Beste fitnessapparatuur om thuis af te vallen

Fitnessapparatuur om thuis af te vallen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Gewicht verliezen is voor veel mensen een behoorlijke uitdaging. Toch is het zeker mogelijk om wat kilo’s kwijt te raken. In principe bestaan er diverse methodes die je kunt overwegen om dit proces iets makkelijker te maken. De beste fitnessapparatuur om thuis af te vallen kan hierbij uitstekend helpen.

Er is tegenwoordig genoeg apparatuur verkrijgbaar dus de kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom hebben we hieronder een lijst samengesteld, zodat je verschillende opties ten opzichten van elkaar kunt overwegen.

Het voordeel van thuis sporten

Thuis sporten heeft een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het gemak, privacy en de kosten van een fitnessabonnement die je kunt besparen. Daarnaast kun je volledig zelf bepalen wanneer je begint met trainen en hoef je geen rekening te houden met de openingstijden van je plaatselijke sportschool.

Je hoeft je verder ook geen zorgen te maken over het inpakken van je sporttas, of het zoeken van een parkeerplaats. Je kunt pauzes nemen wanneer je wilt en hoeft niet te wachten totdat een bepaald apparaat vrij is.

Een ander groot voordeel van thuis sporten is dat het meer privacy biedt dan de sportschool. Als je je niet bewust bent van je lichaam of niet graag traint in het bijzijn van andere mensen, kan thuis sporten een comfortabelere optie zijn.

Ten slotte kun je besparen op kosten voor een lidmaatschap, zodat je geen maandelijkse betalingen hoeft te verrichten. Veel mensen hebben een abonnement voor de sportschool, maar vinden nooit de tijd om daadwerkelijk te gaan sporten.

De juiste trainingsaccessoires kiezen

Net zoals je het juiste gereedschap nodig hebt voor een bepaalde klus, heb je de juiste apparatuur nodig om thuis te sporten. Het belangrijkste materiaal is je uitrusting. Dit begint met een paar degelijkse sportschoenen.

Afhankelijk van je trainingsprogramma, heb je misschien wel meerdere soorten schoenen nodig. Wil je bijvoorbeeld gaan hardlopen, dan wil je beschikken over een paar degelijke hardloopschoenen. Voor krachttraining wil je misschien wel een paar handschoenen zodat je geen blaren op je handen krijgt.

Verder kuin je denken aan een simpele fitnesstracker zoals die van Fitbit. Hiermee kun je diverse lichamelijke processen monitoren waaronder je hartslag, aantal calorieën verbranden en stappenteller etc. Vergeet ook je waterfles niet!

De beste fitnessapparatuur voor thuis om af te vallen

Er zijn 2 soorten fitnessapparatuur om thuis af te vallen. Deze zijn gecategoriseerd in:

  • Krachttraining
  • Cardio & uithoudingsvermogen

Beide principes zijn belangrijk om gewicht te verliezen. Krachttraining kan helpen bij het opbouwen van spieren. Hierdoor krijg je na verloop van tijd meer kracht zodat je tijdens trainingen meer calorieën kunt verbranden.

Cardiotraining helpt je conditie en cardiovasculaire gezondheid verbeteren en stimuleert je lichaam om calorieën te verbranden. Je kunt allerlei apparaten gebruiken voor zowel krachttraining als cardiotraining.

Fitnessapparatuur voor krachttraining

Krachttraining is een belangrijke training omdat het je kan helpen calorieën te verbranden, spieropbouw te stimuleren en gewicht te verliezen. Zodra je meer spiermassa hebt, zal je lichaam automatisch meer calorien verbranden, ook als je stil zit.

Krachttraining kan je daarnaast helpen om je botdichtheid te verbeteren zodat het risico op blessures afneemt. Er bestaan verschillende soorten fitnessapparatuur voor krachttraining, maar enkele van de beste apparaten voor thuis zijn:

Fitnessapparatuur voor thuis

Fitnessbal

Een fitnessbal wordt ook wel eens yoga bal genoemd. Dit is een grote opblaasbare bal die je gebruikt als onderdeel van een bepaalde fitnessroutine. Ze worden doorgaans gebruikt door fysiotherapeuten, omdat de bal kan helpen om je balans en flexibiliteit te verbeteren.

De oefenbal is ook geschikt voor krachttraining, omdat ze een onstabiel oppervlak creëren voor je spieren. Je kunt verschillende oefeningen doorlopen met een oefenbal zoals; sit-ups, push-ups en diverse stretchoefeningen.

Het beste resultaat krijg je door met het juiste formaat bal te trainen. Kies daarom altijd een oefenbal die past bij je lengte zodat je de oefeningen correct kunt uitvoeren, zonder dat je vorm hieronder lijdt.

Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn geweldige producten om een extra uitdaging aan je trainingen toe te voegen.

Ze zijn beschikbaar in allerlei kleuren met verschillende weerstandsniveaus. De meest voorkomende kleuren zijn rood, zwart en groen. Je kunt een weerstandsband ook gebruiken voor krachttraining, zodat je niet direct met zware gewichten aan de slag hoeft te gaan.

Een weerstandsband is met name handig voor het trainen van je benen, schouders en billen. Ze vormen een prima optie voor beginners die wel goed willen trainen, maar niet direct zware kilo’s willen tillen.

Kettlebells

Kettlebells zijn ronde gewichten met een handgreep aan de bovenkant. Je kunt ze krijgen in diverse kleuren, maten en gewichten.

Trainen met een kettlebell vormt een unieke manier om je lichaam uit te dagen. Je kunt ze bijvoorbeeld in verschillende richtingen en bewegingsvlakken swingen. Dit kan helpen om je lichaamsbalans en coördinatie te verbeteren.

Aangezien kettlebells doorgaans zwaarder zijn dan de gebruikelijke dumbbells, kun je ze gebruiken om kracht en spiermassa op te bouwen. Vrijwel elke oefening die je met een dumbbell kunt doen, kan dus ook gewoon met een kettlebell.

Halters

Er zijn veel verschillende oefeningen die gedaan kunnen worden met dumbbells, waaronder biceps curls, triceps extensions, shoulder presses en lunges.

Halters zijn een effectieve manier om kracht en spiermassa op te bouwen, en ze kunnen worden gebruikt bij zowel zware tilroutines als meer gematigde trainingen.

De sleutel om het meeste uit uw haltertraining te halen, is door het juiste gewicht te kiezen voor uw conditie.

Als je net begint, is het het beste om te beginnen met lichtere gewichten en geleidelijk de hoeveelheid gewicht die je optilt te verhogen naarmate je sterker wordt.

Optrek stang

Een optrek stang is een eenvoudig maar effectief hulpmiddel dat voor verschillende oefeningen kan worden gebruikt. Een populaire training om meer kracht in je bovenlichaam te generen. Doordat je de stang stevig vastpakt en je armen en schouders gebruikt om je hele lichaam omhoog te trekken.

Dit zorgt voor een uitstekende training van je bovenlijf omdat je rug, schouders en armen flink aan de bak moeten. Verder zijn pull-ups een prima manier om je grijpkracht te verbeteren en je bewegingsbereik te vergroten.

Aangezien je lichaam aan de stang blijft hangen, kunnen je rug en schouders strekken. Dit kan helpen allerlei lichamelijke klachten te verminderen en je mobiliteit te verbeteren.

Fitnessapparatuur voor cardio- en uithoudingsvermogen

Cardiovasculaire training is een activiteit die het ritme van je hartslag verhoogt gedurende een langere periode. Deze fitnessapparatuur is niet alleen goed om thuis af te vallen, maar is ook goed voor het verbeteren van je lichamelijke en mentale gezondheid.

Het helpt bij het verminderen van de risico’s op chronische ziekten waaronder beroertes, hartaandoeningen en diabetes. Daarnaast zijn dit soort oefeningen van belang voor het verbeteren van je conditie en het vergroten van je uithoudingsvermogen.

Er bestaan allerlei apparaten die je kunt gebruiken voor cardiovasculaire en duurtrainingen. Hieronder staan enkele voorbeelden!

Loopband

Een loopband is een fantastisch apparaat voor thuis. Dit komt omdat de band weinig impact creëert en hiermee zacht is voor je gewrichten. Verder kun je loopbanden aanpassen naar je persoonlijke niveau zodat je de snelheid en intensiteit van de training kunt volhouden.

De training kun je volledig naar wens inrichten en je hoeft hiervoor ook niet naar de sportschool te gaan. Er bestaan dus nog maar weinig redenen om een ​​fitnesstraining over te slaan. Aanvullend zijn de meeste loopbanden van tegenwoordig relatief goedkoop en komen de meeste modellen met een garantieperiode.

Dit maakt de loopband een prima optie voor prijsbewuste sporters. Dus ben je nog op zoek naar een van de beste fitnessapparaten om thuis af te vallen, dan is een loopband een doordachte keuze!

Hometrainer

Een hometrainer is een geweldig fitnessapparaat voor thuis. omdat hij kan worden gebruikt door mensen van alle fitnessniveaus. De training heeft verder weinig impact op je gewrichten en kan voor een langere periode worden uitgevoerd.

Fietsen op een hometrainer zal je hartslag verhogen en behoorlijk wat calorieën te verbranden. Je kunt de weerstand op een hometrainer aanpassen zodat elke training een uitdaging vormt. Dit is ideaal voor beginners en mensen met een minder goede conditie.

Aangezien je binnenshuis aan het fietsen bent, heb je tijdens je trainingen geen last van het verkeer en de weersomstandigheden. Dit maakt hometrainers ideaal om thuis in alle privacy wat overtollige kilo’s af te vallen.

Wandelband

Een wandelband is geschikt voor mensen die hun mobiliteit willen verbeteren. In tegenstelling tot een normale loopband heeft dit fitnessapparaat geen opstaand stuk en geen armleuning. Hierdoor wordt direct duidelijk dat het een wandelband is, die niet geschikt is om te joggen of hardlopen.

De meeste wandelbanden halen een max. snelheid van 6 km per uur en vanwege het compacte formaat kun je ze na elke training makkelijk onder een bed of kast schuiven. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld veel thuis werken en dagelijks weinig beweging krijgen.

Roeimachine

Een roeimachine hoort ongetwijfeld thuis in het lijstje met de beste fitnessapparatuur om thuis af te vallen. Dit geweldige trainingsapparaat biedt een volledige lichaamstraining met slechts een kleine impact op je gewrichten.

Roeien is een prima training voor een sterke rug en krachtige benen. Daarnaast zijn deze apparaten relatief goedkoop en kun je ze makkelijk ergens opbergen. Als je van roeien houdt dan is dit een uitstekende manier om tijdens de koudere periodes van het jaar toch in conditie te blijven.

Je kunt volledig je eigen tempo bepalen en je hoeft je niet direct aan te melden bij de plaatselijke roeivereniging. Kortom, een roeimachine blijkt een prima investering te zijn voor de thuissporters!

Springtouw

Een springtouw is natuurlijk geen moderne fitnessapparatuur. Desondanks kun je met een springtouw een flinke conditie opbouwen en binnen korte tijd gewicht verliezen. Veel professionele sporters gebruiken touwspringen niet voor niets in hun traingsprogramma.

Touwtjespringen is een geweldige training om thuis wat kilo’s af te vallen. Vrijwel elk mens kan leren touwtje springen en dus ook een conditie opbouwen. Je traint met deze oefening je hele lichaam, waardoor je dus binnen korte tijd behoorlijk effectief kunt trainen.

Deze training vraagt in het begin wel het nodige uithoudingsvermogen, maar is een zeer goedkope oplossing voor mensen die liever thuis sporten in plaats van de sportschool. Probeer het eerst uit met een normaal touw en mocht je dit bevallen kun je vervolgens op zoek gaan naar een springtouw!

Wat is de beste fitnessapparatuur voor thuis om af te vallen?

Er bestaan allerlei mogelijkheden om thuis fitnessoefeningen te doen en gewichtsverlies te stimuleren. Afhankelijk van de training die je voor ogen hebt, kies je het best passende apparaat om je hele lichaam of slechts bepaalde spiergroepen tegelijk te trainen.

Een loopband is een perfect apparaat om thuis een conditie op te bouwen, zonder hiervoor naar de sportschool af te reizen. Wil je liever een effectieve training voor je hele lichaam? Kies dan voor een roeimachine.

Wil je meer spieren opbouwen dan is een set dumbbells het overwegen waard. De meeste gewichten voor thuis nemen namelijk weinig ruimte in beslag en zijn relatief goedkoop verkrijgbaar. Kies vooral een fitnessapparaat voor thuis waarbij je naast het afvallen ook het gevoel krijgt dat je hier nog jarenlang plezier van zult hebben!

Download gratis E-book voor meer zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe blogs