Ontstressen: hoe krijg je stress uit je lichaam?

ontstressen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wil je weten hoe je je lichaam kunt ontstressen? Je taak als professional moet zijn dat mensen zaken met je willen doen. Als je baan vereist dat je de hele dag in een kamer opgesloten blijft, zal dat niet gemakkelijk zijn. Maar dat betekent niet dat je doordeweeks je persoonlijke doelen niet kunt bereiken en op vrijdagavond nog tijd hebt voor je carrière.

Dat is waar we hier bij Happygoodies mee bezig zijn! We proberen de druk van je af te halen. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoe laat je volgende pauze zal zijn. Daarom hebben we ons gericht op manieren hoe je weer fris en klaar voor de dag kunt komen. Hier is wat we aanraden te doen na het lezen van dit artikel.

Minder stressen kan iedereen. Eén van de snelste manieren om dat te doen is met de online cursus van Alfred>>

Ga erop uit en vermaak jezelf

Of je nu naar een concert gaat, een cruise maakt of gewoon met het gezin rondhangt, plezier maken is het enige wat je kunt doen nadat je een taak hebt volbracht. En aangezien het einde van elke dienst meestal erg hectisch is, heb je misschien niet de kans om te ontspannen en tot rust te komen na het werk.

Dus waarom niet jezelf een pauze geven van het werk en zo een paar uur te doden? Uitgaan en plezier maken heeft vele voordelen, waarvan niet de minste het ontstressen is. Je kunt de avond doorbrengen met vrienden, een paar glazen wijn drinken en praten over wat er in je leven gebeurt.

Naarmate de uren verstrijken, begin je een gevoel van leegte te krijgen en begin je depressief te worden. Dat is volkomen normaal, en je kunt je troosten met het feit dat je dat niet meer hoeft te pikken.

ontstressen

Schrijf een goed boek om te ontstressen

Je kunt veel succes hebben als schrijver als je een plan hebt. Je kunt een goed boek schrijven, hoe hard je het ook probeert, maar als je geen plan hebt om te ontstressen, moet je gewoon blijven lezen om erachter te komen wat er verder gebeurt.

Het beste is om een plan te beginnen in je werkschrift en dan het tijdschrift weg te gooien en te gaan schrijven. Zo zie je vanzelf wat er verder gebeurt. Je vergeet het niet tot je een maand of wat later weer aan het schrijven bent. Wat je moet doen is schrijven over wat je ervaart, waar je bang voor bent, en wat je wilt dat er gebeurt.

Je kunt beginnen met je dag, je nacht, of iets daartussenin. Wat je waarschijnlijk zult ervaren is een hoop stress en frustratie en misschien wil je zelfs een pauze van je dag nemen en een boek of twee lezen om te ontspannen en je hart op gang te brengen.

Ga naar een activiteit die je interesseert

Het is gemakkelijk om in een sleur te raken als je dingen doet die je niet interesseren. Je hebt waarschijnlijk uren achter je bureau gezeten om een verslag te schrijven, om je vervolgens te realiseren dat je het niet meer kunt.

Je hebt waarschijnlijk iets willen doen dat je actief en geïnteresseerd houdt, maar je kunt jezelf er gewoon niet toe brengen. Dus ga je naar een nabijgelegen park, loop je wat rond, of ga je in de achtertuin zitten. Wat je ook doet, het helpt je te ontspannen en je geest te ontdoen van de week.

Misschien krijg je zelfs een gevoel van voldoening als je beseft dat je iets hebt bereikt dat je interesseert.

ontstressen

Vertel goede verhalen om te ontstressen

Verhalen zijn niet alleen een geweldige manier om na het werk tot rust te komen en te ontstressen. Ook kun je je geest leegmaken, omdat ze een beeld geven van de week en wat er is gebeurd. Je kunt zelfs je vrienden of familie gaan vertellen wat er die dag is gebeurd.

Als je een verhaal vertelt, geeft dat je iets om over na te denken. Je kunt zelfs gaan nadenken over manieren waarop het beter kan. Je kunt je verhalen op een willekeurige manier vertellen of ervoor kiezen ze op te schrijven.

Hierdoor kun je opschrijven wat je wilt dat er gebeurt, in plaats van te schrijven over hoe geweldig dingen waren. Of hoeveel je van je baan hield. Je hoeft hiervoor ook geen gepubliceerde auteur te zijn. Je kunt gewoon opschrijven hoe je herinnerd wilt worden.

Wat je wilt dat er gebeurt. En wat je wilt dat er gebeurt om je werkdagboek overzichtelijk te houden.

Oefenen voor je mentale en fysieke gezondheid.

Bewegen is een geweldige manier om je geest leeg te maken en je mentaal uit de week te halen. Je kunt gaan wandelen met een vriend of wat lichte yoga doen. Het bewegen van je lichaam helpt je te ontspannen en je geest te ontstoppen.

Het houdt ook je zicht helder, wat een andere belangrijke stap is om visioenen te zien. Bewegen helpt je je ritme te vinden terwijl je schrijft, en voorkomt dat je geest uit de hand loopt. Probeer daarnaast ook eens een Pranayama oefening om je lichaam en geest te ontstressen.

ontstressen

Doe elke dag iets anders om te ontstressen

Doe elke dag iets anders om te ontstressen. Je bent wat je elke dag doet. Het laatste wat je nodig hebt, is om mentaal stil te vallen en een paar dagen niets anders te kunnen doen.

Dus, trek je hardloopschoenen aan of draag je yogabroek, wat je ook nodig hebt om je gedachten van je werk af te leiden en op hardlopen of yoga te richten.

Reguleer je gedachten terwijl je rent of yoga doet of schrijft, net als bij elke andere activiteit. Het zal je helpen op koers te blijven en je geest te ontstoppen.

Je kunt ook kiezen voor een cursus minder stress. Hier leer je stapsgewijs hoe je je leven van stress kunt ontdoen.

Plan niet vooruit om te ontstressen

Je hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord: “Je bent wat je doet, dus begin met doen”, toch? Nou, dat is precies wat we aanraden om niet vooruit te plannen.

Als je je dag vooruit plant, voel je je waarschijnlijk schuldig omdat je niet iets doet wat je leuk vindt, dus probeer het niet te zien als iets wat je moet doen.

Als je niets doet, hoef je je geen zorgen te maken of je het die dag wel kunt doen. Je moet gewoon doorgaan en zien wat er gebeurt.

Drink een glas wijn voor het eten om te ontstressen

Dit is een van de beste dingen om te doen voor het eten. Het laat je ontspannen en tot rust komen, waardoor je de energie krijgt die je nodig hebt om te doen wat je die dag wilt doen. Je kunt thuis of in een restaurant eten.

Als je twijfelt, ga dan uit eten in een restaurant. Het zal je helpen ontspannen en tot rust komen, waardoor je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is, namelijk eten met je vrienden.

Lees ook:

Haal je hersenen niet te snel van je werk af

Je hebt het je misschien nog niet gerealiseerd, maar waarschijnlijk eet je meestal te veel. Hoe meer je overeet, hoe minder je kunt ontstressen en hoe minder tijd je hebt voor je werk op vrijdagavond.

Maak dus een vuistregel en eet elke dag een kleine snack bij je lunch. Dit zal je helpen op het goede spoor te blijven en je dieet op koers te houden.

Ontstressen in 6 eenvoudige stappen

Je bent waarschijnlijk al een verschil gaan merken, toch? Nou, de eerste stap is ervoor te zorgen dat je zowel lichamelijk als geestelijk gezond bent.

Je kunt gezond blijven door bovenstaande stappen te volgen. Of je volgt een cursus mindfulness om je lichaam van stress te ontdoen. Lees onze review hier>>

Hopelijk vond je het een leuke blog om te lezen en heb je weer wat extra moed gekregen om door te gaan. Veel liefs Happygoodies.nl 🙂

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs