Beste groente- en fruitsoorten voor detox sapkuur

Groente en fruit detox sapkuur

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Af en toe een keer een weekje detoxen is gezond voor lichaam en geest. Echter vraagt de voorbereiding van een sapkuur behoorlijk wat van je creativiteit. Daarom vind je hieronder een lijstje met de beste groente- en fruitsoorten voor een geslaagde detox sapkuur!

Waarom een detox sapkuur volgen?

Er bestaan tegenwoordig allerlei manieren om gewicht te verliezen. Daarbij is je lichaam goed in staat om elke dag met een bepaalde hoeveelheid giftige stoffen om te gaan. Als er meer afvalstoffen binnenkomen dan heeft zelfs de sterkste mens op aarde wat extra hulp nodig.

Gezonde voeding met veel antioxidanten zoals bladgroenten, bessen, bramen en verschillende kruiden kunnen deze stoffen bestrijden. Hiermee verklein je de kans dat je bijvoorbeeld chronische ziekten ontwikkelt.

Bewerkte producten met veel zout en suiker worden tijdens productie ontdaan van alle essentiële voedingsstoffen. Te veel zout zorgt dat je lichaam water blijft vasthouden en te veel suikers staat in verband met obesitas, hartproblemen etc.

Beste groente- en fruitsoorten voor detox sapkuur

De beste groente- en fruitsoorten voor je detox sapkuur helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en verbeteren zowel je fysieke als mentale gezondheid. Wist je dat het eten van ananas een natuurlijke manier is om vet te verbranden? Of dat grapefruits je stofwisseling versterken? Dit alles en meer lees je hieronder!

Fruit voor detox sapkuur

Appel
Appels bevatten Pectine is een belangrijke stof die het cholesterol aan elkaar bindt en de giftige afvalstoffen in je darmen kan reinigen. Appels bevatten aanzienlijk veel antioxidanten ten opzichten van ander fruit. Daarnaast zijn ze rijk aan vezels en vitamine C.

Ananas
Ananas bevat de stof bromelaïne. Deze stof werkt als een natuurlijke vetverbrander en helpt bij het afbreken van schadelijk cholesterol. Vitamine C en antioxidanten zijn de belangrijkste voedingsstoffen in deze vrucht die zorgen dat het immuunsysteem genoeg ondersteuning krijgt om beginnende ontstekingen te verminderen.

Grapefruit
Grapefruit is zoet en zit bomvol met vitamine C en diverse andere gezonde voedingsstoffen. Door regelmatig dit stukje fruit in je detox sapjes te verwerken, zal je detoxkuur een aanzienlijke boost ondervinden. Grapefruit bevat ook de chemische verbinding genaamd nootka-tonen, deze geeft je spijsvertering een flinke oppepper.

Citroen
Citroen is een van de beste groente- en fruitsoorten voor je detox sapkuur. Deze fruitsoort bevat antioxidanten en vitamine C, twee van de meest vitale voedingsstoffen om de pH-balans in je lichaam te herstellen. Hiermee kan citroen het immuunsysteem van je lichaam tijdens een detox goed ondersteunen.

Groenten voor detox sapkuur

Avocado
Avocado’s bevatten de stof glutathion. Deze stof helpt je bloedvaten verwijden en kan het cholesterolgehalte in je lichaam verlagen. De stof helpt je lever om synthetische chemicaliën te ontgiften en blokkeert minimaal 30 kankerverwekkende stoffen.

Boerenkool
Boerenkool is een vezelrijk superfood. De hoge hoeveelheid vezels in boerenkool helpt het darmkanaal te reinigen en neutraliseert bijvoorbeeld ook bepaalde schadelijke stoffen in sigaretten. Deze donkergroene bladgroente bevat verder magnesium, foliumzuur en 0 vet! Je zou bijna zeggen dat dit het perfecte stukje groente is voor een detox kuur.

Rode bieten
Rode bieten smaken verrassend zoet en zijn ideaal om je detox sapjes te verrijken. Bieten bevatten antioxidanten zoals bèta-caroteen, zeaxanthine en luteïne. Ook de bladeren kun je toevoegen omdat hier veel calcium en ijzer (goed voor de botten) in zit.

Spinazie
Stel dat je boerenkool minder kunt waarderen dan is spinazie een prima vervanger. De groente komt oorspronkelijk uit Perzie en zorgt dat je detox sapjes meer kleur, textuur en volume krijgen. Spinazie staat ook wel bekend als laxeermiddel, omdat het een vrij hoog oxaalzuurgehalte bevat. Daarnaast bevat spinazie kalium, vitamine A, vitamine C en vitamine K.

Komkommer
Komkommer zit vol met water, maar bevat bijvoorbeeld ook elektrolyten. Dit voorkomt een droge mond en spoelt de ongewenste bacteriën tussen je tanden weg. Deze groente zit ook boordevol gezonde enzymen die goed zijn voor je spijsvertering. Begin je dag fris door wat komkommer aan je detox sapje toe te voegen. Samen met een schijfje citroen is dit een prima drankje om je darmen te reinigen.

Zuurkool
Zuurkool is gefermenteerde kool en komt oorspronkelijk uit China. Deze kool bevat een gezonde mix van probiotica en vezels. Dit zuivert de huid, houdt je darmen gezond en verminderd dat opgeblazen buikgevoel. Zuurkool is bovendien rijk aan vitamines en mineralen die helpen je lichaam met detoxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Categorieën
Beautyboxen
Nieuwe blogs