Het vermogen om te scannen met je geest.

Scannen met je geest

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Het vermogen om te scannen met je geest is vergelijkbaar met een simulatie. In deze blogpost vind je de beste manier om te beginnen met het scannen van je direct omgeving. De taal van het scannen is een bepaalde manier van denken gebaseerd op je gevoelens.

Het is van belang dat je leert hoe objecten aanvoelen. Met een beetje geduld zul je merken dat je steeds makkelijker situaties kunt inschatten en gevoelens van anderen kunt plaatsen. Door deze techniek dagelijks te oefenen, begin je het gevoel van deze objecten te identificeren. Je leert de taal van het voelen.

Het vermogen om te scannen met de geest

De taal van het gevoel is vrij simpel om jezelf aan te leren, mits je weet naar welk gevoel je zoekt. Het vermogen om te scannen met je geest begint als een fijn en subtiel gevoel, maar met enige oefening kan je bewustzijn zeer positief veranderen. De oefening gaat als volgt:

  • Kies een willekeurig object uit je omgeving.
  • Stel je voor dat je met je hand het object aanraakt (zonder dat je het daadwerkelijk aanraakt).
  • Hoe voelt de textuur, temperatuur, zachtheid of hardheid aan?
  • Zonder het object aan te raken kun je toch een bepaald gevoel identificeren.

Dit is letterlijk het enige wat je hoeft te doen. Probeer dit 5 minuten per dag te oefenen. In het begin is het misschien meer ‘iets’ dat je simpelweg opmerkt of jezelf voorstelt. Dit is prima, want terwijl je oefent, groeit dit uit tot een echt gevoel.

Wanneer doe je de oefening goed?

Het doel van deze oefening is dat je kunt erkennen welk gevoel het object bij jezelf creëert. Vergis je niet in de eenvoud van de techniek. Het is een simpele en subtiele techniek waarmee je vermogen om te scannen met de geest verbeterd.

Bedenk jezelf dat je hersenen iets compleet anders doen dan normaal. Je focust als het ware op een specifieke frequentie in elk object. Je ontwaakt het vermogen om te scannen met je mind.

Vervolgens doe je hetzelfde bij andere objecten uit je omgeving. Terwijl je oefent, merk je dat het steeds makkelijk wordt om objecten te voelen. Alsof je een slapend deel van je brein wakker maakt en aan het werk zet.

De meeste objecten gaan zich uiteindelijk als een soort boek voor je openen. Dit effect komt doorgaans in de vorm van lichamelijke sensaties, visualisaties en andere nuttige informatie over het desbetreffende object!

Je bewustzijn verder ontwikkelen

Na enkele dagen/weken hard oefenen kun je de techniek uitbreiden met het scannen van planten, bomen, ruimtes, situaties, gedachten, steden etc. Elk object voelt weer anders aan.

Als je bijvoorbeeld naar een plant kijkt, probeer je dan eens voor te stellen; hoe de bladeren van de plant zouden aanvoelen. Denk aan het gevoel alsof je de bladeren van de plant met je lippen zou aanraken.

Dit klinkt misschien vreemd, maar het is een manier om je filters te omzeilen. Een techniek om het effect te volgen. Dus wanneer je naar de steen kijkt, begin je na te denken over hoe het voelt als je de steen zou aanraken. Denk na over de textuur en de geur van de plant etc.

Het vermogen om te scannen met je geest zal zicht uiteindelijk nog verder ontwikkelen. Na verloop van tijd zul je net boven je borst en nek en bepaalde sensatie ervaren. Een magnetisch gevoel in de vorm van een soort datapool die zich begint te openen als je gefocust naar specifieke objecten kijkt.

Heb je vragen? Stel ze dan hieronder in de comments!

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs