Yoga voor de gezondheid

yoga voor de gezondheid

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Dus je wilt meer weten over yoga voor de gezondheid. Misschien weet je wel dat yoga hand in hand gaat met een puur leven leiden. Het kan zijn dat je dit vrij simpel vindt klinken. Ondanks dat is het belangrijk om dit in je achterhoofd te houden tijdens het lezen van deze blog. Want de betekenis van yoga is namelijk veel breder dan je in eerste instantie zou denken. En om je een klein beetje tegemoet te komen, leggen we vandaag de basis van yoga uit. We proberen dit in simpele woorden te doen die voor beginners te begrijpen zijn. Bovendien willen we onze kennis en ervaring met je delen, zodat je jezelf kunt ontwikkelen om een hoger spiritueel bestaan te bereiken.

Als je yoga wilt beoefenen om een betere gezondheid te ontwikkelen zul je je aan bepaalde regels moeten houden. Happygoodies heeft daarom een uitgebreide blog geschreven om je de fijne kneepjes van het onderwerp bij te brengen. Na het lezen van deze blog kan het zijn dat je bepaalde inzichten krijgt die je verder helpen in je zoektocht naar een gelukkig en vooral gezonder leven.

Studenten die de basis willen begrijpen van een leven van wijsheid dat voortkomt uit een leven van ontevredenheid, worden uitgenodigd om deze cursus te volgen>>

Yoga voor de gezondheid: waarom is het goed voor je?

Yoga voor de gezondheid is belangrijk. Daarom verkennen we vandaag de regels voor het bereiken van een goede gemoedstoestand. Ben je een yoga beginner of wil je een cursus volgen? Let er dan op dat je onderstaande principes leert te begrijpen en na te leven. Het zijn eenvoudige stappen die je naar een beter welbevinden kunnen leiden en het stelt beginners in staat om een hoger bewustzijn te verwezenlijken.

Het belang van de koele geest

Misschien weet je wel dat teveel ongezond voedsel, seks en extreme boosheid slecht voor je is. Het kan in veel gevallen zelfs de onderliggende oorzaak zijn van ziekten. Een ideale oplossing hiervoor is om je mind onder bedwang te houden. Zodra je meer controle hebt over de manier waarop je denkt, kun je je gezondheid en energielevel een flinke boost geven. Alle activiteiten die je dagelijks doet, kosten energie.

Op het moment dat je boos bent of een woede-uitbarsting hebt, vul je je lichaam met giftige stoffen die je weerstand kunnen aantasten. Zo’n uitbarsting vreet energie en heeft een negatieve impact op je lichaamscellen. Dit leidt in veel gevallen tot ziekte en een ongezond leven. Als je bijvoorbeeld boos wordt, dan kan het zijn dat je bloed hier de nadelen van ervaart. Je bloed wordt namelijk opgewarmd en flinterdun.

Dit heeft als gevolg dat je een slechte nachtrust hebt of minder goed in slaap kan vallen. Een ander aspect is dat negatieve emoties je vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden. Het kan zelfs leiden tot de aantasting van je zenuwstelsel. Zo kan het voorkomen dat je tintelingen of een brandend en stekend gevoel ervaart, zodra je boos of extreme haatgevoelens hebt.

yoga voor de gezondheid

Yoga is de sleutel voor een goede gezondheid

Als je ziek bent, dan is het van groot belang dat je zo min mogelijk hiermee bezig bent. Let erop dat je niet boos wordt of dat je je laat leiden door emoties, mensen of situaties om je heen. Een belangrijk hulpmiddel is positief denken. Door positief te denken heb je een stimulerend effect op de gezondheid van je lichaam. Je gezondheid hangt af van de manier waarop je denkt en bezig bent met je innerlijke zelf. Je kunt bijv. naar buiten gaan en genieten van de buitenlucht. Of je kunt beginnen met een yoga cursus. Vaak is een gezond eten en rust nemen al voldoende om je gemoedstoestand te verbeteren.

De belangrijkste richtlijn hiervoor is een gebalanceerde levensstijl. Probeer dan ook wat rustiger aan te doen met fastfood, drank (alcohol & frisdrank) en gezelligheid (uitgaan & feesten).  Als je meer bezig bent met je innerlijke wereld en je gedachten wat meer onder controle hebt. Zul je merken dat je binnen no-time een krachtig en vitaal bestaan ontwikkelt. Dit bevordert je gezondheid en zorgt ervoor dat je meer tevredenheid uit het leven zult halen.

Beginnen met yoga kan iedereen. Eén van de beste manieren om dat te doen is met de cursus van Happy with Yoga>>

Zonnestralen voor meer energie

Heb je wel eens gemerkt dat je meer energie krijgt als je in het zonnetje gaat vertoeven? Door regelmatig de zon op te zoeken en je lichaam over te geven aan de zonnestralen, absorbeert je lichaam een helend licht. Deze vorm van therapie geeft je energie en maakt je lichaam een stuk krachtiger. Het werkt ontzettend sterk op je huid en zorgt ook nog eens voor wat extra vitamine D. Ideaal voor mensen die wel wat extra power kunnen gebruiken voor hun weerstand.

yoga voor de gezondheid

Gezondheidswetten voor een natuurlijk leven

Dat yoga goed voor de gezondheid is, weet niet iedereen. Probeer je dan ook niet gek te laten maken door de valse reclame van oplichters en mensen die bedrieglijk minderwaardige geneeskunde uitoefenen. Zorg ervoor dat je een eenvoudig, natuurlijk leven leeft. Je zult zien dat het in no-time goed met je gaat als je geen geld uitgeeft aan nep “patent medicijnen” en heelmiddelen. Aangezien mensen zonder voldoende geneeskundige kennis de goedgelovigen en onwetenden proberen te misleiden, moet je voorzichtig zijn. Probeer niet overmatig naar de dokter/arts te gaan. Leer de principes van de natuur en de hygiëne uit je hoofd, evenals de ijzeren wetten van het universum. Bovenal, houd jezelf aan de gezondheidswetten. Het is belangrijk dat je hier géén inbreuk op maakt en je houdt aan de regels van de natuur.

Rust is van groot belang

Een moment uitrusten in bed, is cruciaal. Eet simpel, gezond en makkelijk verteerbare voeding. Het is daarnaast belangrijk om hete, scherpe gerechten (zoals curry’s & chutneys) en specerijen met een scherpe smaak te vermijden. Zo kun je de maag en de dunne darm kalmeren. Als het mogelijk is, vast dan de hele dag. Door regelmatig te vasten of te detoxen reinig je het systeem. Hierdoor elimineer je gevaarlijke gifstoffen in je lichaam. Gedeeltelijk vasten is ook een goede manier om de maag en de dunne darm te kalmeren. In dat geval kun je ook palmsago, gerstwater in combinatie met melk, (zoete) sinaasappels, (zwarte & rode) druiven en ander fruit consumeren. Voor mensen die behoefte aan drinken hebben, is het aan te raden om zure zuidvrucht of jus d’orange te drinken.

yoga voor de gezondheid

Mantra’s voor gezonde vibraties

Herhaal elke morgen als je wakker wordt een mantra (bijvoorbeeld Om, uitgesproken als ah-uu-mm) en doe 20 minuten of een half uur meditatie. Het herhalen van de naam van God is het heilzaamste medicament of tonicum op aarde. Ook is het belangrijk om een muurvast vertrouwen te hebben in de hulpkracht van God. Heb je te maken met ziekten die niet te genezen zijn, dan kun je deze behandelen door gebruik te maken van mantra’s. Ongeneeslijke ziekten kun je bovendien beter maken door het hardop voorlezen van de naam ‘Hari‘ in plaats van peperdure medicijnen te gebruiken.

Meditatie brengt niet alleen nieuwe, gezonde vibraties in alle lichaamscellen met zich mee. Ook elimineert het allerlei ziekten door nieuwe, gezonde vibraties te creëren. Tijdens de meditatie worden ook de cellen doordrenkt met nectar. Deze stof vernietigt bovendien elke kiem die kwaadaardig is. Voor dit type yoga of spirituele behandelingen voor de gezondheid bestaat momenteel geen verklaring in geneeskunde.

Pranayama als perfecte remedie

Voor iedereen die onnodig vreemde medicijnen in het dagelijkse leven gebruikt, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. Gebruik bijv. een natuurlijke kuur, yoga nidra oefeningen of eersteklas cursus. Beoefen dagelijks pranayama, ademhalingsoefeningen, concentratie en meditatie. Dit is het ideale wapen voor een gezonde levensstijl. Denk niet te veel aan de ziekte of te veel aan het lichaam. Mensen die teveel aan de ziekten denken, zullen ervaren dat deze erger wordt. Houd ook je geest op de een of andere manier bezig met het hier-en-nu. Dat is uiterst belangrijk. Verwijder je aandacht van het lichaam en denk aan het ziektevrije fundament van zowel je lichaam als geest.

Om jezelf op te vrolijken, kun je affirmaties uitspreken. Denk aan ‘ik ben gezond’, ik voel me fit of ‘ik ben een niet-roker’. Dit is tevens een effectieve manier om meer gezondheid te cultiveren. Mediteer daarnaast op het woord Om. Zing Om. Stel je bijv. voor dat Om je echte naam is. Om kun je zien als het grootste geneesmiddel, tonicum, wondermiddel, opkikker, en soevereine remedie voor alle ziekten. Glimlach en lach de hele dag. Je bent onsterfelijk, een lichaamloze ziel. Onthoud dit te allen tijde.

Waarom yoga voor de gezondheid goed voor je is

Zoals je hebt gezien heeft yoga veel voordelen voor de gezondheid. Het is de perfecte remedie om zowel je lichaam als geest krachtig te maken. Probeer vanaf nu een evenwichtige levensstijl te hanteren en geef je lichaam rust in de vorm van vasten of gedeeltelijk vasten. Maar realiseer je vooral de kracht van je denken. Denk aan positieve dingen zoals geluk, liefde en gezondheid. Denk vooral niet aan dingen zoals ziekte, egoïsme of haat.

Wij hopen echt dat deze uitleg je een beeld heeft gegeven van waarom yoga goed voor de gezondheid is. We hopen ook echt dat je deze principes gaat toepassen in je leven om zo een goede gemoedstoestand te ontwikkelen.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs