5 onmisbare dingen voor een geslaagde sapkuur

Dingen voor sapkuur

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ben je van plan om binnenkort een detox kuur te volgen? Probeer je dan zo goed mogelijk hierop voor te bereiden. Uiteindelijk boek je zo het beste resultaat en kun je met een tevreden blik op je kuur terugkijken! Hieronder vind je 5 onmisbare dingen voor een geslaagde sapkuur!

Dit scheelt je namelijk behoorlijk wat kostbare tijd en energie. Naast de overtollige kilo’s die (hopelijk) snel eraf vliegen, kan het detoxen van je lichaam ook mentale effecten met zich meebrengen. Tijdens de kuur is het van belang om goed naar je lichaam en geest te blijven luisteren.

De juiste voorbereiding

Om je lichaam goed voor te bereiden op de sapkuur kun je bijvoorbeeld eerst van je normale dieet naar een schoner dieet met rauw fruit en groenten overstappen. Probeer je daarnaast te focussen op het eten van kleinere porties dan normaal en eet alleen als je bijvoorbeeld echt honger hebt.

De juiste voorbereiding zorgt ervoor dat bijwerkingen van het detoxen, zoals vermoeidheid, misselijkheid en dat vervelende hongergevoel aanzienlijk verminderen. Dit maakt de kans op een geslaagde sapkuur een stuk groter.

Dagelijks menu

Als je begint met een detox sapkuur is het belangrijk dat je voor elke dag de juiste hoeveelheid en de beste kwaliteit groente- en fruitsoorten in huis hebt gehaald. Maak een complete boodschappenlijst en haal direct alle ingrediënten voor ongeveer 3 tot 5 dagen.

Vervolgens kun je per dag een menu samenstellen, zodat je tijdens het detoxen niet meer naar de supermarkt hoeft om je lege voorraadkast aan te vullen.

Slowjuicer

Een geslaagde sapkuur begint uiteraard met versgeperst sap van je favoriete groente- en fruitsoorten! Een fatsoenlijke slowjuicer is dus ook zeker geen overbodige luxe. Je kunt diverse slowjuicers gebruiken om groente en fruit te persen. Het is alleen wel de vraag; welke slowjuicer voldoet aan je persoonlijke voorkeur.

Wij gebruiken inmiddels enkele jaren deze slowjuicer van Philips. Heb je nog geen slowjuicer? Lees dan onze blog over de beste slowjuicer om verse sapjes te persen!

Sapkuur receptenboek

Een receptenboek is ideaal om nieuwe sapjes te ontdekken en deze tijdens je volgende sapkuur uit te proberen. Bovendien zijn de meeste boeken gebaseerd op een grote variëteit aan producten, zodat je vrijwel elke keer iets nieuws kunt uitproberen.

Daarnaast bevat zo’n receptenboek interessante informatie over de benodigdheden, ingrediënten en effecten van een detox kuur.

Voorraadpotten en vershoudbakjes

Een geslaagde detox sapkuur vraagt om genoeg voorraadpotten en vershoudbakjes. Kies voor het type bakje dat je makkelijk en snel kunt schoonmaken, dit scheelt je weer wat extra tijd in de keuken. Bewaar je sapjes maximaal 2-3 dagen in de koelkast.

Wil je ze toch langer bewaren? In principe is dit geen probleem, bewaar de vershoudbakjes dan in de vriezer. Verder kun je het versgeperste sap het beste bewaren in een glazen fles met deksel in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Categorieën
Beautyboxen
Nieuwe blogs