Groene thee & afvallen: de feiten op een rij

Groene thee afvallen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Groene thee & afvallen! Ben jij liefhebber van groene thee en wil je graag weten welke thee je het beste gebruikt om af te vallen? Op deze pagina zie je vooral plantaardige drankjes die de vetverbranding stimuleren.

Groene thee blijft een heerlijk drankje, of je nu houdt van de smaak of je krijgt maar geen genoeg van de frisse kleur. Het is een magisch drankje dat je lichaam zuivert en ervoor zorgt dat je stofwisseling versnelt. 

Zo kun je dus eindelijk afrekenen met afvalstoffen die je leven zuur maken. Maar voordat je meer uitleg krijgt over de beste groene thee om af te vallen, is het belangrijk dat je weet wat groene thee precies voor jou kan betekenen. 

Verder leggen we in deze blog uit hoe je kunt detoxen met thee. Mocht je toevallig op zoek zijn naar een thee met reinigende werking.

Wat is groene thee?

Met groene thee kun je afvallen, maar wat is het eigenlijk? Dit plantaardige drankje kun je zien als een genezende plantensoort. Het brouwsel lijkt ontzettend veel op zwarte thee, maar dan op een andere manier verwerkt. En zoals bekend, bestaan er meerdere smaken waardoor je vrijwel zeker bent van een passende thee. 

Daarnaast kan het drinken van groente thee niet garanderen dat je een gezond gewicht bereikt. Als je namelijk in een oud patroon blijft hangen waarbij je frisdrank en andere suikerhoudende drankjes consumeert, heeft het afvallen met thee nauwelijks zin. 

Welke groene thee gebruik je het beste voor afvallen?

Groene thee is goed, want het biedt voordelen als het gaat om gewichtsverlies. Maar het heeft ook verschillen als je kijkt naar de smaak, textuur en aroma´s. Neem nou een thee van hogere kwaliteit, dan heb je dus vrij snel te maken met betere gezondheidsvoordelen. Maar welke groene thee gebruik je nu voor afvallen? Bekijk deze vetverbrandings theeën die je kunt toevoegen aan je dieet voor wat extra gewichtsverlies.

Matcha

Groene thee | 50 gram
38
75
 • Rijk aan antioxidanten
 • Beschermt de lever
 • Stimuleert de hersenen
 • Versnelt de vetverbranding

Sencha

Groene thee | 200 gram
23
99
 • Stimuleert de vetverbranding
 • Reinigt het lichaam
 • Voorkomt slechte tanden
 • Cholesterol verlagend

Genmaicha

Groene thee | 100 gram
17
99
 • Smaakt goed
 • Stimuleert gewichtsverlies
 • Rekent af met gifstoffen
 • Verlaagt cholesterol

Je kunt echter ook kiezen om af te vallen met een detox sapkuur. In deze blog lees je meer over het afvallen met een detox kuur. En hoe je dit op een verantwoorde manier kunt doen.

1. Matcha thee

Met Matcha thee haal je een populair drankje in huis. Deze thee kun je kopen als shots, lattes, theeën en desserts en zijn verkrijgbaar in online winkels en speciale coffeeshops.

Matcha thee komt oorspronkelijk van de Camellia sinensis plant. Deze plant wordt ook gebruikt voor de productie van groene thee. Maar matcha thee wordt net op een andere manier gekweekt en bestaat uit een uniek voedingsprofiel.

Matcha thee zit boordevol voedingsstoffen en wordt gemaakt van het hele theeblad. Dit betekent dat deze thee meer cafeïne en antioxidanten bevat als je dit vergelijkt met groene thee.

Lees ook: afvallen met groene thee: tips voor gewichtsverlies

2. Sencha groene thee

Als ze ergens verstand hebben van groene thee, is het wel China of Japan. In deze landen serveren ze Sencha thee tussen de maaltijden door en staat hier bekend vanwege zijn unieke aard van smaak.

Ook heeft Sancha thee een kruidige smaak die je met meloen en dennen kunt vergelijken. Als je bijvoorbeeld zin hebt in een ongezonde snack, kun je deze hoogwaardige groene thee gebruiken als alternatief.

3. Genmaicha groene thee

Wie zoekt naar een aparte smaak, heeft misschien wel de behoefte om af te vallen met Genmaicha groene thee. Deze thee is voor iedereen die van gepofte rijstpitten houdt en van een rokerige smaak wilt genieten.

Laat je smaakpapillen genieten van een rijke thee die veel weg heeft van koffie. Genmaicha thee zorgt voor een verzadigd gevoel in je buik en verhoogt de lichaamstemperatuur. Met als logische gevolg dat je sneller de vetreserves in je lichaam verbrandt.

4. Pukka thee

Bij een goede nachtrust denk je niet meteen aan groene thee. Maar de Pukka thee heeft speciaal geselecteerde kruiden om simpelweg mee te ontspannen. Deze biologische avondthee bevat lavendel, valeriaan, haverbloem en delen van de limoen plant.

Samen vormen ze een bundel van gecertificeerde kruiden van topkwaliteit. Ideaal als je zoekt naar een thee voor het slapengaan. Want zeg nou zelf. Verdomd handig als je behoefte hebt aan een perfecte nachtrust, aangezien je moeite hebt om in slaap te komen.

Als je bijvoorbeeld last hebt van vermoeidheid, kun je je lichaam detoxen. Detoxen reinigt je lijf van gifstoffen en verhoogt je metabolisme. Hierdoor kun je de klachten van weinig slaap binnen enkele dagen uit je leven verbannen.

Waarom zou je groene thee drinken bij afvallen?

Uit sommige onderzoeken blijkt dat mensen die last hebben van overgewicht en tegelijkertijd groene thee drinken meer gewicht verliezen dan mensen die geen thee drinken. Uiteraard bestaan er ook onderzoeken die het tegendeel bewijzen als je praat over groene thee en afvallen. Maar over het algemeen kun je zeggen dat er een trend is ontstaan die zegt dat je kunt afvallen met groene thee.

Een andere studie toont aan dat mensen die groene thee drinken meer gewicht verliezen dan mensen die water drinken. Mocht je dus een keuze willen maken tussen groene thee of water, dan kun je misschien beter kiezen voor groene thee zoals Matcha, Sencha en Genmaicha. 

Groene thee zorgt er dus voor dat je lichaam meer energie verbrandt en de hoeveelheid afvalstoffen in je lichaam verkleint. Je kunt namelijk zeggen dat zo’n groen drankje op waterbasis je stofwisseling versnelt. Je wilt dus eigenlijk je metabolisme versnellen om af te vallen en daarvoor kun je groene thee uitstekend voor gebruiken.

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs