is voorzien van een stille ventilator.

Compacte UV luchtreiniger

Geluidsniveau: < 30 dB

Bereik: 40 m²

Bediening: Schakelaar

Luchtstroom: Verkoelend

Timer: 24 uur

Prijsindicatie: 139,-

bol.com beoordeling
4.1/5

Wat ons betreft is dit een prima luchtreiniger! Je rekent per direct af met virussen, pollen en andere nare geurtjes. Bovendien maak je hem snel schoon met een vochtig doekje.

6. Dyson pure luchtreiniger

Het bedrijf Dyson link je misschien direct aan luchtreinigers. Dyson pure beschikt over een aantal krachtige functies om de lucht in huis grondig te zuiveren.

Denk hierbij aan een 3 in 1 reiniging met ingebouwde luchtfilter, ventilator en verwarmer. Op afstand is hij zelfs te bedienen met de Dyson link App of Amazon Alexa.

Hij heeft een gevoelig setje sensoren waardoor hij stoffen en gassen in de lucht detecteert. Dankzij het ingebouwde LCD-scherm kun je de luchtkwaliteit nauwkeurig bewaken.

Dyson pure luchtreiniger

Geluidsniveau: < 64 dB

Bereik: 30 m²

Bediening: Dyson link App, LCD scherm

Luchtstroom: Verkoelend, verwarmend

Timer: 24 uur

Prijsindicatie: 549,-

bol.com beoordeling
4.8/5

Belangrijk om te weten is dat de Dyson pure een geluid produceert van 64 [dB] en beschikt over 10 standen. Dankzij deze combo bereikt hij ruimtes tot 26 m² zonder dat je zijn aanwezigheid merkt.

Beste luchtreinigers voor in de slaapkamer

Luchtreinigers brengen de luchtkwaliteit in je slaapkamer naar een hoger niveau. In tegenstelling tot de buitenlucht bevat binnenlucht tot wel 5 keer meer vuildeeltjes. Dit beïnvloedt niet alleen onze gezondheid en concentratievermogen. Ook kan het de oorzaak zijn van slaapproblemen, allergieën en problemen in je luchtwegen.

De lucht in huis bestaat meestal uit een mengsel van stoffen. Denk bijvoorbeeld aan CO2, schimmels, vocht, fijnstof en koolstofmonoxide. Stel je woont langs een drukke weg, dan is de luchtkwaliteit in je slaapkamer niet al te best.

Op termijn kun je hierdoor zelfs klachten aan je gezondheid ontwikkelen. Dankzij deze luchtreinigers ben je verzekerd van de beste luchtkwaliteit in jouw slaapkamer.

Airganix BodyWorks Space Cloud

Deze luchtreiniger van Airganix heeft een moderne uitstraling en is optimaal voor in de slaapkamer. Deze variant komt met een speciale ionisatie technologie. Daarnaast haalt hij fijnstof, bacteriën, schimmels en pollen uit de lucht.

Deze techniek zet vieze lucht om naar frisse zuurstof. Hij beschikt over een krachtige motor met ‘needle point’ technologie. De Space Cloud is geschikt voor ruimtes tot wel 110 m2 en heeft een mooi ontwerp gemaakt van brandwerend materiaal. Hij beschikt over 2 programma’s om uit te kiezen. Waaronder de ventilatiestand en het pollen programma.

De Space Cloud beschikt over een aan-uitknop met indicatielampje. Het geluidsniveau van de motor is daarnaast 32 dB met een energieverbruik van 10 watt per uur.

De Space Cloud beschikt over een Ozonator. Deze technologie pikt alle bacteriën en virussen moeiteloos uit de lucht. Gebruik de Ozonator naar eigen keuze voor 30 of 5 minuten. Reken zo snel af met vervuilende lucht in bijvoorbeeld je slaapkamer, kantoor, kelder en andere ruimtes.

Beste luchtreinigers tegen rooklucht

De lucht van sigaretten of andere damp van brandende stoffen is vies en ongezond. Vooral bij bezoek dat chronisch ziek is of kinderen meebrengt is rooklucht vaak onprettig.

Bovendien veroorzaakt een te hoog niveau van allergenen en vuil in huis ernstige gezondheidsvoordelen. Veel mensen weten dat sigarettenrook erg schadelijk is en niet-rokers hebben hier vaak last van.

Dus je wil afrekenen met die smerige rooklucht in je woning? Hieronder vind je de beste luchtreinigers tegen rooklucht.

Je kunt ook kiezen voor een aromadiffuser om vieze luchtjes te verwijderen uit je woning. Let wel op dat zo´n diffuser alleen de rooklucht maskeert. Het apparaat staat dus niet garant voor een 100% filtering van de lucht.

Levoit luchtreiniger tegen rooklucht

De Levoit luchtreiniger is een prima product tegen tabaksrook, stof, dierenharen en allergenen. Hij beschikt over een krachtige Hepa-filter met ingebouwde ionisator. Zo rekent hij voor 99,97 % af met pollen, mijten en kookluchtjes.

Levoit produceert een geluid van 25 dB en bevat een uniek nachtlicht. Zo zorgt hij niet alleen voor een prima nachtrust. Ook creëer je de perfecte slaapsfeer in iedere kamer.

Conclusie

De meeste luchtreinigers uit deze top 10 lijst presteren meer dan prima! De Dyson Pure Cool Me variant spreekt ons hierbij het meeste aan.

Het compacte formaat met de krachtige motor maken deze variant geliefd bij ontzettend veel mensen. Hij is gemaakt van een actief koolstoffilter en HEPA-filter bestaande uit glasvezel. Zo worden gassen en ultrafijne deeltjes tot wel 99,95 % uit de lucht gefilterd.

Wat is jouw favoriete luchtreiniger? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *