Discipline kun je makkelijk ontwikkelen

Discipline ontwikkelen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Er bestaan tegenwoordig allerlei boeken en tijdschriften bomvol met regels en technieken over het ontwikkelen van discipline. Aangezien het onze missie is bij happygoodies.nl om van iedereen een gelukkiger mens te maken, vind je hieronder één van de meest simpele manieren om jezelf binnen no-time wat extra wilskracht aan te leren.

Waarom wilskracht ontwikkelen?

Waarom wil je meer wilskracht of discipline ontwikkelen? Veel mensen voelen zich depressief en één van de redenen hiervoor is een gebrek aan wilskracht.

Het is van essentieel belang dat ieder mens leert discipline te ontwikkelen. Zo ben je namelijk een stuk beter in staat, om je bewustzijn te focussen en volledig te richten op datgene wat nodig is om je persoonlijke doelen te bereiken.

Deze vaardigheid krijg je meestal niet op school geleerd. Desondanks verwachten de meeste scholen en universiteiten dat studenten gedisciplineerd kunnen werken. Terwijl sommige studenten dit juist ontzettend lastig vinden.

Wilskracht of discipline kun je zien als de mentale biceps van je brein. Elke keer als je focust verliest en wegdrift in een eindeloze stroom van gedachten, dan heb je pure wilskracht nodig om jezelf weer bij de les te krijgen en die focus te herpakken.

Op het moment dat je bewust deze gedachtestroom kunt doorbreken en hierbij je focus kunt herpakken, dan werkt dit als een fitnessoefening voor je mentale biceps. Je ontwikkelt wilskracht om vervolgens te bepalen waar je focus naar toe gaat.

Door je gericht ergens op te focussen kun je beter controleren in welke zaken je daadwerkelijk energie wilt steken. Heb je controle over waar je energie naar toe stroomt, dan controleer je wat zich manifesteert in je leven.

Zo ontwikkel je meer discipline

Voor veel mensen is het best lastig om discipline te ontwikkelen. Toch bestaan er diverse praktische technieken om jezelf dit aan te leren. Daarom vind je hieronder drie regels waarmee je gegarandeerd wat extra discipline kunt ontwikkelen.

  • Maak af wat je begint.
  • Doe dit net iets beter dan je denkt te kunnen.
  • Doe daarbovenop net iets meer dan je denkt te kunnen.

Dit vergt inspanning en hiervoor is wilskracht nodig. Iedereen kan met gemak een ​​project beginnen, maar het is voor veel mensen lastig om datzelfde ​​project af te ronden.

Gaandeweg komen meestal al vrij snel de smoesjes zoals; wiens idee was dit ook alweer? Weet je hoeveel werk dit nog is? Hier lijkt geen einde aan te komen? Waarom ben ik hier ooit aan begonnen?

Elke keer dat je de opdracht afmaakt waaraan je bent begonnen, train je die mentale biceps in je bovenkamer. Een praktische manier om dit jezelf aan te leren, is door te beginnen met kleine dagelijkse opdrachten, waar je simpelweg niet onderuit kunt komen.

”Je wilt een klein beetje momentum opbouwen, zodat je de rest van de berg makkelijker kunt beklimmen.”

Bijvoorbeeld, elke dag ga je ’s avonds naar bed. Je poetst je tanden, doet je pyjama aan, gaat in bed liggen en valt (hopelijk) vrij snel in slaap. Als je ’s ochtends wakker wordt en uit bed stapt, hoe kun je dan afmaken waaraan je bent begonnen? Door simpelweg je bed op te maken.

Misschien heb je dit al eens eerder gehoord en uitgetest voor jezelf. Dan weet je ongetwijfeld dat je wilskracht nodig hebt om elke dag opnieuw je bed op te maken en hiermee het slaapproces voor jezelf af te ronden.

Combineer dit met regel twee en drie; doe dit net iets beter dan je denkt te kunnen en doe daarbij net iets meer dan je denkt te kunnen. Dus elke dag doe je net iets meer om je bed op te maken en je doet het net iets beter.

Dit principe kun je vervolgens uitbreiden naar andere dingen in je dagelijks leven. Zoals bijvoorbeeld het ontbijt, diner, de was, etc. Tegen de tijd dat het ’s avonds is, heb je minstens een half uur je wilskracht kunnen ontwikkelen. Wat denk je dat je na zes weken hebt gecreëerd voor jezelf? Juist! Discipline.

En geloof me, er bestaan 1001 manieren om je bed op te maken!

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs