Je lichaam detoxen helpt bij klachten als vermoeidheid

Je lichaam detoxen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Mocht je regelmatig last hebben van vermoeidheid? Dan heb je net op de juiste link geklikt! Mits je natuurlijk een paar dagen kunt overleven op van die geperste sapjes. Zelf thuis je lichaam detoxen helpt namelijk ontzettend goed bij vermoeidheid en allerlei andere lichamelijke klachten.

Althans dat is onze ervaring met deze driedaagse sapkuur! Onderaan de pagina staan onze bevindingen van de kuur. Sinds kort hebben we zelf trouwens ook een vijfdaags sapkuur schema gemaakt.

Wist je dat je lichaam detoxen al ontzettend lang wordt gedaan door de mensheid? Vanuit meerdere hoeken hier op aarde blijkt het reinigen van je lichaam al eeuwenlang een belangrijk ritueel te zijn.

Daar wilde wij van Happy Goodies graag meer van weten!

Waarom je lichaam detoxen?

Het is belangrijk om je lichaam af en toe rust te geven door een paar dagen achter elkaar te vasten.

Je kunt door middel van een kortdurende detox kuur makkelijk afvallen en (de meeste) giftstoffen uit je lichaam krijgen. Terwijl je tegelijkertijd eigenlijk alleen maar gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Zo’n kuur kan daarnaast zorgen voor een verlichting van allerlei lichamelijke klachten. Denk hierbij aan:

 • Vermoeidheid
 • Diarree
 • Spierpijn
 • Lusteloosheid
 • Slechte weerstand
 • Darmklachten
 • Pijn aan gewrichten
 • Nekklachten
 • Buikpijn

Deze klachten kunnen ontstaan wanneer de zuurbalans in ons lichaam verstoort raakt. Het is belangrijk dat je bijvoorbeeld stress symptomen op tijd kunt herkennen en vervolgens ook verminderen.

Zo’n disbalans wordt met name veroorzaakt door een bepaalde levensstijl, ongezonde eetgewoontes, of stressvolle periodes in ons leven. Wil je weten welke giftige afvalstoffen dit voornamelijk zijn? In ons artikel afvalstoffen afvoeren vind je hier meer info over!

Misschien ook interessant:

Hoe thuis je lichaam detoxen?

Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg manieren om thuis je lichaam te detoxen met thee of zonder. Het ligt er maar net aan welke manier het beste past bij jou als persoon.

In het geval van vermoeidheid gaat onze voorkeur uit naar een korte detox kuur in de vorm van geperste sapjes. Tijdens deze kuur is het verstandig om je lichaam even helemaal tot rust te laten komen.

Misschien kun je deze detox sapkuur voor 3 drie dagen eens bekijken. Binnen no-time ben je zo wat overtollige kilo’s kwijt. Zorg er wel voor dat je thuis een degelijke slowjuicer op het aanrecht hebt staan.

Ben je meer gebaad bij een kuur waarmee je naast het reinigen van je lichaam ook direct wat overtollige kilo’s kwijtraakt? Dan kun je misschien beter kiezen voor een langere detox kuur in de vorm van capsules of een ontzurende thee.

Lees ook:

Detoxen met sapkuur

Persoonlijk hebben wij op de redactie een positieve ervaring met de sapkuur van Drdetoxbox.

Na drie dagenlang met z’n tweeën deze detox kuur gevolgd te hebben, waren de positieve effecten van de sapjes behoorlijk merkbaar. Allebei voelde we ons zowel mentaal als fysiek, een stuk fitter dan aan het begin van de kuur.

Hierbij was het opmerkelijk dat de kuur na afloop een bepaald gevoel bij ons heeft achtergelaten. Een gevoel waarbij we ons meer bewust zijn geworden van de voedingsstoffen die we dagelijks tot ons nemen.


Belangrijk om te vermelden is, dat er nog géén wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar het effect van dit soort sapkuren.


Het kan dus best zijn dat het effect bij de ene persoon beter merkbaar is, dan bij de ander. Daarnaast speelt ook de duur van zo’n sapkuur een belangrijke rol, waarbij zo’n ééndaagse kuur naar onze mening nét wat aan de korte kant is.

Gun je lichaam de tijd om zich te ontdoen van alle giftige stoffen, die in de loop van de tijd zijn binnengedrongen. Dit proces duurt zeker een paar dagen waardoor het aan te raden is om deze periode geen afspraken te plannen.

De effecten van een detox sapkuur werken bovendien een stuk beter als je helemaal ontspannen bent. Het detoxen van je lichaam kost al méér dan genoeg energie. Mocht je moeite hebben met ontspannen? Hier is een krachtige ademhalingsoefening voor meer rust en ontspanning!

Detoxen met capsules

Ook de detox kuur met capsules zorgt ervoor dat je lichaam ontdaan wordt van giftige afvalstoffen. Daarnaast zal het proces van de stofwisseling en je dagelijkse calorieverbranding versnelt worden.

In principe zijn de meeste effecten vergelijkbaar met die van een kortdurende sapkuur. Het detoxen met capsules wordt naar onze mening ervaren als een minder intense kuur. Deze duurt echter wel een stuk langer dan een sapjes kuur.

Meestal bevat zo’n kuur meerdere capsules voor een bepaalde periode. Althans zo werkt de 30-dagen detox afslank kuur van VitaSup. De capsules bevatten per dagdosering (6 stuks) de volgende ingrediënten:

 • 1050 mg Garcinia Cambogia,
 • magnesium,
 • siliciumdioxide,
 • zetmeel,
 • gelatine.

Zelf hebben wij helaas nog geen persoonlijke ervaring met deze kuur. Dit schijnt echter een pareltje te zijn onder de detox kuren, die momenteel beschikbaar zijn in Nederland.

Detoxen met thee

Een ontzurende kruidenthee drinken is wat ons betreft een prima manier om je lichaam te helpen met detoxen. Deze Alka thee bevat maar liefst 52 kruiden die samen zorgen dat je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen.

Bovendien kun je de thee dagelijks drinken en bevat ieder kruid energierijke elementen die de bouwstenen vormen van ons lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Categorieën
Beautyboxen
Nieuwe blogs