Detox kuur zelf maken

Detox kuur zelf maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wil je een detox kuur zelf maken? Of heb je al het slechte opgegeven voor Nieuwjaar en heb je nu het gevoel dat je nooit meer je favoriete eten kunt eten? Nou, we hebben goed nieuws voor je! Het is niet waar! Je kunt al die dingen nog steeds eten. Alleen in gezonde versies. In feite zou je er zelfs een punt van moeten maken om ze regelmatiger in je dieet op te nemen.

Als je momenteel iets opgeeft vanwege het nieuwe jaar en je daardoor beroofd voelt, zijn hier enkele tips om te detoxen zonder iets op te offeren of je hongerig te voelen. Als je het goed doet, is detoxen heel goed voor je lichaam. Het ontdoet ons van gifstoffen, vermindert ontstekingen en geeft ons systeem een pauze, zodat het zijn natuurlijke balans kan herstellen.

De voordelen van ontgiften en detoxen

Een detox kuur zelf maken biedt veel voordelen. Het kan op elk moment van het jaar of wanneer je het gevoel hebt dat je het nodig hebt. Het is een goed idee om het elk jaar rond deze tijd te doen, want ons lichaam begint te vertragen en voedingsstoffen af te voeren zodra de temperaturen beginnen te dalen.

Als je in de winter detoxt, krijg je een boost van energie en vitaliteit in de lente, wanneer je die het hardst nodig hebt. Daarmee zuiver je ook je huid, stimuleer je je stofwisseling, verbeter je je spijsvertering, verlaag je je bloeddruk, slaap je beter en voel je je in het algemeen beter.

Je ruimt ook je systeem op van overtollige afvalstoffen en gifstoffen, waardoor je je geestelijk en lichamelijk lichter voelt. Als je veel junkfood hebt gegeten en je futloos voelt, geeft een detox je een nieuwe impuls. Je voelt je niet alleen gezonder, maar je ziet er ook beter uit omdat je huid minder verstopt is met gifstoffen.

Detox kuur zelf maken

Wat is een detox en waarom zou je het doen?

Een detox is een proces dat je helpt je lichaam te reinigen en je te ontdoen van gifstoffen. Het is geen dieet, maar een proces waarbij je je eet- en leefgewoonten voor een korte periode (2 tot 3 weken) verandert om je lichaam te laten rusten en zichzelf te laten genezen.

Er zijn verschillende soorten detoxen zoals: – Sapreiniging – Voedingsstoffen reiniging – Kruidenreiniging – Zout water spoeling – Leverreiniging – Volledige lichaamsreiniging – Gifvrij dieet Het type dat we in dit artikel zullen bespreken is de full body cleanse.

Een detox helpt je om je lichaam te ontdoen van gifstoffen, onzuiverheden en oude, schadelijke stoffen. Het helpt je gewicht te verliezen en gezonder te worden. Ook geeft het je spijsverteringsstelsel een pauze, waardoor je voedingsstoffen uit voedsel beter kunt opnemen.

Lees ook:

Beslis wat je gaat opgeven voordat je begint

Dit is heel belangrijk bij het zelf maken van een detox kuur. Vooral voor wie nog nooit eerder een detox heeft gedaan. Misschien wil je beginnen met iets kleins. Denk aan het schrappen van koffie, alcohol of suiker uit je dieet voor een dag of twee. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je een stapje verder gaan.

Je kunt ook proberen bepaalde voedselgroepen zoals zuivelproducten of gluten voor een korte periode op te geven. Je kunt nog een stap verder gaan en voor een volledige driedaagse detox gaan, zoals de populaire zoutwater spoeling. Tijdens deze detox geef je alles op en drink je alleen een zoute oplossing.

Een detox gaat niet alleen over wat je eet en drinkt, maar ook over wat je op je huid en in je mond smeert. Stap dus over op biologische producten wanneer je kunt, en vermijd het gebruik van chemische producten zoals deodorants, shampoos en schoonmaakmiddelen. Schakel over op natuurlijke producten en verminder suiker, cafeïne en zuivelproducten.

Eet groenten en magere eiwitten

Groenten zijn je beste vrienden tijdens een detox, dus probeer er veel van te eten. Ze bevatten weinig calorieën en veel vezels, waardoor je langer vol blijft. Ze zijn ook rijk aan vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft, zoals ijzer, calcium en vitamine C, wat goed is voor de algehele gezondheid, niet alleen voor het detoxen. Als u eiwitten in uw dieet wilt opnemen, vergeet dan niet te kiezen voor magere eiwitten, zoals vis, gevogelte, peulvruchten, tofu en eieren. Vermijd rood vlees, want dat is te zwaar en rijk aan eiwitten, wat uw systeem belast.

Wat u ook kunt doen, is kiemen toevoegen aan uw dieet. Ze zijn gemakkelijk thuis te maken en zijn een geweldige bron van vitaminen en mineralen. Als u trek krijgt in vet, zout en suikerrijk voedsel, probeer dan een klein beetje te eten en wacht tot de trek overgaat. Als het verlangen na een paar uur niet overgaat, ga dan toch voor de gezondere optie.

Drink water, koffie en thee met citroen

Je wilt dus een detox kuur zelf maken. De beste detox-drank is water, maar je kunt er ook een beetje citroen aan toevoegen. Citroen geeft niet alleen een lekkere smaak, maar helpt ook om je systeem te reinigen.

Voeg ook wat muntblaadjes of gember toe voor een extra kick. Daarnaast kun je ook een waterinfusie maken met vers of gedroogd fruit zoals aardbeien, sinaasappels of granaatappels of kruiden zoals munt of basilicum.

Je kunt ook cayennepeper of zwarte peper aan je water toevoegen. Een andere manier om te detoxen is een koffiereiniging. Het is het beste om een lichte koffiereiniging te volgen, omdat het afkicken van koffie heel slecht voor je lichaam kan zijn.

Detox kuur zelf maken

Detox kuur zelf maken met thee

Bovendien kun je kiezen voor een theereiniging, een mildere vorm van reiniging. De beste theesoorten om te detoxen zijn groene, oolong en zwarte thee. Kruidenthee zoals rooibos, kamille en pepermunt zijn ook heel goed, omdat ze kalmerend en verzachtend werken.

Probeer twee dagen lang een gifbad te nemen

Nadat je je lichaam hebt ontgift, kun je ook je huid ontgiften. Meng hiervoor een paar eetlepels zuiveringszout met een paar druppels essentiële olie zoals lavendel of citroen. Voeg een kopje Epsomzout toe voor extra ontspanning. Blijf ongeveer 30 minuten in het bad. Je kunt ook je haar ontgiften. Maak een mengsel van kokosolie en citroensap om het haar te ontdoen van onzuiverheden en de gezondheid ervan te verbeteren. Doe het op je haar en hoofdhuid, en wikkel je haar in een handdoek of doe een douchemuts op. Laat het ongeveer een half uur zitten en was het dan uit met water.

Tip van Happygoodies: je kunt ook stress en emoties verwerken. Probeer een mindfulness cursus om je gezondheid te verbeteren. 

Conclusie detox kuur zelf maken

Als je detoxt, ontdoe je je lichaam van onzuiverheden en gifstoffen. Een detox kuur zelf maken kan een heel gezonde praktijk zijn, maar je moet het wel goed doen zodat je je lichaam niet schaadt. Je kunt een detox op vele manieren doen, maar je moet ervoor zorgen dat je veel water drinkt en een gezond dieet aanhoudt om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HappyGoodies Favicon

Categorieën