Afvallen met een simpele detox kuur

Afvallen met een detox kuur

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wil jij makkelijk afvallen met een detox kuur? Momenteel heeft ruim de helft van de Nederlanders overgewicht of obesitas. De zoektocht naar manieren om makkelijk af te vallen is dan ook intenser dan ooit.

Een detox sapkuur is één van deze manieren en is met een opmars bezig. Met zo’n sapkuur kun je binnen no-time wat overtollig gewicht verliezen terwijl je de gezondheid verbetert.

Wat is een detox kuur?

Er is niet echt een standaard definitie voor een detox kuur. Laat staan dat je weet hoe makkelijk afvallen met een detox kuur precies werkt. Een detox kuur is in eerste instantie gericht op het reinigen van het lichaam. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Het uitsluiten van voedingsmiddelen met een dierlijke oorsprong is iets wat je in iedere detox kuur terug zal zien.

Verder worden toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten uitgesloten. In de praktijk komt het erop neer dat je vooral groenten en fruit zult eten (of drinken). Dit kan eventueel nog aangevuld worden met kruidensupplementen of kruidenthee en een bewegingsprogramma.

De kruiden hebben zo hun specifieke reinigende werking en stimuleren het lichaam om afvalstoffen af te voeren. Zo zullen de nieren en de lever gestimuleerd worden om afvalstoffen af te voeren.

Toe aan een detoxkuurtje? Bekijk onze pagina DETOXEN om een passende kuur te vinden. Op de redactie van Happygoodies drinken we dagelijks een verse smoothie gemaakt van galia meloen, blauwe bessen, bramen, notenmix, druiven, banaan en om het af te sluiten een scheutje verse havermelk.

Op deze manier voelen we ons fit en zijn we klaar voor de eerste paar uurtjes van onze dag. Daarnaast beginnen we onze dag met een ademhalingsoefening van de ICEMAN. Bovenop een gezonde levensstijl hoort natuurlijk ook meditatie, yoga en ademhaling.

Afvallen met een detox kuur

Wil je makkelijk afvallen met een detox kuur dan zal je dit moeten voorbereiden. Je moet het lichaam klaar maken voor de detox. In de week voordat je aan de detox kuur begint ga je het gebruik van vlees, kaas, zuivel en granen afbouwen tot nul. Je eet aan het einde van deze week nog wel vast voedsel, dit zal echter alleen nog maar voedsel van plantaardige oorsprong zijn.

Afhankelijk van je afvaldoelstellingen kan je de detox kuur aanvangen met een vastenperiode. De vastenperiode zorgt ervoor dat de organen rust krijgen, zich kunnen herstellen en al hun energie kunnen gebruiken voor het afvoeren van afvalstoffen. Deze vastenperiode mag maximaal 3 dagen lang zijn. Duurt deze vastenperiode langer dan 3 dagen dan gaat je metabolisme achteruit, wat niet wenselijk is, aangezien je juist wilt afvallen.

Heb je diabetes of insulineresistentie dan is een vastenperiode niet aan te raden als start van de detox kuur. Je hebt insulineresistentie als je niet langer dan 2 of 3 uur zonder eten kan zonder flauw te worden. Insulineresistentie wordt gezien als de voorloper van diabetes type 2, het lichaam maakt nog wel insuline aan maar reageert daar niet goed meer op. Insulineresistentie is op te lossen met een dieet wat vrij is van toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten.

Afvallen met een detox kuur
Misschien interessant:

Zelfgemaakte detox kuur

Begin je eenmaal met makkelijk afvallen met een detox kuur, dan maak je het beste gebruik van groentesapjes. Door deze groentesapjes kan je wat fruit doen om het wat zoeter te maken. Als je deze groentesapjes drinkt, ontlast je het spijsverteringsstelsel waardoor het zich kan richten op het reinigen. Door het drinken van groentesapjes zorg je ervoor dat je lichaam veel voedingsstoffen binnen krijgt.

Je voorziet je lichaam zodoende van grote hoeveelheden vitamines, mineralen, antioxidanten, spoorelementen en bioactieve stoffen. Omdat deze voedingsstoffen van echte voedingsmiddelen afkomstig zijn worden ze erg goed door het lichaam opgenomen, veel beter dan bij het gebruik van vitaminepreparaten.

Al deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat je lichaam tijdens het afvallen sterk blijft en het immuunsysteem niet verzwakt. Het verzwakken van het immuunsysteem is een risico van veel diëten door de grote negatieve energiebalans. Minder voeding betekent automatisch minder voedingsstoffen.

Gemak

Je kunt zelf je groentesappen voor je detox kuur maken. Dit is behoorlijk intensief en behoorlijk kostbaar. Met name bij het makkelijk afvallen met een detox kuur. Het is belangrijk dat je heel veel variatie hebt met de groentesoorten die in je sappen gaan. Alleen zo kan je waarborgen dat je lichaam alle essentiële voedingsstoffen binnen blijft krijgen. Wat daarbij een uitdaging is, is de smaak. Bepaalde groentesoorten zijn in combinatie met elkaar juist lekkerder terwijl andere soorten beter niet met elkaar gebruikt kunnen worden.

Een oplossing zijn de kant-en-klare groentesappen die je tegenwoordig online kunt bestellen. Deze groentesappen hebben per flesje meerdere soorten groenten, soms wel tot 10 soorten. Aan deze sappen is ook wat fruit en eventueel kruiden aan toegevoegd. Het fruit zorgt voor een wat zoetere smaak en de groentesoorten zijn zo bij elkaar gezocht dat ze lekker smaken. De kruiden dienen voor de smaak en ondersteunen tegelijkertijd het reinigingsproces.

Detox kuur bestellen

Je kunt de groentesappen of detox kuur ingevroren bestellen. Je kunt de sapjes voor de volgende dag uit de vriezer halen zodat je deze zo kunt drinken. Er zijn tal van groentesapleveranciers en ze bieden vaak een heel detox pakket. Zo kan je detox pakketten bestellen voor 3, 5 of 7 dagen. Je hebt dan in 1 keer al de spullen voor je detox kuur in huis en je kunt zo aan de slag.

Wil je gebruik maken van kant-en-klare detox groentesappen dan is het belangrijk dat je kiest voor een variant die biologisch is. Groente die niet-biologisch is verontreinigd met bestrijdingsmiddelen, je wilt je lichaam hiermee niet belasten tijdens een detox. Het moet dan harder werken om te reinigen.

Makkelijk afvallen met een detox kuur maakt het mogelijk om binnen een week 3 tot 4 kilo gewicht te verliezen. Hou je voorafgaand de detox sapkuur een vastenperiode dan zal dit nog verder oplopen. Kijk niet raar op dat je dan wel 5 tot 6 kilo kwijt kunt raken.

Na de detox kuur is je lichaam weer helemaal gereinigd waardoor je je een stuk lekkerder zult voelen. Probeer dit zolang mogelijk vast te houden door toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten uit je dieet te laten.

Dit zal er ook voor zorgen dat je je gewicht kunt vasthouden en niet weer zal aankomen. Omdat je gedurende het jaar toch verontreiniging zult krijgen is het goed om in ieder geval eenmaal per jaar een detox kuur te volgen.

Kant-en-klare detox kuur bestellen

Er bestaan ook kant-en-klare detox kuurtjes die je online kunt bestellen. Als je een sapkuur wilt volgen, heb je vaak een slowjuicer nodig. Daarnaast kost het bereiden van een zelfgemaakte detox kuur tijd. En dat heeft niet iedereen.

Daarom krijg je nu een aantal opties om je lichaam te ontgiften zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Categorieën
Beautyboxen
Nieuwe blogs